Angola

Foto door Reisreporter vijfnoren
Angola bevindt zich aan de westkust van Afrika en wordt omringd door de landen Congo, Zambia en Namibië. Savannes, grasland en beboste valleien kenmerken het uitgestrekte landschap. Het centraal gelegen Bié-plateau rijst ten oosten van de kuststrook tot een gemiddelde hoogte van 1830 meter de lucht in. Het verschil in hoogte zorgt voor talrijke watervallen die op hun beurt weer een schat aan vogelsoorten aantrekken.
In deze voormalige kolonie van Portugal is na jaren lange oorlogen sinds 2002 eindelijk vrede. Momenteel zijn ze dan ook hard bezig met de wederopbouw van het land. Door de grote armoede en de overgebleven landmijnen houdt de veiligheid in Angola nog wel te wensen over. Ondanks deze omstandigheden is de bevolking van het land positief ingesteld, ze hebben de oorlog overwonnen en dit geeft het gevoel dat ze nu alles aankunnen. Een spirit die er voor zorgt dat Angola voor de avonturier en natuurliefhebber een bijzondere vakantiebestemming is.

Informatie over Angola

Alle highlights van Angola

Beste foto's & tips van Angola

'509758' door RoyanvanVelse '509758' door RoyanvanVelse

AngolaMussulo

AngolaMussulo

Gevaarlijk kamperen

RoyanvanVelse

In Angola wilden we even ontsnappen aan de drukte van alledag en een Bounty-ervaring opdoen op het ongerepte schiereiland Mussulo, voor de kust van de hoofdstad Luanda. We lieten ons dan ook op een ochtend afzetten met een bootje en spraken af dat we de volgende dag aan het eind van de middag weer opgehaald zouden worden. We hadden rugzakken bij ons met een slaapzak, wat proviand, water en spul tegen muggen. Die dag hebben we uren lang gewandeld langs de zee, op een strand waar we niemand tegenkwamen, behalve af en toe wat vissers bij hun hutten. We zagen ook veel ibissen in deze tropische hitte en regelmatig stopten we om de oceaan in te duiken en daarna heerlijk bij te komen op het strand. Echt een dagje vakantie. Tegen de tijd dat de avond inviel gingen we op zoek naar een schuilplek voor de nacht. Het land was nog in oorlog en het was niet heel erg handig om al te kwetsbaar te zijn tijdens de nacht. Onze verbindingsmiddelen hadden geen bereik en we hadden geen wapens bij ons. Dus kozen we een plekje dat uit het zicht was van vissersbewoningen en rond de schemering begonnen we aan het graven van een grote kuil waar we verdekt in zouden kunnen slapen. Mensen die 's nachts langs het strand zouden lopen, konden ons zo niet zien. Die nacht hebben we niet heel veel geslapen. Enerzijds omdat we continu op onze qui vive waren, en anderzijds omdat we werden afgeleid. Door die gigantische sterrenhemel, door donkere kano's op de zee en door vuren in kleine dorpjes in de buurt. De warme ochtendzon was de verlosser. Bij daglicht voel je je toch veiliger. Vanuit de slaapzak konden we zo de zee in om op te frissen en met zout water onze tanden te poetsen en die dag hebben we weer heerlijk gewandeld over deze exotische landtong. Op een bepaalde manier blijft Mussulo in mijn herinneringen hangen als een stukje paradijs.

'273321' door wwilmsen '273321' door wwilmsen

AngolaLuanda

AngolaLuanda

Luand sky-line Luanda

wwilmsen

Deze foto,genomen 11-Sept.-2010 van de sky-line in Luanda. Links onder de centrale bank van Angola. Ook te zien op de foto's van Luanda de vele hijskranen en constructies in oprichting. De economie van Angola knalt op dit moment! Angola is een OPEC land en groeit snel in welvaart,met name in Luanda en andere kust plaatsen. In Luanda geldt: "De sky is the limit, but before that, you get stuck in traffic..."

'514863' door RoyanvanVelse '514863' door RoyanvanVelse

AngolaKustgebied

AngolaKustgebied

Veelzijdig land

RoyanvanVelse

Angola kent best wat verscheidenheid aan landschappen. Natuurlijk zijn er de stranden aan de kant van de Atlantische oceaan, maar je treft er ook savannes, bergen en zelfs woestijnachtig gebied in het zuiden. Deze foto is genomen op weg van Luanda naar Lobito, wat meer naar het zuiden toe. Een echte vakantiebestemming is Angola nog niet. Om groot wild te kunnen zien is Angola nog niet het juiste land. Veel dieren zijn gesneuveld tijdens de lange burgeroorlog en het is voor het wild ook nog steeds niet veilig door de vele landmijnen die nog onder de grond liggen en nog steeds slachtoffers maken.

Praktische informatie over Angola

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  juni t/m september
 • Internet extentie
  ao
 • Hoofdstad
  Luanda
 • Aantal inwoners
  14,3 miljoen
 • Oppervlakte
  1,8x Frankrijk
 • Reistijd
  10:30
 • Talen
  Portugees, Bantoetaal
 • Religie
  inheemse geloven (47%), rooms-katholiek (38%), protestant (15%)
 • Tijdsverschil
  geen
 • Tijdverschil
  geen
 • Telefooncode
  244
 • Voltage
  220 Volt
 • Reisadvies
  negatief
 • Visum
  visum verplicht, 3 maanden geldig
 • Douane
  visum verplicht, 3 maanden geldig
 • Prikken
  DTP, Hepatitis A, anti-malaria, gele koorts, cholera-verklaring
 • Aanvlieghaven
  Luanda (LAD)
 • Nationale feestdagen
  11 november Onafhankelijkheidsdag, 4 januari Dag van de Martelaren, 17 september Nationale Heldendag
Laat kaart zien
Zo reis je budgetvriendelijk én duurzaam: tips van reisexpert Travelrebel

Mogen we je even voorstellen aan Travelrebel.be aka Charlotte. Ze is een gepassioneerd reizigster die met haar Instagram en website mensen wil inspireren om op een duurzamere en bewustere manier te reizen. Wil jij ook duurzamer reizen? Charlotte heeft een paar geweldige tips. 

Mogen we je even voorstellen aan Travelrebel.be aka Charlotte. Ze is een gepassioneerd reizigster die met haar Instagram en website mensen wil inspire...