Dar es Salaam

Vroeger was Dar es Salaam de hoofdstad van Dar es Salaam, en nu nog steeds hét economisch centrum van Dar es Salaam. Hier leven mensen van vele verschillende nationaliteiten en religies samen. Je vindt Oosterse, Arabische, koloniale en moderne invloeden terug in deze wereldstad. Drukke winkelstraten, monumenten, musea en luxe beachresorts, alles is hier te vinden.

Informatie over Dar es Salaam

Beste foto's & tips van Dar es Salaam

'169556' door sidonius '169556' door sidonius

TanzaniaDar es Salaam

TanzaniaDar es Salaam

Visnet binnenhalen

sidonius

Voor de kust van Dar es Salaam worden visnetten met de hand binnengehaald. Een zwaar werk, en de visvangst is minimaal. Lokale bevolking komt op het strand vis kopen, en wie heeft geholpen met het net krijgt iets extra. De zee valt hier een flink stuk droog bij eb, en dan worden krabbetjes en andere schaaldieren gezocht.

'553361' door JSpauwen '553361' door JSpauwen

TanzaniaDar es Salaam

TanzaniaDar es Salaam

Fris en vrolijk

JSpauwen

Tijdens mijn verblijf in Tanzania heb ik een rondrit in een tuk-tuk gemaakt door de buitenwijken van Dar es Salaam. De mensen zijn daar heel eenvoudig behuisd, er is waarschijnlijk armoede en in sommige buurten ligt de vuilnis hoog opgestapeld in de rivierbedding. Maar aan de andere kant zie je ook leuke markten, zijn de vrouwen kleurrijk gekleed en spelen kinderen met veel plezier met hun zelfgemaakte speeltjes. Dit moslim jongetje wil wel even poseren voor de camera. Tegen de rommelige achtergrond met de berg weggegooide slippers ziet hij er schoon, fris en vrolijk uit.

'416357' door erictkindt '416357' door erictkindt

TanzaniaDar es Salaam

TanzaniaDar es Salaam

Danstraining

erictkindt

even ten noorden van dar es salaam heb je mooie stranden die echter door weinig mensen bezocht worden. toten we terugkeerden van het bekijken van de thuiskomst van de lokale vissers zag ik deze twee jongeren dansen. ik vroeg of ik een foto mocht maken en dat mocht ze deden er zelfs een extraatje bij om zeker een mooie foto te hebben..

Laat kaart zien