MvanderLit

'1104067' door MvanderLit '1104067' door MvanderLit

Laos

Laos

Hmong festival in...P

MvanderLit

Het bekendste onderdeel van het Hmong Nieuwjaar's festival is Pov Pob, een spel waarin een bal wordt overgegooid. Het is een sociaal event waarin jongens en meisjes al overgooiend kennis met elkaar maken en uitkijken naar potentiële relatie kandidaten.

'1104066' door MvanderLit '1104066' door MvanderLit

Laos

Laos

Huwelijksmarkt in...P

MvanderLit

De Hmong vieren hun Nieuw jaar in de regio van Phonsovan. Het is een kleurrijk festival (feest voor het oog!) waarin de jongemannen van de verschillende Hmong tribes op zoek gaan naar hun aanstaande bruid. Dat doen ze door Pov Pob te spelen, een spel waarin een tennisbal wordt overgegooid terwijl de mannen een beetje keuvelen en grapjes maken met de vrouwen.

'246021' door MvanderLit '246021' door MvanderLit

OekraïneKiev

OekraïneKiev

Open lucht...sportsch

MvanderLit

In Hydropark vind je een openlucht 'sportschool' waar, i.t.t. de onbetaalbare luxe fitnesscentra in de stad zelf, voor niets gebruik gemaakt kan worden van de apparatuur. De apparaten zijn gemaakt van metaal, oude spoorwegonderdelen, moeren en bouten.

'246007' door MvanderLit '246007' door MvanderLit

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

Lekker roddelen...

MvanderLit

Nou,ja stadsbeeld...;-) Meer een zeer herkenbaar en gebruikelijk dorpstafereel, dit keer in Pacentro, Abruzzo. Wat kan ik genieten van die oude kletsende dametjes die gepassioneerd tussen het wasgoed de laatste nieuwtjes staan uit te wisselen...

'245952' door MvanderLit '245952' door MvanderLit

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

Dol op klaprozen...

MvanderLit

Op weg naar Montegrosso in Abruzzo passeerden we in juni dit prachtige veldje met klaprozen. In de verte lag er nog sneeuw op de bergen en dat samen maakte dit beeld zo speciaal....

'245865' door MvanderLit '245865' door MvanderLit

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Kleur, kleur, kleur..

MvanderLit

Vlak voor belangrijke feestdagen (en dat zijn er meer dan 'normale' dagen) zie op de markten allerlei standjes die gekleurde poeders verkopen. Op de feestdagen zelf wordt iedereen met poeder (water en parfum) besmeerd, hiermee laten de Hindoestanen zien dat iedereen gelijk is.

'245470' door MvanderLit '245470' door MvanderLit

Ethiopië

Ethiopië

Hamer portret

MvanderLit

Wij hebben ervaren dat we bij de Hamers behoorlijk vrij konden bewegen, observeren en fotograferen. De Hamers zijn 'gewend' aan toeristen en ontvangen, door die attitude, ook regelmatig groepjes buitenlanders en laten zich daar vooral niet door opjagen... Wat een fijne (en verfijnde) stam is dat!

'245307' door MvanderLit '245307' door MvanderLit

Ethiopië

Ethiopië

Arbore meisje

MvanderLit

Ach ze hebben wel eens vriendelijker gekeken tijdens onze rondreis in Ethiopie, dus laat je niet misleiden door dit boze hoofd....;-) Arbore meisjes, vrouwen, maar ook jongens kenmerken zich door hun sieraden en huidschilderingen, uitbundig en kleurrijk.

'245282' door MvanderLit '245282' door MvanderLit

Ethiopië

Ethiopië

Lekker ligguh...

MvanderLit

Deze Hamer man ligt lekker achteraf ergens te rusten terwijl de rest van het dorp zich druk maakt om het bezoek van de toeristen... Het piepkleine "krukje" waar hij met z'n hoofd op ligt behoort tot de basis-uitrusting van elke Hamer en wordt als stoel of hoofdkussen gebruikt.

'244846' door MvanderLit '244846' door MvanderLit

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Het lijkt toch net ee

MvanderLit

Slechts 8 maanden oud deze mannetjes tijger en moet je die poten eens zien! We zagen deze 'jongen' op slechts 5 meter afstand in Bandhavgarh National Park in India. Waar het sowieso al heel bijzonder is als je met 50 gillende Indiërs (gamedrives daar zijn iets anders dan in Afrika) om je heen überhaupt nog beesten ziet....;-)

'243487' door MvanderLit '243487' door MvanderLit

IndiaJaipur

IndiaJaipur

Samosa verkoper...

MvanderLit

In Jaipur kan je heerlijk rondlopen in de stad en je aan alles en iedereen vergapen. Vanzelfsprekend dient de inwendige mens tijdens zo'n wandeling ook te worden verzorgd... en dat kan ...inderdaad bij de man die alle lekkernijen, Samosa, Kachauri en Mirchi Bhajia, verkoopt die het straatleven in India rijk is!

'243070' door MvanderLit '243070' door MvanderLit

EthiopiëAksum

EthiopiëAksum

Tigray vrouw

MvanderLit

Op weg naar Aksum stoppen we bij een herdenkingsdienst voor 4 overleden mensen. Het blijken voornamelijk leden van de Tigray stam te zijn. Tigray zijn herkenbaar aan hun haardracht (zoals meerdere Ethiopische stammen) en de sieraden. Vooral het bandje om het hoofd is een symbool.

'242828' door MvanderLit '242828' door MvanderLit

Ethiopië

Ethiopië

Prachtig kind...

MvanderLit

Op weg van de Simien Mountains naar Aksum duiken op de meest afgelegen punten hele kuddes kinderen op... Waar vandaan? Ik heb het niet kunnen ontdekken. Van dit meisje heb ik een hele serie foto's gemaakt, ze had zo'n prachtige blik maar was verschrikkelijk verlegen...

'242809' door MvanderLit '242809' door MvanderLit

EthiopiëBahar Dar

EthiopiëBahar Dar

Spinster...

MvanderLit

Op weg van Bahir Dar naar Gonder maken we een uitstapje naar Awuramba Village, een bijzonder dorpje waar goeroe Zumra Nuru de scepter zwaait (zie ook mijn blog en tip daarover). her dorp leeft van de weefactiviteiten en alle inwoners leveren daar dan ook hun bijdrage aan...

'242559' door MvanderLit '242559' door MvanderLit

EthiopiëBahar Dar

EthiopiëBahar Dar

Teff verkoopster...

MvanderLit

Op de centrale markt van Bahir Dar kan je van alles kopen. Voor de granen is nogal een grote sectie 'ingericht'. Deze verkoopster verhandelt teff, het oergraan waarvan injera (lichtzure pannekoek) wordt gemaakt die de basis van de Ethiopische maaltijd vormt.

'241881' door MvanderLit '241881' door MvanderLit

OekraïneOdesa

OekraïneOdesa

Schaak, ik heb je...

MvanderLit

Stadsbeelden, een thema waar ik wat mee kan..;-)! Dit is een typisch beeld van Sobornaya Square in Odessa. De plaats in de stad waar schaak liefhebbers al sinds jaar en dag, weer of geen weer, elkaar ontmoeten om hun spel te spelen....

'241864' door MvanderLit '241864' door MvanderLit

EthiopiëMekele

EthiopiëMekele

Alweer zo'n warme...l

MvanderLit

Zoveel landen, zoveel prachtige mensen of misschien moet ik zeggen, vrouwen. De warmte van de Ethiopische gastvrijheid is heel bijzonder in het perspectief van de armoede van de mensen, vooral in het Noordelijke deel van dit land. Ook deze vrouw straalt en is prachtig!

'237363' door MvanderLit '237363' door MvanderLit

EthiopiëAddis Abeba

EthiopiëAddis Abeba

Devotie...

MvanderLit

Bij de St. George Cathedral in Addis Abeba wemelt het werkelijk van de pelgrims. De meesten willen niet echt op de foto, maar met een slinkse foto van de kerk in z'n 'geheel' kun je er best heel mooie plaatjes schieten. Deze man is gekleed in geel wat voor Ethiopiërs de kleur van hoop is.

'237084' door MvanderLit '237084' door MvanderLit

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

In een sluier...gevan

MvanderLit

Ze zal het zelf ongetwijfeld niet als gevangenschap beschouwen, maar ik was in elk geval blij verheugd met haar open en nieuwsgierige blik vanuit haar hijab, wat een mooie vrouw!

'237014' door MvanderLit '237014' door MvanderLit

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Lachen...!

MvanderLit

Midden op de dag raken we in een riksja verstrikt in een moslimwijk in Varanasi. We kunnen niet voor of achteruit en uit verveling begin ik links en rechts om me heen wat te 'dollen' met mensen... Ik denk dat dit de spontaanste en mooiste lach is die ik ooit heb vastgelegd!

'236954' door MvanderLit '236954' door MvanderLit

Birma

Birma

Giraffe vrouwen...

MvanderLit

Deze vrouwen horen bij een subgroepering van de Karen, te weten de Padaung. Het is een mythe dat de ringen bedoeld zijn om de nek te verlengen. Dit zou, volgens orthopeden, fysiek zelfs onmogelijk zijn. Feitelijk worden de sleutelbenen en de bovenste ribben door het gewicht van de koperen ringen naar beneden gedrukt, waardoor de sleutelbenen een deel van de nek worden. Het is tevens een mythe dat de vrouwen deze ringen dragen als bescherming voor tijgers en het is ook niet om ze onaantrekkelijk te maken voor de slavenhandel. Het lijkt erop dat de lange nek gewoon een schoonheidssymbool is. Hoe langer de nek hoe aantrekkelijker de vrouwen voor een man zijn... Erg genoeg worden sommige vrouwen door diezelfde mannen nog wel eens gestraft met de verwijdering van ringen, waardoor ze de rest van hun leven liggend moeten doorbrengen omdat de nekspieren te verzwakt zijn...

'236898' door MvanderLit '236898' door MvanderLit

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Waarom ik zo'n hekel.

MvanderLit

Aan de vooravond van de voorjaarsvakantie kan ik het niet laten een wat kritische foto te plaatsen. 2 jaar geleden hebben we ons laten verleiden tot een last minute boeking voor een weekje Egypte. Lekker gechilled, gelezen, in de zon gelegen en gedoken... Toch met een dubbel gevoel terug gekomen.. hoe is het toch mogelijk dat een massa mensen zo'n gebied zo verknald.... plastic flessen en zakken in en tussen het koraal en elke dag weer bakken rotzooi op het strand... in dit specifieke geval echt niet veroorzaakt door de Egyptenaren.... Laten we zuinig zijn op de mooie plekjes op deze aarde!

'236782' door MvanderLit '236782' door MvanderLit

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Dit is voor mij Kenia

MvanderLit

Kenia (Amboseli National Park) zoals ik het me herinner.... een onvoorstelbare hoeveelheid wild, heel veel stof en de Kilimanjaro (zichtbaar en met sneeuw!). Hier wil je heen!

'236755' door MvanderLit '236755' door MvanderLit

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Verstoppertje...spele

MvanderLit

Terwijl we in Namibië langs de kant van de weg stopten om een broodje te smeren en eten kwam ineens dit kleine ventje uit het niets opgedoken om bij ons te staan. Vanzelfsprekend heeft hij ondanks de verlegenheid dankbaar z'n eigen boterham aangenomen....;-)

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik