Nick_VL

'1117642' door Nick_VL '1117642' door Nick_VL

ColombiaMedellin

ColombiaMedellin

Street art in Comuna.

Nick_VL

Een voorbeeld van de prachtige street art die je kan vinden in Comuna 13, ooit de gevaarlijkste buurt van de wereld. Hier is echter niets meer van te merken en ondertussen is het een hotspot geworden van kunst, muziek en street food. Dit portret van de jaguar was één van mijn favoriete kunstwerken. Het staat symbool voor kracht en macht volgens de inheemse bevolking van Colombia. Doorheen heel Colombia is het dan ook duidelijk dat dit dier nog steeds gerespecteerd en soms aanbeden wordt.

'1117046' door Nick_VL '1117046' door Nick_VL

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Plaza de Bolivar

Nick_VL

Ik wou een goede foto nemen van de Catedral Primada op het Bolivar plein in Bogota, tot ik werd gefotobombed door één van de lokale dieren. Eén die we allemaal heel goed kennen hier. Normaal is dit plein vrij druk met handelaars en toeristen, maar ik had het geluk hier net te zijn op een zeer rustig moment. Dit was mijn eerste ervaring met Colombia en zeker voor herhaling vatbaar. Zeker nadat ik eigenhandig heb gezien dat Bogota wel veilig is, in tegenstelling tot wat vele mensen mij zeiden op voorhand.

'1110299' door Nick_VL '1110299' door Nick_VL

ColombiaCaribische kust

ColombiaCaribische kust

Boot tour op de Don..

Nick_VL

Deze boottocht op de rivier Rio Don Diego mondde uit op de Caraïbische zee. Onderweg had je spectaculaire uitzichten op de natuur, terwijl je je bevond tussen de lokale inwoners van het gebied, bv.: kaaimannen, brulapen en verschillende tropische vogels. We hadden spijtig genoeg enkel een Spaanstalige gids, een taal die ik niet machtig ben, dus het was soms uitzoeken wat hij juist aan het zeggen was, maar met het nodige wijzen kwamen we al een heel stuk verder. Zeker een aanrader!

'1098626' door Nick_VL '1098626' door Nick_VL

Ierland

Ierland

Downpatrick Head

Nick_VL

Downpatrick Head, een door de wind geteisterde rots die ooit is afgebroken door een storm. Wij hadden het geluk om hier als enigste mensen rond te lopen, een voordeel van vroeg in de ochtend te gaan! Indrukwekkend om te zien hoe de wilde zee hier steeds keer op keer op de rotsen inbeukt. Het enige gebouw dat hier in de omgeving staat is een oude uitkijkpost van tijdens de Tweede Wereldoorlog (links in beeld) Een prachtige plaats om even te bezinnen!

'1098598' door Nick_VL '1098598' door Nick_VL

Zuid-AfrikaBlyde River Canyon

Zuid-AfrikaBlyde River Canyon

Three Rondavels

Nick_VL

Tijdens onze roadtrip in Zuid-Afrika, was deze plaats bij Blyde Canyon het hoogtepunt. Buiten het hoogseizoen waren wij de enigste toeristen hier, wat het de ideale plaats maakte om even te bezinnen en te genieten van het prachtige uitzicht! Ook loop je hier vaak wilde bavianen tegen het lijf. Zeker een aanrader!

'1098539' door Nick_VL '1098539' door Nick_VL

JapanNara

JapanNara

Kunstenaar in Japan

Nick_VL

Buiten de gebruikelijke herten die rondlopen in Nara park, kom je af en toe ook een kunstenaar tegen die je laat meegenieten met hoe hij de befaamde Todaj-ji tempel vereeuwigd op canvas.

'1098492' door Nick_VL '1098492' door Nick_VL

Canada

Canada

Niagara Falls

Nick_VL

Door beelden zoals dit vergeet je even dat er een veel te toeristische stad naast ligt. Bruisend van entertainment, terwijl de meeste mensen enkel voor de pracht van deze watervallen komen.

'1098426' door Nick_VL '1098426' door Nick_VL

IerlandValentia

IerlandValentia

Fogher cliffs

Nick_VL

Eén van de vele kliffen die de wilde kust van Ierland te bieden heeft. Op zo’n plaatsen besef je pas hoe klein je als mens echt bent op deze aarde!

'1098374' door Nick_VL '1098374' door Nick_VL

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Mabry Mill

Nick_VL

Eén van de meest gefotografeerde plaatsen op de Blue Ridge Parkway. Zeker de moeite waard voor een roadtrip tijdens het begin van de herfst!

'1098322' door Nick_VL '1098322' door Nick_VL

IerlandCounty Donegal

IerlandCounty Donegal

Fanad lighthouse

Nick_VL

Eén van de mooiste vuurtorens die we zagen tijdens onze roadtrip langs de Wild Atlantic Way in Ierland.

'1098288' door Nick_VL '1098288' door Nick_VL

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Niagara Falls

Nick_VL

Zelden gebeurd het dat je een dubbele regenboog kunt spotten op zo’n bijzondere locatie. Eén van de meest memorabele plaatsen die ik in Canada heb gezien. Zeker de moeite waard om te bezoeken!

Community-updates

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

EDITIE 105 | 35 BESTE ISLAND ESCAPES IS UIT!

10-12-2021 Columbus Travel editie 105 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de 35 mooiste eilanden waar je nu wilt zijn en we nemen je mee naar IJsland, Griekenland, Mallorca, Galapagos en Orkneys. Ook vind je in deze editie traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van CanipelPanoaramDragonflyLindehammann
Dreamer666Mitevisuals en DeerikBekijk de editie hier >

WEEK 02| COMMUNITY-TOPPERS


De wolf in de sneeuw. Foto: Henk Vanetië
1. Topfoto & -tip: De wolf in de sneeuw door Henk Vanetië
2. Review: Sauerland, Duitsland door TravelsbyMonique
3. Communitylid van de week: MarleenvM
4. Nieuwkomer: Glennm23

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik