Wwilmsen

'396126' door Wwilmsen '396126' door Wwilmsen

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

KLM nadert Schiphol..

Wwilmsen

Terwijl ik in de tuin lag te loeren naar badende vogeltjes merkte ik plots dat ik een wel heel bijzonder zicht had op naderende vliegtuigen. Even mijn lens verwisseld naar 400mm. (Nieuw Vennep, naar het oosten, ~22uur, 21-7-2013, 400mm, F5.6, ISO800).

'307809' door Wwilmsen '307809' door Wwilmsen

TanzaniaSelous Game Park

TanzaniaSelous Game Park

Selous landschap bij.

Wwilmsen

Selous tijdens zon opkomst. Het uitzicht richting de bergen is fantastisch. Deze zijn aan het begin van de regen tijd niet met de auto te bereiken. Nabij de bergen is een rino project gaande, hopelijk kunnen er over een aantla jaren weer van deze dieren in Selous worden vrijgelaten.

'307756' door Wwilmsen '307756' door Wwilmsen

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

Zonnestralen en...reg

Wwilmsen

Zonnestralen en regenbuien strijden om de aandacht boven Mikumi tijdens een zonsondergang. De landschappen in Selous zijn prachtig. Net voor de grote regentijd ben je zo ongeveer de enige in Selous en omgeving. Aan te raden tijd (begin Maart).

'307754' door Wwilmsen '307754' door Wwilmsen

TanzaniaSelous Game Park

TanzaniaSelous Game Park

Zonsondergang over...

Wwilmsen

's Avonds tijdens het begin van de grote regentijd kun je de meest machtige zons ondergangen zien over het Manzi meer. Dit meer is in Selous. Selous is een van de oudste -zo niet het oudste beschermde wild gebied in Ag=frica-. Gelukkig is het er ook niet bezaaid met touristen. Geweldige plek, zeker vlak voor regentijd, wanneer je zo ongeveer de laatste in het kamp bent!! TOP lokatie.

'307752' door Wwilmsen '307752' door Wwilmsen

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Dame op Zanzibar wach

Wwilmsen

Zanzibar is een Moslim gemeenschap, dus de mensen lopen in fleurige hoofddoeken en kleding. Deze dame wacht 's morgens om 6 uur op de aanvoer van verse visjes (Teri..)

'307750' door Wwilmsen '307750' door Wwilmsen

TanzaniaDar es Salaam

TanzaniaDar es Salaam

Volle maan boven Dar.

Wwilmsen

Boven Tanzania (in dit geval Dar Es Salaam, wat overigens niet de hoofdstad van Tanzania is...) wordt het lekker donker. Het was volle maan, dus ik kon het niet laten...

'307742' door Wwilmsen '307742' door Wwilmsen

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

Leeuw in Mikumi

Wwilmsen

In Mikumi komen de dieren niet naar je toe, maar lopen ook niet voor je weg. Hierdoor is het het goed mogelijk om de dieren goed te zien en te fotograferen.

'307741' door Wwilmsen '307741' door Wwilmsen

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

Giraffe in Mikumi

Wwilmsen

Mikumi is een relatief kleinschalig park (het Noordelijk deel van Selous) en men kan er zelf rond gaan in eigen auto. De dieren zijn niet schuw omdat ze in een goed beschermde omgeving leven. Let op tijdens regentijd... wij zaten 4 uur lang vast met een goede terein wagen, voordat wij werden 'verlost'.

'307731' door Wwilmsen '307731' door Wwilmsen

TanzaniaMikumi NP

TanzaniaMikumi NP

Drie op een rij

Wwilmsen

In Mikumi is het redelijk eenvoudig om rustig en zelf rijdend dieren te treffen. De meeste grote dieren tref je er aan, behalve rino en luipaard. Mikumi is leuk voor 1 of 2 dagen max.

'307721' door Wwilmsen '307721' door Wwilmsen

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

In afwachting aankoms

Wwilmsen

Deze jonge visser zit te wachten in de vroege ochtend op de aankomst van de Dhows, die 's avonds de Indische Oceaan op gaan en rond een uur of zes terug komen met de mooiste vissen, welke direct op het strand worden geveild.

'307716' door Wwilmsen '307716' door Wwilmsen

TanzaniaSelous Game Park

TanzaniaSelous Game Park

Blue Kingfisher

Wwilmsen

In Selous zijn de meest prachtige dieren te vinden, waaronder een enorme hoeveelheid bont gekleurde 'Bee- eaters', 'King-fishers' en 'Paradise-birds'. Dit is een blauwe Kingfisher.

'307631' door Wwilmsen '307631' door Wwilmsen

TanzaniaDar es Salaam

TanzaniaDar es Salaam

Dow

Wwilmsen

Een Dow voor de kust van Dar Es Salaam. Deze bootjes varen 's avonds uit om dan 's ochtends met de vangst van de nacht terug te keren. Kleine groepjes mannen vormen een soort van mini veiling waar de vis ter plekke wordt geveild.

'276027' door Wwilmsen '276027' door Wwilmsen

AngolaLuanda

AngolaLuanda

Angolese dame met...v

Wwilmsen

Deze dame liep voorbij met een grote vijzel op haar hoofd, een aantal grote pollepels en de stamper van de vijzel. Op de foto gaan vond ze wat minder...

'273328' door Wwilmsen '273328' door Wwilmsen

AngolaLuanda

AngolaLuanda

Safety First... Hou d

Wwilmsen

Vanuit mijn kamer kijk ik uit op deze zeer interssante wenteltrap aan de achterkant van een uit de Portuese tijd stammend flat gebouw. Hoezo 'hou de trapleuning vast..!'

'273321' door Wwilmsen '273321' door Wwilmsen

AngolaLuanda

AngolaLuanda

Luand sky-line Luanda

Wwilmsen

Deze foto,genomen 11-Sept.-2010 van de sky-line in Luanda. Links onder de centrale bank van Angola. Ook te zien op de foto's van Luanda de vele hijskranen en constructies in oprichting. De economie van Angola knalt op dit moment! Angola is een OPEC land en groeit snel in welvaart,met name in Luanda en andere kust plaatsen. In Luanda geldt: "De sky is the limit, but before that, you get stuck in traffic..."

'265973' door Wwilmsen '265973' door Wwilmsen

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Nederlands strand na.

Wwilmsen

Na een felle voorjaarsstorm, blijkt dat 'ons land' op vele manieren wordt beschermd door de natuur. Deze schelpen op Texel helpen het zand vasthouden, waardoor er kleine zanruggetjes ontstaan en het zand wordt vasthouden. Op deze manier onstaat er een fascinerend micro landschap.

'265917' door Wwilmsen '265917' door Wwilmsen

AngolaKustgebied

AngolaKustgebied

IMBOMDEIRO boom Angol

Wwilmsen

Dit is een Imbomdeiro boom. Ze kunnen extreem dik en kort zijn, waardoor het lijkt alsof ze op de kop in de grond staan. De takken lijken op de wortels van bomen die wij hier kennen.

'265916' door Wwilmsen '265916' door Wwilmsen

AngolaKustgebied

AngolaKustgebied

Afrekenen maar wel...

Wwilmsen

Terwijl ma afrekend, slaapt deze kleine gewoon verder. Deze foto maakte ik terwijl ik uitstapte om de auto te tanken nadat wij Porto Amboim verlieten. Helaas niet met een al te beste camera. Angola heet veel mooie plekken en het wordt er steeds veiliger. De steden zijn minder, hoewel er veel Portugeese jaren 50 en 60 architectuur overeind is gebleven.

'231090' door Wwilmsen '231090' door Wwilmsen

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Besjes in sneeuw

Wwilmsen

Ook heel dicht bij huis zijn leuke plaatjes te maken, deze besjes groeien voor ons huis. Voor de kerstkaart vorlgend jaar misschien? Moet nog een paar woorden plaatsen...

'224116' door Wwilmsen '224116' door Wwilmsen

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Epcot bol 2

Wwilmsen

In Florida wordt het tijdens de kerst dus ook gewoon berekoud! 4-5 graden en harde wind. Wat wel leuk is; het wordt vroeg donker en dan komt de architectuur in Epcot mooi uit. Mooie kleuren op aparte architectuur van de wereldberoemde bol.

'224113' door Wwilmsen '224113' door Wwilmsen

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Epcot bol 1

Wwilmsen

Afgelopen kerst naar Florida geweest. Daar wordt het dus ook gewoon berekoud! 4-5 graden en harde wind. Wat wel leuk is; het wordt vroeg donker en dan komt de architectuur in Epcot mooi uit.

'219972' door Wwilmsen '219972' door Wwilmsen

RuslandMoskou

RuslandMoskou

Kremlin toren en...on

Wwilmsen

De toren van het Kremlin bij ondergaande zon. Als je naar Moskou gaat is het natuurlijk een MUST om naar het Kremlin te gaan. Als je daarop het plein staat weet je niet wat je overkomt! Zo bekend en toch zo onbekend...

'219967' door Wwilmsen '219967' door Wwilmsen

RuslandMoskou

RuslandMoskou

Moskou Metro

Wwilmsen

Moskou is een stad van uitersten. Aan de ene kant vol met historie en aan de andere veel industrie. Een kant met sombere gebouwen boven de grond en een PRACHTIG ondergronds tunnel stelsel, waar even mooie (maar niet zo comfortabele) metrostellen doorheen razen.

'218677' door Wwilmsen '218677' door Wwilmsen

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Afmeer lokatie op...A

Wwilmsen

Tijdens de herfts vakantie 2009 op Ameland. Varen naar de zeehonden, een geweldige trip op de "Bruinvis", waar je veel feitjes leert (de vlag met de doodskop, bekent van elke piraat heet... de jolly Roger). Echt TOP voor de kinderen. Op de pier nog deze foto gemaakt tegen een zilveren Waddenzee.

Community-updates

22-10-2021 Afgelopen week zijn er meldingen binnengekomen over het probleem dat er geen mails meer verstuurd worden, wanneer er een reactie wordt geplaatst onder een foto of op het individuele profiel. Het probleem is inmiddels opgelost. Alle mails zullen alsnog bij een ieder in de mailbox terecht komen, mocht je deze functie aan hebben staan. Excuses voor het ongemak!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

06-10-2021 Het maandthema van september - eilanden - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Deerik met je prachtige liefdesfoto uit Helgoland! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

WEEK 42 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Nederlandse bunkers. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Nederlandse bunkers door Mitevisuals
2. Review: Kroatië door Dorpie
3. Communitylid van de week: TravelsbyMonique
4. Nieuwkomer: Tamara_travelstheworld

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN OKTOBER: PORTRETTEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik