alu

'382446' door alu '382446' door alu

KaapverdiëBoa Vista

KaapverdiëBoa Vista

Straatverkoopster Sal

alu

Deze juffrouw was een volhoudertje. Ze volgde ons (mijn vriendin en mij) door de straten van Sal Rei met als doel om iets van haar waar, die ze op haar hoofd draagt, te verkopen. Uiteindelijk had ze succes :)

'312739' door alu '312739' door alu

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Witte brug

alu

In het centrum van het gezellige stadje Borculo, aan een zijtak van de rivier de Berkel, ligt dit fraaie bruggetje. Tevens beschikt Borculo ook over twee bij elkaar liggende watermolens met zowel een sterrenrestaurant als een bistro.

'312731' door alu '312731' door alu

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Toscaans dorpje

alu

Langs de Chiantiroute in Toscane liggen overal verspreid in het landschap schattige dorpjes. Sommige bekend, andere onbekend, maar door hun positie in het landschap toch de moeite waard voor een foto.

'297535' door alu '297535' door alu

Zuid-AfrikaBlyde River Canyon

Zuid-AfrikaBlyde River Canyon

Drie rondavels

alu

Langs de Panoramaroute in het noordelijke Zuid-Afrika zijn vele bezienswaardigheden te vinden. Een ervan zijn de bijzonder gevormde heuvels 'de Drie Rondavels'. Deze rondavels liggen langs de Blyde river Canyon. Er zijn vele uitzichtspunten met prachtige vergezichten.

'296070' door alu '296070' door alu

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zebra verscholen in d

alu

Zebra’s zijn familie van de paarden en ezels.Van de eenhoevige is de zebra het enige wilde dier. Ze leven in kuddes van zo'n 15 stuks. Deze was even weggeslopen en stond ons vanuit de struiken te bekijken.

'295919' door alu '295919' door alu

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Benoa

alu

Net buiten de toeristische centra aan de zuid oostkust van Bali bij Nusa Dua is er ook nog een authentiek plek, die het best met de fiets te verkennen is. Het betreft hier het originele dorpje Benoa. Je vindt hier allerlei steegjes, tempeltjes en het straatleven van de lokale bevolking. Ook zijn de straatjes meestal rijkelijk versierd. Een gezellig aandoend beeld.

'295873' door alu '295873' door alu

Zuid-AfrikaBlyde River Canyon

Zuid-AfrikaBlyde River Canyon

Blyde river canyon

alu

De Panoramaroute ligt westelijk van het Krugerpark. Eigenlijk is het een oude Voortrekkersroute. Op de route liggen een aantal bezienswaardigheden, waarvan de Blyde Rivier Canyon een van de mooiste uitzichten biedt.

'295543' door alu '295543' door alu

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

3 op een rij

alu

De beste plek om pinguins te zien in Zuid-Afrika is op Boulders Beach bij Simonstown, vlakbij Kaapstad. Het gaat om een kolonie Afrikaanse Pinguïns. Tussen de rotsen van Boulders Beach wonen 3000 van deze beschermde vogels. En als je wilt ga je vanaf het strand het water in om met ze te zwemmen. Er is ook een bezoekerscentrum.

'295521' door alu '295521' door alu

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Witte neushoorn

alu

De witte neushoorn of breedlipneushoorn is de grootste van de vijf soorten neushoorns en na de olifant het grootste landdier. Hij is natuurlijk niet wit, maar zijn naam komt van wide dat verbasterd is naar wit. Breedlipneushoorn past dus beter bij als zijn benaming.

'295093' door alu '295093' door alu

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Kliffen, baaien en ee

alu

Een wandeling van Praia da Luz naar Lagos in de Algarve brengt je langs hoge kliffen, idyllische baaien en grillige rotsformaties. Het eindpunt is het baken van Lagos in de verte, de mooi vuurtoren met mooie uitzichten op de Ponta da Piedade, de baai van barmhartigheid.

'294039' door alu '294039' door alu

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Chiantiroute

alu

De Chianti is een van de bekendste Europese wijngebieden en ook een van de mooiste streken van Europa waarin een prachtige autoroute loopt door glooiende landschappen. De Chianti ligt tussen De Toscaanse kunststad Florence en Siena. De prachtige wijnestate locaties zijn een bezoekje meer dan waard.

'293768' door alu '293768' door alu

MexicoChiapas - Palenque

MexicoChiapas - Palenque

Azuurblauw

alu

Op 50 kilometer van Palenque, richting San Christóbal de las Casas, liggen de spectaculaire watervallen van Agua Azul omgeven door jungle. Over een afstand van ongeveer 2 kilometer daalt de rivier 1 kilometer in hoogte. De waterversnellingen veroorzaken vele klein watervallen. De nabijgelegen heuveltoppen geven een schitterend uitzicht op de rivier en de jungle.

'293719' door alu '293719' door alu

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Winter aangezicht

alu

De sneeuw is weg, maar de winter is nog niet voorbij. 2010 was een van de koudste jaren ooi tmet een gemiddelde temperatuur van 9,1 graden. Dit laantje herinnert hier nog aan.

'293671' door alu '293671' door alu

MaleisiëWest Maleisie

MaleisiëWest Maleisie

Zonsondergang Pangkor

alu

Pangkor eiland is een tropischee verrassing aan de westkant van het schiereiland van Maleisië. Een of twee dagen hier reizen is voldoende. De zonsondergangen zijn adembenemend en blijven je altijd bij.

'293601' door alu '293601' door alu

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Rotsgaten

alu

Als je een wandeling maakt van Praia da Luz naar Lagos over de kliffen heb je een mooi uitzicht over de zee en de baaitjes. Spectaculeir zijn de kliffen, die recht naar beneden lopen. Door weer en wind ontstaan vaak gaten in de rotsen,. Dit levert mooie plaatjes op.

'293538' door alu '293538' door alu

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Kerk van Praia da Luz

alu

Praia da Luz is ontstaan als vissersdorpje, maar is inmiddels door het toerisme en overwinteraars ingenomen. De kerk Nossa Senhora da Luz, is in 1755 zwaar beschadigd bij een aardbeving, maar inmiddels weer gerestaureerd.

'293280' door alu '293280' door alu

MaleisiëKuching

MaleisiëKuching

Tevreden 'man'

alu

In het opvangcentrum 'Semenggoh Wildlife Rehabilitation Centre', niet zo ver van Kuching, worden Orang Oetans die gered zijn uit gevangenschap, getraind om te overleven in de omliggende bossen.

'292904' door alu '292904' door alu

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Zandsculpturen

alu

Lagos heeft een strand direct aan de boulevard met gezellige terrasjes en restaurants. Leuk natuurlijk voor kunstenaars om iets van hun kunsten te laten zien. Genoeg zand en water voorradig om een leuke sculptuur te maken.

'292777' door alu '292777' door alu

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Oude wijze man

alu

Op het centrale plein in Lagos in de Algarve zitten vele oude wijze mannen met elkaar te discussiëren over de problemen in de wereld of misschien roddelen ze wel over de toeristen die langslopen. Deze man zat alleen en keek het allemaal gelaten aan.

'476965' door alu '476965' door alu

BraziliëZuidoost Brazilie

BraziliëZuidoost Brazilie

Schilderachtig Paraty

alu

Paraty is een schilderachtig plaatsje dat op de werelderfgoederenlijst van de UNESCO staat. Paraty ligt aan de Costa Verde, tussen Rio en Sao Paolo. Door de bewoners wordt Paraty 'Parel uit de koloniale tijd' genoemd. In de 17e eeuw was Paraty een belangrijke doorvoerhaven voor het goud gedolven in de staat Minais Gerais. Het oude centrum is sinds de 18e eeuw bijna niet veranderd en is verboden voor auto’s. Het is zeer de moeite waard om door de kleine straatjes te slenteren, langs koloniale kerkjes en pleintjes. Het lijkt een reis terug in de tijd, want ook de wegen zijn in oorspronkelijke staat gehouden. Naast de fraaie architectuur, is ook de ligging geweldig: direct aan de kust en omgeven door het Mata Atlantica regenwoud. Je kunt hier genieten van zon, zee, strand. Paraty heeft mooie baaien en idyllische stranden.Vanuit de haven kun je een excursie maken naar de vele omliggende, soms onbewoonde en vaak privé eilandjes. Klik [url="http://andrevanluttikhuizen.blogspot.com/2010/12/brazilie-paraty.html" target="_blank"]hier[/url] voor foto's.

'292507' door alu '292507' door alu

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Burgau: vissersplaats

alu

Burgau ligt 10 km ten westen van Lagos en is een klein vissersdorpje. Vooral buiten het hoogseizoen is het er goed toeven. De smalle steile straatjes zijn fotogeniek. Het strand ligt beschut en wordt op het smalle gedeelte omgeven door agaven. Tussen Praia da Luz en Burgau ligt een mooie wandelroute over steile kliffen met mooie vergezichten over de blauwe zee.

'292294' door alu '292294' door alu

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Drie Chedis

alu

Eeuwenoude tempels (Wat) en paleizen liggen verspreid in de omgeving van Ayutthaya. Een van de meest belangrijke is de Wat Phra Sri Sanphet. Deze koninklijke tempel, gebouwd in 1448 en twee keer gerestaureerd, stond binnen de muren van het oude Koninklijk Paleis. De tempel wordt bewaakt door drie chedis. Van het koninklijk paleis zelf is niets meer over.

'292182' door alu '292182' door alu

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Kathedraal van...Trin

alu

Trinidad is door UNESCO uitgeroepen tot cultureel erfgoed: oldtimers rijden nog steeds door de kleurrijke straten, en door het historische centrum kronkelen zich straatjes met kinderkopjes. Ze leiden je langs het centrale plein met de Santísima Trinidad-kerk en de Iglesia y Convento de San Francisco met haar klokkentoren.

'292103' door alu '292103' door alu

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Reclameborden

alu

Denken we dat we in Nederland worden overspoeld met reclame op straat, in Hong Kong kan het nog erger. Zo erg als dit heb ik nog nooit gezien. Je zou toch bij door de borden de reclame niet meer zien.

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik