Hongkong

Hongkong is, naast Macau, een speciale administratieve regio van Hongkong. Het gebied aan de Zuid-Chinese Zee telt ruim zeven miljoen inwoners, verdeeld over de 236 eilanden die Hongkong rijk is. Het stadsbeeld van deze metropool doet modern aan. Vaak wordt Hongkong omschreven als een plek waar 'East meets West'. Het stadsbeeld van deze metropool doet modern aan. Vaak wordt Hongkong omschreven als een plek waar 'East meets West'. Vanaf Victoria Peak heb je het meest bijzondere uitzicht over de stad.

Informatie over Hongkong

Beste foto's & tips van Hongkong

'487513' door deerik '487513' door deerik

ChinaHongkong

ChinaHongkong

The Peak

deerik

Als je naar Hong Kong gaat moet je absoluut een bezoek aan The Peak brengen. Vanaf hier heb je het mooiste uitzicht over de stad die meer wolkenkrabbers herbergt dan welke stad ook! Je gaat naar boven doormidden van een ritje in de Peak Tram. Dit is al een ervaring op zich, Hongkongs wolkenkrabbers glijden langs je raam onder een haast onmogelijke hoek als je klimt naar De Piek. Deze historische kabeltram is al sinds 1888 in gebruik. De op een aanbeeld lijkende Peak Tower heeft een groot observatieplatform dat Sky Terrace 148 wordt genoemd en verder eetgelegenheden en winkels.

'162869' door Esthers '162869' door Esthers

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Jonk

Esthers

Traditionele zeilboot Junk Bae ( jonk ) in de haven van Hongkong

'487837' door channeke '487837' door channeke

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Bijzondere stad!

channeke

Toen ik mijn reis naar China boekte samen met mijn reismaatje was ik gelijk enthousiast. Eén stad in deze reis zou voor mij namelijk heel bijzonder zijn. Hongkong! Hongkong is een stad waar ik al lange tijd naar uitkeek om te bezoeken. Mijn vader heeft hier vroeger jaren gewerkt en aangezien hij ruim 16 jaar geleden overleed, vond ik het heel speciaal om deze stad door zijn ogen te bekijken (na alle verhalen die hij altijd vertelde). Mijn reisblog begon die dag met: 'Vandaag een bijzondere dag. Eindelijk naar Hongkong!' Ook al heb je geen speciale reden om de stad te bezoeken is dit toch zeer de moeite waard. Van shoppen, het hoppen langs de vele verschillende eilanden tot aan het heerlijke eten. Een stad die je niet mag missen! :-)

Laat kaart zien

Laatste Hongkong artikelen

Expo Hongkong 4 april in A'dam

Tien Nederlandse fotografen tonen hun visie van Hongkong op de expositie Hongkong Visions. Van 4 tot 17 april zijn de beelden van Hongkong te bewonderen in het Muziekgebouw Aan 't IJ.

Tien Nederlandse fotografen tonen hun visie van Hongkong op de expositie Hongkong Visions. Van 4 tot 17 april zijn de beelden van Hongkong te bewonder...

VIDEO: Chinese vrouw flipt rijstpan uit

Een Chinese vrouw op de luchthaven van Hong Kong komt er achter dat ze haar vlucht gemist heeft en wordt hysterisch. Twee medewerkers van het vliegveld proberen haar te kalmeren, maar tevergeefs. Ze werd overigens wél een hit op YouTube!

Een Chinese vrouw op de luchthaven van Hong Kong komt er achter dat ze haar vlucht gemist heeft en wordt hysterisch. Twee medewerkers van het vliegvel...

Door: Vellah Bogle
Alligatorsnoeken in Hongkong

Normaliter zijn stadsparken niet de eerste plek waar je wilde dieren verwacht tegen te komen - de enkele parkiet of eekhoorn daargelaten. In Hongkong durven de mensen echter niet meer hun tenen in het water te steken: de vijvers zitten vol met alligatorsnoeken.

Normaliter zijn stadsparken niet de eerste plek waar je wilde dieren verwacht tegen te komen - de enkele parkiet of eekhoorn daargelaten. In Hongkong...