Nick_VL

9
Colombia Medellin
Nick_VL was hier 01 Feb 2020
Mijn eerste ervaring met Colombia, maar de tweede grote stad die ik aandeed naast Bogota. Medellin is duidelijk een veel groenere stad dan Bogota, wat het ook een paar aantrekkelijker maakt. De stad bruist van geschiedenis, gaande van de oorspronkelijke stammen tot de heerschappij van Pablo Escobar. De laatste hiervan is ook hetgeen waar bijna iedereen aan denkt als ze Medellin horen. Er is nog steeds veel te merken van zijn heerschappij, vooral in de wijk die hij zelf heeft gebouwd voor de lokale bevolking. Ik wil deze geschiedenis natuurlijk niet verheerlijken, maar het blijft wel interessant om hierover te leren. Ook commune 13, ooit bekend als gevaarlijkste wijk ter wereld, is ondertussen één van de veiligste plaatsen. Ook de perfecte plaats om te genieten van lokale street art en street food. Je merkt dat het toeristisch is geworden, maar zeker een bezoek waard. Medellin is een vrij jonge stad en dat merk je duidelijk aan de verschillende restaurants en trendy winkels die hier opduiken.
Stad
  • street food en street art
  • makkelijk bereikbaar
  • groene stad
  • jong en modern
  • rijke geschiedenis
  • weinig engels gesproken
  • nog steeds veel (goedkope) drugs aanwezig
Review geplaatst op 2020-07-06
8
Verenigde Staten New Orleans
Nick_VL was hier 01 Sep 2019
Ondertussen de tweede keer ik deze stad bezocht en hoe meer ik hier kom, hoe beter mijn mening van deze stad wordt. De eerste keer ergerde ik mij mateloos aan de drukte op Bourbon Street, maar de tweede keer leer je hier over te kijken. Ook heeft deze stad veel meer te bieden dan enkel deze straat. De French Quarter is gevuld met een rijke geschiedenis en staat vol met spookhuizen en voodoo rituelen. Maar er is meer dan enkel deze buurt. Dit heb ik tijdens mijn tweede bezoek ook gemerkt. Magazine Street en Frenchmen Street zijn hier een perfect voorbeeld van. Wandel rustig door de villa's op Magazine street en bezoek enkele van de winkeltjes die hier prominent aanwezig zijn. Buiten de cultuur staat deze stad ook bekend om hun goed eten. Geniet van Cajun in de French Quarter of proef een echte PoBoy of Muffuletta in een typische keuken van Louisiana. Deze stad heeft veel te bieden, gaande van kunst en cultuur tot een gastronomische sensatie.
Stad
  • goed eten
  • veel cultuur
  • wegenwerken
  • Druk
Review geplaatst op 2020-07-06
5
Frankrijk Parijs
Nick_VL was hier 28 Feb 2019
Al slenterend begaf ik mij doorheen de pittoreske straten van Parijs, ooit benoemd tot de stad van de liefde. Het was al enkele jaren geleden dat ik hier nog was geweest, maar naar mijn mening is Parijs al die liefde verloren doorheen de jaren. De charme die hier vroeger aanwezig was, is volledig verdwenen. Zelfs Montmarte, wat vroeger mijn meest favoriete plaats was in heel de stad omwille van al de kunstenaars die rond het gebied zwerfden, is nu een broedplaats van oplichters geworden die je ter plekke beroven van al de liefde die je nog had voor hun stad. Begrijp me niet verkeerd, Parijs heeft nog steeds voldoende interessante plaatsen en adembenemende uitzichten, maar de charme die ik ooit koesterde is nu verloren. Maar om in dezelfde plaats te vertoeven waar Ernest Hemingway vroeger leefde, deed wonderen voor mijn creativiteit. Merkwaardig om te zeggen dat mijn favoriete plaats in Parijs, nu een boekenwinkel genaamd ‘Shakespeare and Co’ is, eigen aan een oude, humeurige kat.
Stad
  • Iconische stad
  • Cultureel
  • Opdringerige oplichters
  • Druk
  • Vuil
Review geplaatst op 2019-07-07
7
Japan Osaka
Nick_VL was hier 30 Sep 2018
Osaka is een leuke aanvulling als je van Tokyo naar de iets meer traditionelere steden wilt reizen. Terwijl Tokyo van een aangenamere drukte lijkt te genieten, lijkt het alsof Osaka soms nog net iets te klein is voor het aantal toeristen dat er op afkomt. Niettemin is Osaka nog steeds een aanrader om te bezoeken. Net zoals andere grootsteden heeft het een ruim aanbod aan nachtleven, gemixt met de nodige dosis cultuur om je bezoek mee af te sluiten. Voor iedereen wat wils!
Stad
  • Afwissling
  • Druk
Review geplaatst op 2019-07-01

Community-updates

EDITIE 109 | 50x de mooiste dorpen van Europa

25-05-2022 Columbus Travel editie 109 is nu verkrijgbaar! De veelzijdigheid van Europa komt vrijwel nergens zo goed tot uitdrukking als in haar dorpen. Reis door het platteland van Frankrijk, Italië of Spanje, en je komt er al snel achter dat elk dorp zijn eigen culinaire specialiteiten, beschermheilige en volksheld heeft. Dat maakt reizen door Europa zo eindeloos verrijkend. Inspiratie nodig? Wij stelden samen met onze lezers een lijst samen met de vijftig mooiste dorpen van ons continent. Bekijk de editie hier >

WEEK 25 | COMMUNITY-TOPPERS


Indiase kijkdoos. Foto: MarcoPhotoWorld
1. Topfoto & -tip: Indiase kijkdoos door MarcoPhotoWorld
2. Review: Archill Island, Ierland door Travelbag
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer: Marja de Waal

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN WEEKENDJE WEG MET HET COLUMBUSJE!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. Plus: je krijgt de waterdichte rugzak Atrack (25 liter) van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


GA OP REIS NAAR ZWITSERLAND VOOR EEN FOTOREPORTAGE IN COLUMBUS TRAVEL
Vertel ons via het formulier hieronder waarom het voor jou #tijdvoorzwitserland is. Ben je al eens in Zwitserland geweest, dan kun je via het formulier gelijk een van je reisfoto's uploaden. Doe nu mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik