Nick_VL

9
Colombia Medellin
Nick_VL was hier 01 Feb 2020
Mijn eerste ervaring met Colombia, maar de tweede grote stad die ik aandeed naast Bogota. Medellin is duidelijk een veel groenere stad dan Bogota, wat het ook een paar aantrekkelijker maakt. De stad bruist van geschiedenis, gaande van de oorspronkelijke stammen tot de heerschappij van Pablo Escobar. De laatste hiervan is ook hetgeen waar bijna iedereen aan denkt als ze Medellin horen. Er is nog steeds veel te merken van zijn heerschappij, vooral in de wijk die hij zelf heeft gebouwd voor de lokale bevolking. Ik wil deze geschiedenis natuurlijk niet verheerlijken, maar het blijft wel interessant om hierover te leren. Ook commune 13, ooit bekend als gevaarlijkste wijk ter wereld, is ondertussen één van de veiligste plaatsen. Ook de perfecte plaats om te genieten van lokale street art en street food. Je merkt dat het toeristisch is geworden, maar zeker een bezoek waard. Medellin is een vrij jonge stad en dat merk je duidelijk aan de verschillende restaurants en trendy winkels die hier opduiken.
Stad
  • street food en street art
  • makkelijk bereikbaar
  • groene stad
  • jong en modern
  • rijke geschiedenis
  • weinig engels gesproken
  • nog steeds veel (goedkope) drugs aanwezig
Review geplaatst op 2020-07-06
8
Verenigde Staten New Orleans
Nick_VL was hier 01 Sep 2019
Ondertussen de tweede keer ik deze stad bezocht en hoe meer ik hier kom, hoe beter mijn mening van deze stad wordt. De eerste keer ergerde ik mij mateloos aan de drukte op Bourbon Street, maar de tweede keer leer je hier over te kijken. Ook heeft deze stad veel meer te bieden dan enkel deze straat. De French Quarter is gevuld met een rijke geschiedenis en staat vol met spookhuizen en voodoo rituelen. Maar er is meer dan enkel deze buurt. Dit heb ik tijdens mijn tweede bezoek ook gemerkt. Magazine Street en Frenchmen Street zijn hier een perfect voorbeeld van. Wandel rustig door de villa's op Magazine street en bezoek enkele van de winkeltjes die hier prominent aanwezig zijn. Buiten de cultuur staat deze stad ook bekend om hun goed eten. Geniet van Cajun in de French Quarter of proef een echte PoBoy of Muffuletta in een typische keuken van Louisiana. Deze stad heeft veel te bieden, gaande van kunst en cultuur tot een gastronomische sensatie.
Stad
  • goed eten
  • veel cultuur
  • wegenwerken
  • Druk
Review geplaatst op 2020-07-06
5
Frankrijk Parijs
Nick_VL was hier 28 Feb 2019
Al slenterend begaf ik mij doorheen de pittoreske straten van Parijs, ooit benoemd tot de stad van de liefde. Het was al enkele jaren geleden dat ik hier nog was geweest, maar naar mijn mening is Parijs al die liefde verloren doorheen de jaren. De charme die hier vroeger aanwezig was, is volledig verdwenen. Zelfs Montmarte, wat vroeger mijn meest favoriete plaats was in heel de stad omwille van al de kunstenaars die rond het gebied zwerfden, is nu een broedplaats van oplichters geworden die je ter plekke beroven van al de liefde die je nog had voor hun stad. Begrijp me niet verkeerd, Parijs heeft nog steeds voldoende interessante plaatsen en adembenemende uitzichten, maar de charme die ik ooit koesterde is nu verloren. Maar om in dezelfde plaats te vertoeven waar Ernest Hemingway vroeger leefde, deed wonderen voor mijn creativiteit. Merkwaardig om te zeggen dat mijn favoriete plaats in Parijs, nu een boekenwinkel genaamd ‘Shakespeare and Co’ is, eigen aan een oude, humeurige kat.
Stad
  • Iconische stad
  • Cultureel
  • Opdringerige oplichters
  • Druk
  • Vuil
Review geplaatst op 2019-07-07
7
Japan Osaka
Nick_VL was hier 30 Sep 2018
Osaka is een leuke aanvulling als je van Tokyo naar de iets meer traditionelere steden wilt reizen. Terwijl Tokyo van een aangenamere drukte lijkt te genieten, lijkt het alsof Osaka soms nog net iets te klein is voor het aantal toeristen dat er op afkomt. Niettemin is Osaka nog steeds een aanrader om te bezoeken. Net zoals andere grootsteden heeft het een ruim aanbod aan nachtleven, gemixt met de nodige dosis cultuur om je bezoek mee af te sluiten. Voor iedereen wat wils!
Stad
  • Afwissling
  • Druk
Review geplaatst op 2019-07-01

Community-updates

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

EDITIE 105 | 35 BESTE ISLAND ESCAPES IS UIT!

10-12-2021 Columbus Travel editie 105 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de 35 mooiste eilanden waar je nu wilt zijn en we nemen je mee naar IJsland, Griekenland, Mallorca, Galapagos en Orkneys. Ook vind je in deze editie traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van CanipelPanoaramDragonflyLindehammann
Dreamer666Mitevisuals en DeerikBekijk de editie hier >

WEEK 02| COMMUNITY-TOPPERS


De wolf in de sneeuw. Foto: Henk Vanetië
1. Topfoto & -tip: De wolf in de sneeuw door Henk Vanetië
2. Review: Sauerland, Duitsland door TravelsbyMonique
3. Communitylid van de week: MarleenvM
4. Nieuwkomer: Glennm23

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik