Valdés-schiereiland

Valdés is een klein schiereiland in het oosten van Valdés-schiereiland aan de Atlantische Oceaan. Het landschap is vlak, droog en kaal. Maar wat fauna betreft is Valdés erg veelzijdig. Onder andere walvissen, zeeleeuwen, zeeolifanten, pinguïns en orka's leven in het gebied rond het schiereiland. Sinds 1999 is Valdés in zijn geheel tot beschermd natuurgebied verklaard.

Informatie over Valdés-schiereiland

Beste foto's & tips van Valdés-schiereiland

'461053' door dream '461053' door dream

ArgentiniëValdés-schiereiland

ArgentiniëValdés-schiereiland

Free Willy

dream

Bij Punta Norte op het Valdés-schiereiland kan je de orka's het strand op zien schieten om de manenrob pupjes van het strand te roven. Afgelopen maart verstoorde een dolfijn het ritueel en werd zelf de dupe van een grote orka klopjacht. De groep orka's ging helemaal los vlakbij de boot in Golfo Nuevo en ik kreeg de kans om letterlijke deze Free Willy foto te maken.

'334071' door engeland '334071' door engeland

ArgentiniëValdés-schiereiland

ArgentiniëValdés-schiereiland

Pinguins in Argentini

engeland

Op Peninsula Valdes huist een grote kolonie pinguins. De beestjes zijn erg goed te zien (er staat een klein hekje, maar daar komen de beesten zelf erg dicht bij). Het is erg grappig ze bezig te zien.

'340928' door Buddy1966 '340928' door Buddy1966

ArgentiniëValdés-schiereiland

ArgentiniëValdés-schiereiland

Zuidkaper

Buddy1966

Zuidkaper net onder kust gespot vanuit een enorme rubberboot. De groep voor ons had de pech niets te zien en bij ons heeft moeders een half uur uit te water gesprongen, veel foto's mislukken maar gelukkig zit er ook een scherpe bij.

Laat kaart zien

Laatste Valdés-schiereiland artikelen

Door: Lili Ujvari
Video: duiker komt heel dichtbij walvis met kalf

Tijdens een recente reis langs de oostkust van Zuid-Amerika, lukte het National Geographic fotograaf Justin Hofman unieke onderwaterbeelden te maken. Verbazingwekkend hoe dichtbij de fotograaf bij een walvis en haar pasgeboren kalf kon komen!

Tijdens een recente reis langs de oostkust van Zuid-Amerika, lukte het National Geographic fotograaf Justin Hofman unieke onderwaterbeelden te maken....