Com. Valenciana

De Comunidad Valenciana is een autonome regio in het oosten van Com. Valenciana. Het heeft een lange kustlijn aan de Middellandse Zee. Door het aangename klimaat en de lange stranden is het een populaire streek onder toeristen. De hoofdstad van de regio is het gelijknamige Valencia.  Deze 'sinaasappelstad' wordt ook vaak bezocht tijdens een stedentrip.

Informatie over Com. Valenciana

Beste foto's & tips van Com. Valenciana

'152187' door jvanmoorsel '152187' door jvanmoorsel

SpanjeCom. Valenciana

SpanjeCom. Valenciana

Niet Toeristisch

jvanmoorsel

Er zijn mensen die denken dat de kust van Spanje alleen bestaat uit lelijke hoge appartementen en hotels en veel vervelende toeristen. Dit klopt niet! Er zijn genoeg stukken waar geen enkele toerist te vinden is en je alle rust en vrijheid voor jezelf hebt. Zo ook bij Cap de la Nau, waar deze foto in de buurt genomen is.

'421597' door Moraimavdf '421597' door Moraimavdf

SpanjeCom. Valenciana

SpanjeCom. Valenciana

Stuwmeer van Guadales

Moraimavdf

Wie Guadalest bezoekt krijgt een fraai uitzicht op het aangelegde stuwmeer, dat al jarenlang een groot deel van de provincie Alicante van drinkwater voorziet. In de bergen in Guadalest ligt deze smaragdgroene parel van deze provincie, waar we kunnen zien deze prachtige turquoise blauwe water reservoir, dat wordt omringd door bergen.

'546102' door JoshuaX '546102' door JoshuaX

SpanjeCom. Valenciana

SpanjeCom. Valenciana

Meer van Guadelest

JoshuaX

Als je bij een stedenstrip naar Valencia ook wat van de omgeving wilt zien in dit deel van Spanje, is een dagtrip naar het zuiden een heel goede optie. Hier vindt je onder meer het bergdorpje Guadelest dat op een rots ligt. Vanaf het dorp heb je prachtig uitzicht op het meer dat onderaan de rots ligt, omgeven door bergen. In het dorp zelf zijn verschillende musea te vinden en een 12e eeuws kasteel. Als je hiervandaan de bergen uitrijdt zie je in de verte een fantastisch lang strand, geflankeerd door prachtige rotsen liggen. Op dat strand staan echter tientallen gigantisch hoge flats, een brede en hoge skyline die je eerder in de Verenigde Staten verwacht. Dit is Benidorm, een ongelooflijk contrast met het 200 zielen tellende Guadelest. Je moet het gezien hebben om het te geloven.

Laat kaart zien