Kaapverdië

Kaapverdië is een eilandengroep van vulkanische oorsprong, bestaande uit negen bewoonde en een onbewoond eilanden gelegen voor de Afrikaanse westkust. De bewoonde eilanden tellen meer dan 530.000 inwoners. Sal , Boa Vista , Santo Antão , Santa Luzia, Sao Vicente , São Nicolau ,  Maio, Santiago , Fogo en Brava zijn de bewoonde eilanden.

Het klimaat is tropisch en de temperatuur ligt bijna het hele jaar door boven de 25 graden. De zon schijnt vrijwel altijd, vandaar dat Kaapverdië als een erg zon-zekere bestemming wordt gezien. De eilanden verschillen allemaal van elkaar wat elk eiland interessant maakt. Omdat Kaapverdië vroeger een Portugese kolonie was, zul je de invloeden hiervan nog steeds merken op de eilanden. Portugees is de officiële taal, maar het grootste deel van de inwoners spreekt Kaapverdisch Creools.

De eilanden

In de hoofdstad Praia op het eiland Santiago kunnen cultuurliefhebbers onder andere een bezoek kunnen brengen aan het oude stadhuis en het paleis. Daarnaast biedt het scheepsvaartmuseum een verzameling aan archeologische vondsten en je kunt er wrakken zien die voor de kust gevonden zijn. Het gebouw van Museu da Tabanka, dat op hetzelfde eiland ligt, wordt gezien als cultureel erfgoed.

Alle eilanden zijn nog vrij ongerept en onontdekt door toeristen, maar ze zijn wel in opkomst als toeristische bestemming. Vooral de eilanden Sal en Boa Vista zijn in trek voor strandvakanties. Jarenlang was zoutwinning de belangrijkste industrie op Sal , vandaar ook de naam. Je kunt hier volop genieten van zon, zee, witte zandstranden en palmbomen. Actieve vakantiegangers kunnen er ook goed wind- en kitesurfen. Mocht je even een pauze willen nemen van het strand, ga dan een terrasje pakken op het dorpsplein van het plaatsje Santa Maria. Op het eiland Boa Vista vind je lange, witte zandstranden en ook een van de mooiste stranden: Curralinho. Je kunt er ook nog historische plaatsjes bezoeken zoals het dorpje Povoação Velha.

Op het groene eiland Fogo vind je het hoogste punt van Kaapverdië, namelijk de vulkaan Pico do Fogo Nationaal Park . Ga naar het Fogo NP waar de donkere lava als het ware een maanlandschap vormt. Avonturiers kunnen met een gids naar de top van de vulkaan wandelen. Als je van wandelen houdt zijn de eilanden Santo Antão , Sao Vicente en São Nicolau ook nog iets voor jou.

Cultuur en Toerisme

Een mix van Afrikaanse en Portugese cultuur maakt dat Kaapverdië een paradijs is met veel contrasten. Het land is in opkomst als toeristische bestemming, dus het is tijd om nu te gaan!

Informatie over Kaapverdië

Alle highlights van Kaapverdië

Beste foto's & tips van Kaapverdië

'358092' door PhotoA '358092' door PhotoA

Kaapverdië

Kaapverdië

Strela streelt de...b

PhotoA

In het tropisch warme Kaapverdie heb je de hele dag verkoeling nodig. Daarin is voorzien door die lieve mensen aldaar met een biertje dat Strela' heet. Of met iets meer alcohol Strela Ego. Dat biertje is het allerlekkerst als je waterfles al anderhalf uur leeg is en je klaar bent met wandelen voor die dag. Met de tong op je vermoeide bergschoenen stuiter je uitgedroogd neer op een gammele keukenstoel aan een tafeltje met uitzicht op alweer een mooie baai. Je strijkt met je bezwete handen en onderarmen langs je gezicht om ze daarna, als in trance, af te vegen aan je laatste halfdroge vezel van je shirt. "Strela Ego?" informeert de Afrikaanse kelner droog. Jij denkt, dat hij denkt: "Zo, jij bent dus trots op jezelf na een dagje klauteren op onze bergpaden?". Je knikt ten teken dat je inderdaad trek hebt in een stevig potje bier. Een glas after-walk-Strela Ego-bier bezorgde mij onbekommerde vergezichten. De horizon kwam door zo'n glas soms dichterbij dan de wens ooit weer eens naar huis te gaan. Zuiver ontspannend werd dan mijn blik in het licht van Sao Antao, Sao Vicente of Santiago. Kaapverdische toestanden.

'420454' door CindysPhotoos '420454' door CindysPhotoos

Kaapverdië

Kaapverdië

Uitzicht over de Pa?l

CindysPhotoos

Nadat we de Cova de Pa?l krater hebben doorkruist, kijken we vanaf de rand uit over de Pa?l vallei en we zien duidelijk de weg die we nog moeten afleggen naar de kust, naar het stadje Pa?l.

'416358' door wisseschout '416358' door wisseschout

Kaapverdië

Kaapverdië

Zonsondergang

wisseschout

Op Brava beleefden we een mooie zonsondergang aan het einde van een prachtige dag. Het was wel regelmatig bewolkt, maar dan is het ook lekker wandelweer.

Praktische informatie over Kaapverdië

 • Officiele website
  -
 • Beste reistijd
  april t/m juni & oktober t/m half december
 • Internet extentie
  cv
 • Hoofdstad
  Praia
 • Aantal inwoners
  400.000
 • Oppervlakte
  7x Texel
 • Reistijd
  7:30
 • Talen
  Portugees
 • Religie
  katholiek, protestants
 • Tijdsverschil
  2 uur vroeger
 • Tijdverschil
  2 uur vroeger
 • Telefooncode
  238
 • Voltage
  220 Volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  visum regelen bij aankomst
 • Douane
  visum regelen bij aankomst
 • Prikken
  DTP, Hepatitus-A, gele koorts, soms choleraverklaring
 • Aanvlieghaven
  Praia (RAI)
 • Nationale feestdagen
  5 juli Onafhankelijkheidsdag

Kaart van Kaapverdië en omgeving

Vermijd deze plekken. Ga voor het Columbus-alternatief!

Ben je die massa’s toeristen in Venetië of Barcelona ook helemaal zat? Treur niet, want voor enkele van de meest toeristische bestemmingen selecteerden wij van de redactie Columbus-waardige alternatieven.

Ben je die massa’s toeristen in Venetië of Barcelona ook helemaal zat? Treur niet, want voor enkele van de meest toeristische bestemmingen selecteerde...

Kaapverdië - Craquelé uitzicht op zee

Liefde & leed. Onder de Canarische eilanden in de Atlantische oceaan liggen er nog negen die de Kaapverdische eilanden heten. Geografisch verschillen deze West-Afrikaanse eilanden sterk van karakter, zo ook Sao Vicente, Sal, Santiago en Boavista. Maar ze hebben ook heerlijke overeenkomsten: deze...

Liefde & leed. Onder de Canarische eilanden in de Atlantische oceaan liggen er nog negen die de Kaapverdische eilanden heten. Geografisch verschil...