Caribische kust

Bijzonder aan Caribische kust is dat het twee verschillende kustlijnen heeft; eentje aan de Grote Oceaan in het westen en eentje aan de Caribische Zee in het noordwesten. Aan de Caribische kust liggen de havenstad Cartagena en het Tayrona National Park, waar de Amazone en de Caribbean bij elkaar komen.

Informatie over Caribische kust

Beste foto's & tips van Caribische kust

'409796' door RNieuwenhuizen '409796' door RNieuwenhuizen

ColombiaCaribische kust

ColombiaCaribische kust

Tayrona National Park

RNieuwenhuizen

Tayrona National Park ligt zo'n 4 uur rijden ten noord-oosten van Cartagena en is de plek waar de Amazone en de Caribbean bij elkaar komen.

'553555' door RobHoekstra '553555' door RobHoekstra

ColombiaCaribische kust

ColombiaCaribische kust

Chengue

RobHoekstra

Tayrona national park aan de Caraïbische kust is best groot en kent tig van kleine strandjes en baaitjes. Een aantal is per voet te bereikbaar en een aantal enkel per boot. Ons hotel in Santa Marta beschikte over een eigen speedboot die te huur was voor een dag (incl. stuurman en matroos) Zij brachten ons oa naar dit verscholen baaitje. We hadden dit heerlijke strand de hele ochtend voor ons drieën alleen (de mannen bleven aan boord namelijk ;-) Het is een baai met kristalhelder water waar het leuk snorkelen is. Aan de horizon zie je de opening waardoor we met de boot de baai zijn binnen gevaren.

'389736' door chicazondergrenzen '389736' door chicazondergrenzen

ColombiaCaribische kust

ColombiaCaribische kust

Verlaten stranden van

chicazondergrenzen

In het plaatsje Palomino komen we heerlijk bij na de lange bergtochten van de binnenlanden. Echt zo'n plekje waar de wereld even stil blijft staan.

Laat kaart zien

Laatste Caribische kust artikelen

Hutjemutje: Dit is ’s werelds dichtstbevolkte eiland

Kinderen spelen in zee, er zijn géén toiletten en de doden worden elders begraven. Deze prachtige video over het leven op Santa Cruz del Islote – ’s werelds dichtstbevolkte eiland – is een must-see!

Kinderen spelen in zee, er zijn géén toiletten en de doden worden elders begraven. Deze prachtige video over het leven op Santa Cruz del Islote – ’s w...