djmeijst

'540575' door djmeijst '540575' door djmeijst

KeniaKustgebied

KeniaKustgebied

Vroeg in de morgen

djmeijst

De vissers van de Keniaanse kust zijn nog niet zo geavanceerd; geen gigantische trawlers met opsporingsapparatuur voor scholen vis, geen winches voor het binnenhalen van netten en geen uitgebreide navigatiemiddelen. Op de sterren navigeren met een uitgeholde boomstam met outrigger en een Dhowzeiltje is voldoende. Groener kan het niet. 's Nachts is bewaking ook niet nodig en dan liggen deze prachtige scheepjes achter het rif op een zandbank. En vroeg in de morgen komen de vissers slaperig aanzetten. En zo wandel je plots in het Afrika van honderden jaren terug.

'540508' door djmeijst '540508' door djmeijst

SpanjeCom. Valenciana

SpanjeCom. Valenciana

Brand in Javea

djmeijst

In Javea is begin september 1000 ha afgebrand. Grotendeels natuurgebied maar ook breidde het vuur zich uit naar beboste stadsdelen. Direct na ontstaan werd een groot gebied afgesloten en hier werd iedereen geëvacueerd. Er vieken gelukkig geen slachtoffers. Grotendeels is dit te danken aan de inzet van en samenwerking tussen de Guardia Civil, de brandweerkorpsen, inzet van watervliegtuigen en helikopters en het leger. Over de oorzaak van de branden wordt druk gespeculeerd maar niet gesproken. 's Nachts patrouilleerden speciale legereenheden door het afgesloten gebied. Ook hier werd niets overbekend gemaakt.

'530008' door djmeijst '530008' door djmeijst

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Aileen op de wereld

djmeijst

Verloren peddelde dit pulletje voort. Waarschijnlijk heeft hij zonder moeder, broertjes en zusjes niet lang meer te gaan. De wereld is vol met reigers, snoeken, ratten en kiekendieven en die zijn wonder mededogen.

'530004' door djmeijst '530004' door djmeijst

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Hollands landschap

djmeijst

In landschapfotografie zijn de Columbus Reisreporters wel bedreven gezien de resultaten op de website. De meest exotische foto's komen onder 't oog. Voortdurend bekruipt je het gevoel "oooh daar moet ik ook naartoe". En dat kan niet altijd. Maar nu weten we gelukkig dat het er is. Maar ook in Nederland kan het prachtig zijn. Hollands landschap op een zomerdag. Wandelend van vliegveld Hilversum near Tienhoven passeer je de grens NoordHolland-Utrecht en in Tienhoven wacht 't Regthuis met coffee en snack.

'529409' door djmeijst '529409' door djmeijst

IerlandDublin

IerlandDublin

DE pub

djmeijst

Johnnie Fox's Pub in Glencullen is de oudste, meest bekende en hoogst gelegen en ook nog mooiste pub in de Republiek Ierland. Al deze taken worden betwist door vele andere Ierse pubs. Maar je moet er wel geweest zijn, gezongen en gedronken hebben..

'529401' door djmeijst '529401' door djmeijst

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Haastige spoed

djmeijst

Het is prachtig wandelen onder de Breukeleveense of Stille Plas. En dat was zeker het geval op Hemelvaartsdag die samenviel met Bevrijdingsdag: stralend zomerweer. De eenden en ganzen waren druk bezig met hun kuikens en de kiekendieven zweefden hoog in de lucht. Aan hun geode bedoeling werd getwijfeld. De zwanen waren nog onverstoorbaar aan het broeden. Schoonheid kent geen tijd.

'529386' door djmeijst '529386' door djmeijst

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Trouwe kolibri

djmeijst

Het terras van onze hotelkamer was ook het terras van deze zeer bewegelijke kolibri. Op Bonaire zijn twee soorten kolibries; de roodzwarten en de groenen. Niemand heeft mij kunnen uitleggen of dit exemplar nu tot de roodzwarten of tot de groenen behoorde.

'529012' door djmeijst '529012' door djmeijst

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Rotstekeningen...naba

djmeijst

Zwervend door de Wadi Rum is een belevenis van doodse stilte in een onwaarschijnlijk heldere woestijnlucht, prachtige vergezichten over vlakten bezaaid met grilling rotsformaties zoals de "Seven pillars of Wisdom". Zo af en toe kom je langs een bedoeinentent waarvan de bewoners je prompt uitnodigen. Ze willen alles van je weten; hoeveel kinderen heb je, gaan die naar school, gewoon koffiepraat midden in een lege woestijn. Vroeger zwierven hier de Nabateers rond die ook de verborgen stad Petra hebben gebouwd. Op been rotsrand staande zag ik hun rotstekeningen in ten spleet beneden me. Zon achter.

'529007' door djmeijst '529007' door djmeijst

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Er op uit in de lente

djmeijst

In de ontluikende lente heerlijk fietsen in de Arkenheemse polder met de vriendinnen. Wat een vogels! En dan maken we toch even enthousiast een foto.

'528908' door djmeijst '528908' door djmeijst

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Diep gezonken

djmeijst

De Hilma Hooker was een gammel motorschip van 235 meter dat opgebracht werd wegens smokkel van marihuana. De lading werd verbrand waarna het schip in overleg met duikorganisaties in 1984 werd afgezonken in 35 meter diep water. Dit werd een prachtige dive-site waar grote scholen vis een onderkomen vinden. Een paradijs voor duikers.

'528870' door djmeijst '528870' door djmeijst

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Ook in afrika houdt..

djmeijst

Siësta's zijn niet alleen in Spanje gebruikelijk. Het heeft iets te maken met de extreme hitte in het middaguur. Ook in Afrika houdt men een siësta alleen is dat niet zo geprotocolleerd als in Spanje. In Spanje is het straatbeeld leeg tussen 13.00h en 16.00h maar in Afrika is men daar een stuk nonchalanter in. Ook op een stapel botten langs de weg kan men goed slapen. So what?

'528821' door djmeijst '528821' door djmeijst

SpanjeCom. Valenciana

SpanjeCom. Valenciana

Hoe trendy is deze...

djmeijst

Langs de boulevard Avenida del Mediterraneo is aan aantal cherengito's neergezet. De mooiste is La Siesta; exclusief en comfortabel, hip en trendy met bar, lounge en allereleganst personeel. Ibiza in Javea.

'528819' door djmeijst '528819' door djmeijst

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Wandelende reuzentak

djmeijst

Gevallen bomen en dood hout kan soms zeer suggestieve vormen aannemen. Aangezien het bosbeheer op de Hoge Veluwe het bos het bos laat hun je daar met enige fantasie van de afgestorven flora nog een griezelige fauna bedenken.

'528787' door djmeijst '528787' door djmeijst

SpanjeCom. Valenciana

SpanjeCom. Valenciana

Na de storm

djmeijst

De woeste storm was gaan liggen en de zee sloeg haar golven niet meer over de boulevard van het P{lama Arenal. Het zag er naar uit dat de zon wel weer zou terugkomen. Ondertussen waren de palmen wel ontbladerd en hing er nog een zilte nevel. Maar Cabo San Antonio was al weer zichtbaar.

'528616' door djmeijst '528616' door djmeijst

MaleisiëLangkawi island

MaleisiëLangkawi island

Voor ons ongevaarlijk

djmeijst

De vrouwtjes van de Golden Orb Web Spider worden tot 8 cm groot. Hun mannetjes maar 6 mm. Hun webdraden zijn sterk als kevlar. Vogels kunnen in hun web verstrikt raken maar dat willen ze niet. En om dit te voorkomen maken ze aan beide zijden van het hoofdweb een dundradig web om vogels af te schrikken. Ze kunnen goed bijten maar zijn niet giftig. Kortom, vervaarlijke maar ongevaarlijke kleurrijke bewoners van het regenwoud.

'527740' door djmeijst '527740' door djmeijst

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Local king

djmeijst

Het Plaza Resort in Bonaire is een veelzijdig hotel, zeker voor een duikvakantie. De duikschool is goed geoutilleerd, flessen zijn gratis, het huisrif is prachtig (ideaal voor kinderen) en om 17.00 h verzamelen de duikers zich aan de bar. Een schat aan info wordt dan uitgewisseld. Maar er zijn ook andere beestjes zoals deze groene leguaan. Hij woont in de heggen op het hotelterrein vanwaar hij met hooghartige blik de gasten bekijkt. Tenslotte is zijn familie 150 miljoen jaar oud en wij zijn slechts nieuwkomers van de laatste honderdduizend jaar. De dino's heeft hij zien komen en gaan. Bovendien zijn onze reflexen bedroevenswaardig traag. En wat maken die nieuwkomers een herrie.

'527681' door djmeijst '527681' door djmeijst

NamibiëDamaraland

NamibiëDamaraland

Modderkoeling

djmeijst

Hobatere Lodge ligt in een klein wildpark ten westen van de Etosha Pan. Het wordt gerund door een vrolijk Iers echtpaar, is voorzien van een airstrip en heeft een mooie selectie aan wild. Een van de zonen heeft een prachtig insectarium aangelegd. Deze twee olifanten hebben zich tegen de hitte gekoeld met modder. De kudde trekt niet meer rond en bestaat uit 19 olifanten.

'527674' door djmeijst '527674' door djmeijst

NoorwegenHardangervidda NP

NoorwegenHardangervidda NP

Aan boord op de...Sog

djmeijst

Bekijk een deel van de Sognefjord door de ferry Kaupanger-Gudvangen te nemen. Drie uur varen door imposante natuur met schitterende vergezichten. Langs de steile oevers zie je af en toe kleine huisjes die alleen over het water te bereiken zijn. Rust verzekerd. Van een ander kaliber is de wit houten villa op het 65.000 ha grote landgoed Fronningen. Sins 1651 resideert hier een familie van Hollandse afkomst die zich bezighoud met bosbouw en houtwinning. De laatste twee telgen, vader en zoon Rumohr, zijn ook gaan schilderen. Naast het witte huis hebben zij een museum ingericht. Bovendien kun je op aanvraagt overnachten waarbij je kan vissen en jagen op de achtergelegen hoogvlakte.

'526946' door djmeijst '526946' door djmeijst

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Congregatie van...ker

djmeijst

We slenterden door de enige wereldstad die Europa rijk is; London en daar is altijd wel wat te zien. Daarbij komt dat Engelsen een apart gevoel voor manifesteren hebben. Zo stonden we op Trafalgar Sqare ineens tussen honderden Kerstmannen. Bij navraag had het internet Kestmannen opgeroepen om bijeen te komen "under Nelson" en een beetje Engelsman trek dan een Kerstmanpak aan en verschijnt. And they had relaxed small talk.

'526475' door djmeijst '526475' door djmeijst

SpanjeCom. Valenciana

SpanjeCom. Valenciana

Museum of meubels?

djmeijst

Rijdend van Benissa naar Calpe over de N332 zie je halverwege aan je rechterhand de "Kashba". Vroeger was dit een exotische discobar met zwembad, maar die is niet meer. Niet minder exotisch is hier nu de zaak die meubels verkoopt. Deze meubels komen uit het oosten en zijn zo uitgestald dat het een paleis lijkt. Ook als je geen zaakjes voor je huis nodig hebt is dit wel een eye-opener.

'526395' door djmeijst '526395' door djmeijst

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Rivierkreeft in...ned

djmeijst

Rivierkreeften bezetten Nederland. Ze komen uit Turkije en de USA. De vrouwtjes leggen zo een 1400 eitjes en indien ze hun gang gaan verdringen ze de natuurlijke fauna. Hun aantal moet binnen de perken gehouden worden en dat komt goed uit want ze zijn zeer goed eetbaar. Dit kreeftje zat in een klein vennetje op het militaire terrein de Vlasakkers bij Amersgoort.

'526298' door djmeijst '526298' door djmeijst

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Nationaal Militair...

djmeijst

Het nieuwe Nationaal Militair Museum is zeer modern opgetrokken uit staal en glas. Een imposant gebouw in Soesterberg. In het museum hangt onder andere deze Mitchell B 25 middellange afstandsbommenwerper. Sinds 1940 zijn er 9889 geproduceerd. Voor ons land hebben ze voornamelijk dienst gedaan in het Koninklijk Nederlands Indisch Leger.

'526252' door djmeijst '526252' door djmeijst

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Fraaie zebra's

djmeijst

Drie merries keurig naast elkaar op een rij; ze stonden waarlijk te dansen. Het leek de Folies Bergere wel! En dat zonder muziek. Wat een performanence

'526167' door djmeijst '526167' door djmeijst

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Wees op je hoede

djmeijst

De wildpaden zijn wel te vinden. Als het struikgewas dicht genoeg is kun je je benedenwinds verstoppen en dan is het afwachten tot ze 's ochtends vroeg uit het weiland terugkomen. En na het klikken van de sluiter zijn ze binnen een seconde weg.