Odesa

Odessa is gelegen op heuvels rondom een haven aan de Zwarte Zee. Het is de grootste stad aan de Zwarte Zee met veel industriële activiteiten. Er komen vooral toeristen uit de buurlanden, dit komt door de gunstige ligging van Odessa en haar voorsteden. De verbinding met West-Europa is niet zo goed en samen met het strenge visumbeleid zorgt dit ervoor dat er weinig westerse gasten komen.

Informatie over Odesa

Beste foto's & tips van Odesa

'492932' door JannavEek '492932' door JannavEek

OekraïneOdesa

OekraïneOdesa

Reizen naar Odessa

JannavEek

Odessa bezoeken? Vanwege de huidige situatie in de Krim zullen weinigen overwegen Odessa nu te bezoeken, hoewel er geen negatief reisadvies wordt gegeven of sprake is van een direct gevaarlijke situatie (de stad ligt op redelijke afstand van de Krim). Maar het ligt natuurlijk allemaal te gevoelig om er überhaupt nu heen te willen. Hopelijk komt er weer een betere tijd voor Oekraïne dat toeristen het land door de omstandigheden niet meer mijden. Ik was enige jaren geleden een weekend in Odessa tijdens mijn wat langere verblijf in Moldavië. Met een (comfortabele) busrit van vier uur (kostte toen 95 LEI = 6 euro) kon ik gemakkelijk van Chisinau naar Odessa reizen: Chisinau tot grens Oekraïne is 130 km. tweeënhalf uur / de grensovergang duurt een half uur aan iedere kant / en in Oekraïne is het nog 70 km. oftewel een uurtje verder. Meer opties: De Oekraïense treinen zijn goed verzorgd en voor wie van treinreizen houdt kan de nachttrein uit Kiev vertrek 20:50 uur aankomst 08:10 in Odessa, een belevenis zijn. Je kunt rechtstreeks vliegen vanuit Brussel, maar de vliegtickets zijn aan de prijzige kant. Bolsjoj Reizen onder andere biedt 3-daagse stedenreizen aan naar Odessa. De Zwarte Zee (auto+passagier) ferry vanuit Istanbul is uit de vaart genomen, dus geen optie meer.

'495213' door CBurgstad '495213' door CBurgstad

OekraïneOdesa

OekraïneOdesa

Lekker snacken

CBurgstad

Twee dagen heerlijk slenteren door de prachtige stad Odesa!!! Wat is er toch veel te zien.... Op het station zitten we een paar uur te kijken naar al die verschillende mensen die hier passeren. Jonge, blonde vrouwen met hoge hakken en korte rokjes, echte moekes met grote tassen enz. En dit wat minder vriendelijk kijkende stel die nog snel een snack eten voor de trein vertrekt......

'492440' door JannavEek '492440' door JannavEek

OekraïneOdesa

OekraïneOdesa

Opera & ballet Theate

JannavEek

Zicht op het Opera & Ballet Theater vanaf Rishelyevskaya Street. Aan deze straatnaam heb je in de stad verder weinig (ik nam 'm over van de kaart) want alles staat alleen maar in het cyrillisch alfabet geschreven. En Engels wordt er nauwelijks gesproken. Is soms wel even zoeken dus. Het centrale stadsstratenplan is opgezet in carré-vorm (vierkanten), met lange recht doorgaande brede straten die worden omzoomd door schaduwbrengende platanen (op foto in april nog kale bomen). Je kunt er alles lopend doen. Odessa heeft mooie (Orthodoxe) kerken, theaters, monumenten, fonteinen, een grote moskee, een synagoge.. een leuke mengeling van cultuurinvloeden. Zoals het een havenstad betaamt denk ik maar. Griekse beelden verraste me even maar valt weer te verklaren door de ligging aan de Zwarte Zee & de Bosporus.

Laat kaart zien