Annapurna

De Annapurna Himal, of kortweg Annapurna, is een 55 kilometer lang bergmassief in de Himalaya. Het ligt in het midden van Annapurna en je vindt er een van de hoogste bergen ter wereld: de 8091 meter hoge Annapurna I. Iets minder hoog, maar nog steeds boven de 7 kilometer, zijn de bergtoppen van onder meer Annapurna II, Annapurna III, Annapurna IV, Gangapurna en Annapurna Dakshin. Het zal je niet verbazen dat dit gebied erg populair is bij bergbeklimmers.

Informatie over Annapurna

Beste foto's & tips van Annapurna

'258347' door gorke '258347' door gorke

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Annapurna

gorke

Centraal Nepal wordt gedomineerd door het Annapurna gebergte en het dorp Pokhara. Er zijn 3 grote trekking routes in Centraal Nepal: naar Jomsom, naar Annapurna Sanctuary en een circuit van de Annapurna gebergte (Himal) zelf. Pokhara is ook een goede vertrekplaats voor korte treks van 1 tot 4 dagen, inclusief de "Royal" trekking. Mustang is geografisch ook een deel van de Annapurna regio. Ongeveer 2/3 van de trekkers in Nepal bezoekt de Annapurna regio. Het gebied is makkelijk bereikbaar, er zijn genoeg hotels in de heuvels en de trekkingen hier laten een goed beeld zien van zowel hoge bergen als laagland dorpjes.

'218578' door ejfovermaat '218578' door ejfovermaat

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Lonely tree

ejfovermaat

SCAN>>> deze boom viel op tussen al het groen van de landbouwveldjes.De foto is gemaakt in het Upper Mustang gebied in het noorden van Nepal. De lijjnen in deze foto vind ik zelf erg mooi.Zoals de veldjes en het opgestapelde hout op de daken van de vierkante huizen.Een fraai uitzicht voordat de afdaling naar dit dorpje begon.

'173371' door marlies84 '173371' door marlies84

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Meisje in Ghandruk

marlies84

Dit meisje was verbaasd om alle aandacht, maar was nog te klein om het te begrijpen. Ze zat samen met haar familie voor het huis, in Ghandruk

Laat kaart zien