Nicole-Ronald

'276658' door Nicole-Ronald '276658' door Nicole-Ronald

IndonesiëBorobudur

IndonesiëBorobudur

Keurig op een rijtje

Nicole-Ronald

Al eeuwen is de Borobudur een schitterend bouwwerk. Hier één van de vele tientallen foto's die wij tijdens ons bezoek hebben gemaakt. Onbegrijpelijk dat dit bouwwerk niet tot de nieuwe wereldwonderen is gekozen...

'276657' door Nicole-Ronald '276657' door Nicole-Ronald

IndonesiëJogjakarta

IndonesiëJogjakarta

Batikstempels

Nicole-Ronald

Deze oude stempels lagen in een veel te commercieel batikfabriekje. De pracht van de stempels trof ons meteen maar we hebben ons absoluut niet hoeven beheersen de tent leeg te kopen.

'276656' door Nicole-Ronald '276656' door Nicole-Ronald

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Sawa's

Nicole-Ronald

Tijdens de treinreis van Bandung naar Yogyakarta kwamen we heel veel mooie sawa's tegen. Nadeel is wel dat je door de folie van de trein een wat minder heldere gloed over de foto's krijgt maar dat heeft dan wel weer wat mysterieus.

'276654' door Nicole-Ronald '276654' door Nicole-Ronald

IndonesiëJakarta

IndonesiëJakarta

Drukte in Jakarta

Nicole-Ronald

Tijdens onze wandeling kort na aankomst liepen we over een brug over de doorgaande weg en werden we met dit plaatje geconfronteerd. Een lekker rustig begin was er dus even niet bij.

'245874' door Nicole-Ronald '245874' door Nicole-Ronald

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Gouden Boeddha

Nicole-Ronald

Deze Boeddha is een aantal jaren geleden bij toeval ontdekt. Hij weegt ruim 5.500 kilo en is gemaakt van puur goud. De toegankelijkheid is redelijk relaxed. Ondanks de waarde van dit beeld waren er geen superscherpe veiligheidsmaatregelen.

'245871' door Nicole-Ronald '245871' door Nicole-Ronald

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Eftelingbeeld

Nicole-Ronald

Tijdens ons bezoek aan de oude stad in Bangkok werd ons duidelijk waar de Efteling zijn inspiratie heeft gehaald. Deze wachter voor één van de paleizen lijkt zo te zijn weggehaald uit Kaatsheuvel.

'245870' door Nicole-Ronald '245870' door Nicole-Ronald

CambodjaPhnom-Penh

CambodjaPhnom-Penh

Chueng-Ek

Nicole-Ronald

Een zeer aangrijpend deel van onze reis was het bezoek aan "the killing fields". Hier een beeld van het monument in Chueng-Ek waarin een groot aantal schedels, botten en kledingstukken ligt ter nagedachtenis aan de gevallenen.

'245868' door Nicole-Ronald '245868' door Nicole-Ronald

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Bayon

Nicole-Ronald

Een detail van de Bayontempel. Deze tempel in de Angkor heeft een aantal zeer grote ornamenten met aan vier zijden een hoofd. Deze tempel is op zich al een dagtrip waard.

'245864' door Nicole-Ronald '245864' door Nicole-Ronald

VietnamZuid Vietnam

VietnamZuid Vietnam

Rijstvellen drogerij

Nicole-Ronald

Overal waar je komt zie je deze rieten matten liggen met daarop zeer dunne vellen rijst. Ze worden gebruikt als drager van het voedsel. Binnen enkele uren zijn de vellen droog en gereed voor de verkoop of maaltijd.

'245861' door Nicole-Ronald '245861' door Nicole-Ronald

VietnamZuid Vietnam

VietnamZuid Vietnam

Kerk in Thay nihn

Nicole-Ronald

Dit is de buitenzijde van de kerk in Thay Nihn. In deze kerk vinden diverse ceremonies plaats van het Cao Dai geloof. Dit geloof vertegenwoordigd een aantal belangrijke geloven in de wereld zoals het boeddhisme, hindoeïsme, katholiscisme en islam.

'245857' door Nicole-Ronald '245857' door Nicole-Ronald

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Zicht op de Mekong

Nicole-Ronald

Vanuit Luang Prabang heb je op verschillende punten een fantastisch uitzicht op de Mekong. Hier liggen de boten al klaar om met toeristen een tochtje over deze rivier te maken.

'245855' door Nicole-Ronald '245855' door Nicole-Ronald

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Tempel

Nicole-Ronald

Deze tempel is zondermeer één van de mooist bewaarde van Luang Prabang. Deze stad die door de Unesco is toegevoegd aan de werelderfgoedlijst is eigenlijk één groot openlucht museum.

'244285' door Nicole-Ronald '244285' door Nicole-Ronald

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Le Blanc

Nicole-Ronald

Vanaf de Corcovado berg heb je een fantastisch uitzicht op onder andere Le Blanc. Dit is op dit moment helemaal hot. Rechts van het meer is de militaire campus zichtbaar. Rechts onder zie je een helicopter die op weg is naar het Christusbeeld. Regelmatig cirkelen er helicopters rond het Christusbeeld om vanuit de lucht dit wereldwonder te bewonderen.

'244283' door Nicole-Ronald '244283' door Nicole-Ronald

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Suikerbroodberg

Nicole-Ronald

Deze foto is gemaakt vanaf de Corcovado berg. Recht vooruit zie je de Suikerbrood berg, een ander markant beeld in Rio de Janeiro. Rechts van de Suikerbrood berg is copacabana beach zichtbaar.

'244281' door Nicole-Ronald '244281' door Nicole-Ronald

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Plaza San Martin

Nicole-Ronald

Hier een afbeelding die genomen is vanaf de heuvel bij het Plaza San Martin. Aan de rechterzijde kun je de achterkant van het falkland monument zien.

'244279' door Nicole-Ronald '244279' door Nicole-Ronald

ArgentiniëGlaciares

ArgentiniëGlaciares

Grillige vormen uit d

Nicole-Ronald

Op deze afbeelding die is genomen vanaf de boot op het Lago Argentino is een mooi beeld weergegeven van de grillige vormen die de natuur ons geeft. Je ziet in het gesteente de historie hiervan en in combinatie met de Perito Moreno heeft het behoorlijk veel contrast.

'244278' door Nicole-Ronald '244278' door Nicole-Ronald

ArgentiniëGlaciares

ArgentiniëGlaciares

IJsblauw aan de voet.

Nicole-Ronald

Aan de voet van de Perito Moreno gletsjer zagen we deze ijsmassa. Diep blauw door het ontbreken van zuurstof is dit stuk waarschijnlijk al vele tientallen jaren onderweg van de top van de gletsjer tot het punt hier vlak bij waar hij zal opgaan in het Lago Argentino.

'244276' door Nicole-Ronald '244276' door Nicole-Ronald

ArgentiniëIguazu watervallen

ArgentiniëIguazu watervallen

Waterval en plambomen

Nicole-Ronald

Een foto waarop de exotische band tussen een waterval en de daarbij horende vegetatie goed te zien is. Wij waren daar bovendien op de dag dat het 43 graden was en dan voel je je met die palmbomen meteen in de tropen.

'244275' door Nicole-Ronald '244275' door Nicole-Ronald

ArgentiniëValdés-schiereiland

ArgentiniëValdés-schiereiland

Magelhaen

Nicole-Ronald

Foto gemaakt bij de grootste kolonie van deze pinguins buiten Antartica in Punta Tomba. Deze beestjes zijn eigenwijs leuk en met respect behandeld laten ze zich mooi fotograferen.

'244274' door Nicole-Ronald '244274' door Nicole-Ronald

ArgentiniëValdés-schiereiland

ArgentiniëValdés-schiereiland

Zee-olifantendetail

Nicole-Ronald

Toen we in een baai zee-olifanten in detail bekeken viel het ons op hoe deze beesten op ons lijken. Je ziet hier een poot en duidelijk is de overeenkomst te zien met menselijke handen met vingers en nagels.

'242694' door Nicole-Ronald '242694' door Nicole-Ronald

PeruArequipa

PeruArequipa

El Misti

Nicole-Ronald

Je kunt kiezen om per bus van Arequipa naar Puno te gaan maar dat kost je enkele dagen. Wij kozen er voor om dit traject met het vliegtuig te doen. Als bonus kregen we dit uitzicht op de El Misti.

'242693' door Nicole-Ronald '242693' door Nicole-Ronald

PeruTiticacameer

PeruTiticacameer

Peruaanse schone met.

Nicole-Ronald

Deze dame (het is niet zeker of het de moeder of oma is) poseerde gewillig voor de camera's. We zijn er redelijk zeker van dat ze gesponserd is door Kodak want we komen deze foto toch wel regelmatig tegen.

'242692' door Nicole-Ronald '242692' door Nicole-Ronald

LaosVientiane

LaosVientiane

Vat si saket

Nicole-Ronald

Een detail uit één van de originele tempels in Vientiane. Je kunt hier worden aangesproken door een monik (als je man bent want vrouwen worden niet aangesproken) en zij stellen het zeer op prijs met hen een gesprek aan te gaan in het Engels. Ze zijn erg open over hun leven en het voelt erg goed.

'242691' door Nicole-Ronald '242691' door Nicole-Ronald

LaosVientiane

LaosVientiane

Orchidee

Nicole-Ronald

Door het unieke klimaat in Laos groeien er veel planten die wij uitsluitend uit de tuincentra kennen. Deze orchidee stond aan de rand van een proviciale weg in Vientiane.

Community updates

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Er besloten om binnenkort het onderdeel  'Blogs' niet meer mogelijk te maken, omdat helaas de afgelopen jaren, er wekelijks te weinig nieuwe blogs worden gedeeld. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 36 | Community toppers

De toppers van week 37 zullen dit weekend bekend worden gemaakt.

Fjadrárgljúfur kloof. Foto: Wkerkhof

1. Topreview: Sofia, Bulgarije door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Fjadrárgljúfur kloof door Wkerkhof
3. Topblog: Into The Wild ... door Nick_VL
4. Communitylid van de week: Kburgers1
5. Nieuwkomer: SerenavanBeek

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik