Nick_VL

'1117642' door Nick_VL '1117642' door Nick_VL

ColombiaMedellin

ColombiaMedellin

Street art in Comuna.

Nick_VL

Een voorbeeld van de prachtige street art die je kan vinden in Comuna 13, ooit de gevaarlijkste buurt van de wereld. Hier is echter niets meer van te merken en ondertussen is het een hotspot geworden van kunst, muziek en street food. Dit portret van de jaguar was één van mijn favoriete kunstwerken. Het staat symbool voor kracht en macht volgens de inheemse bevolking van Colombia. Doorheen heel Colombia is het dan ook duidelijk dat dit dier nog steeds gerespecteerd en soms aanbeden wordt.

'1117046' door Nick_VL '1117046' door Nick_VL

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Plaza de Bolivar

Nick_VL

Ik wou een goede foto nemen van de Catedral Primada op het Bolivar plein in Bogota, tot ik werd gefotobombed door één van de lokale dieren. Eén die we allemaal heel goed kennen hier. Normaal is dit plein vrij druk met handelaars en toeristen, maar ik had het geluk hier net te zijn op een zeer rustig moment. Dit was mijn eerste ervaring met Colombia en zeker voor herhaling vatbaar. Zeker nadat ik eigenhandig heb gezien dat Bogota wel veilig is, in tegenstelling tot wat vele mensen mij zeiden op voorhand.

'1110299' door Nick_VL '1110299' door Nick_VL

ColombiaCaribische kust

ColombiaCaribische kust

Boot tour op de Don..

Nick_VL

Deze boottocht op de rivier Rio Don Diego mondde uit op de Caraïbische zee. Onderweg had je spectaculaire uitzichten op de natuur, terwijl je je bevond tussen de lokale inwoners van het gebied, bv.: kaaimannen, brulapen en verschillende tropische vogels. We hadden spijtig genoeg enkel een Spaanstalige gids, een taal die ik niet machtig ben, dus het was soms uitzoeken wat hij juist aan het zeggen was, maar met het nodige wijzen kwamen we al een heel stuk verder. Zeker een aanrader!

'1098626' door Nick_VL '1098626' door Nick_VL

Ierland

Ierland

Downpatrick Head

Nick_VL

Downpatrick Head, een door de wind geteisterde rots die ooit is afgebroken door een storm. Wij hadden het geluk om hier als enigste mensen rond te lopen, een voordeel van vroeg in de ochtend te gaan! Indrukwekkend om te zien hoe de wilde zee hier steeds keer op keer op de rotsen inbeukt. Het enige gebouw dat hier in de omgeving staat is een oude uitkijkpost van tijdens de Tweede Wereldoorlog (links in beeld) Een prachtige plaats om even te bezinnen!

'1098598' door Nick_VL '1098598' door Nick_VL

Zuid-AfrikaBlyde River Canyon

Zuid-AfrikaBlyde River Canyon

Three Rondavels

Nick_VL

Tijdens onze roadtrip in Zuid-Afrika, was deze plaats bij Blyde Canyon het hoogtepunt. Buiten het hoogseizoen waren wij de enigste toeristen hier, wat het de ideale plaats maakte om even te bezinnen en te genieten van het prachtige uitzicht! Ook loop je hier vaak wilde bavianen tegen het lijf. Zeker een aanrader!

'1098539' door Nick_VL '1098539' door Nick_VL

JapanNara

JapanNara

Kunstenaar in Japan

Nick_VL

Buiten de gebruikelijke herten die rondlopen in Nara park, kom je af en toe ook een kunstenaar tegen die je laat meegenieten met hoe hij de befaamde Todaj-ji tempel vereeuwigd op canvas.

'1098492' door Nick_VL '1098492' door Nick_VL

Canada

Canada

Niagara Falls

Nick_VL

Door beelden zoals dit vergeet je even dat er een veel te toeristische stad naast ligt. Bruisend van entertainment, terwijl de meeste mensen enkel voor de pracht van deze watervallen komen.

'1098426' door Nick_VL '1098426' door Nick_VL

IerlandValentia

IerlandValentia

Fogher cliffs

Nick_VL

Eén van de vele kliffen die de wilde kust van Ierland te bieden heeft. Op zo’n plaatsen besef je pas hoe klein je als mens echt bent op deze aarde!

'1098374' door Nick_VL '1098374' door Nick_VL

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Mabry Mill

Nick_VL

Eén van de meest gefotografeerde plaatsen op de Blue Ridge Parkway. Zeker de moeite waard voor een roadtrip tijdens het begin van de herfst!

'1098322' door Nick_VL '1098322' door Nick_VL

IerlandCounty Donegal

IerlandCounty Donegal

Fanad lighthouse

Nick_VL

Eén van de mooiste vuurtorens die we zagen tijdens onze roadtrip langs de Wild Atlantic Way in Ierland.

'1098288' door Nick_VL '1098288' door Nick_VL

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Niagara Falls

Nick_VL

Zelden gebeurd het dat je een dubbele regenboog kunt spotten op zo’n bijzondere locatie. Eén van de meest memorabele plaatsen die ik in Canada heb gezien. Zeker de moeite waard om te bezoeken!

Community-updates

EDITIE 109 | 50x de mooiste dorpen van Europa

25-05-2022 Columbus Travel editie 109 is nu verkrijgbaar! De veelzijdigheid van Europa komt vrijwel nergens zo goed tot uitdrukking als in haar dorpen. Reis door het platteland van Frankrijk, Italië of Spanje, en je komt er al snel achter dat elk dorp zijn eigen culinaire specialiteiten, beschermheilige en volksheld heeft. Dat maakt reizen door Europa zo eindeloos verrijkend. Inspiratie nodig? Wij stelden samen met onze lezers een lijst samen met de vijftig mooiste dorpen van ons continent. Bekijk de editie hier >

WEEK 25 | COMMUNITY-TOPPERS


Indiase kijkdoos. Foto: MarcoPhotoWorld
1. Topfoto & -tip: Indiase kijkdoos door MarcoPhotoWorld
2. Review: Archill Island, Ierland door Travelbag
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer: Marja de Waal

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN WEEKENDJE WEG MET HET COLUMBUSJE!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. Plus: je krijgt de waterdichte rugzak Atrack (25 liter) van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


GA OP REIS NAAR ZWITSERLAND VOOR EEN FOTOREPORTAGE IN COLUMBUS TRAVEL
Vertel ons via het formulier hieronder waarom het voor jou #tijdvoorzwitserland is. Ben je al eens in Zwitserland geweest, dan kun je via het formulier gelijk een van je reisfoto's uploaden. Doe nu mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik