Mireille

'549677' door Mireille '549677' door Mireille

TaiwanNoord Taiwan

TaiwanNoord Taiwan

Historische treintoch

Mireille

De Pingxi Line is een historische treinroute route. De treinroute werd tijdens de Japanse overheersing van Taiwan gemaakt om delfstoffen te vervoeren (o.a. goud en kool). In juli 1921 was spoorweglijn van slechts 13 km klaar en in gebruik genomen. Nu zijn de mijnen verpauperd en niet werkzaam meer, daarom doet de trein nu dienst voor het toerisme. Vanuit Taipei ga je door de groene bergen en langs oude mijn dorpjes. Naast de trein zie je nog een oude koolopslag. Ik was net terug uit Taiwan en werd deze treinroute in de Nederlandse TV serie "Rail away" getoond. Grappig.

'549649' door Mireille '549649' door Mireille

TaiwanNoord Taiwan

TaiwanNoord Taiwan

Buddhisme aan het Eme

Mireille

Aan Lake Emei ligt het "Providence Maitreya Buddha Institute". Het behoort tot een sekte - "Maitreya Great Tao" die opgericht is door de monnik - Wang Hao-Te. Hij vluchtte van China naar Taiwan na de Chinese burger oorlog. Vervolgens opende hij het klooster in 1987. Het doel van deze sekte die wel Buddhism aanhanger is- maar ook net weer wat anders - Zij promoten wereldse vrede, gezonde levensstijl / omgeving en houden zich bezig met milieutheorieën. Ietwat ingewikkeld te snappen, ik was namelijk op een dagtocht met een chauffeur (Taxi) en hij legde veel uit, al moest het soms via google translate :-) tja, dan snap ik het ook niet helemaal meer. Naast het klooster staat de "Great Standing Maitreya Buddha of Beipu" die 72meter hoog is. Maitreya - de "Buddha of the future" - hij draagt de wereld in zijn rechterhand, gebedskralen in de linker hand en een gemoedelijke glimlach. Maitreya wordt ook wel de lachende Buddha genoemd juist ivm zijn grote glimlach, houding met enorme buik. Het Emei meer was van origine een reservoir (genaamd Dapu). Nu wordt het niet meer als dusdanig gebruikt en is de omgeving en het park verwilderd. Zo is het een schone, rustige plek met veel groen. Emei meer en het klooster liggen in de Hsinchu provincie waar voornamelijk de Taiwanese Hakka Aboriginals wonen.

'549532' door Mireille '549532' door Mireille

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Vrome ervaringen in..

Mireille

Wij maken een roadtrip van Bibbiena (provincie Arezzo) over de SP208 naar de Abdij 'Il Santuario Francescano della Verna'. De weg is steil en zeer bochtig, we komen allen lichtelijk misselijk aan. Toch, we hebben een prachtige autotocht achter de rug. De Abdij ligt in de koele bossen van Monte Penne (ongeveer 1125m hoogte) in de Alpe di San Benedetto. Dit ligt in een nationaal park - Nationaal park Foreste Casentinesi - De Abdij is onderdeel van een pelgrimsroute van Rome (Vaticaan) naar Florence (Cammino di Francesco ). Franciscus van Assisi zou hier in 1224 geweest, hij was al ziek en tijdens zijn gebeds-meditaties zou hij hier een visioen hebben gehad. Ik vermoed dat daarom de religieuze betekenis aan deze abdij in de pelgrimsroute is ontstaan. Het is een groot klooster, basiliek, kloostergangen, kapel, klokkentoren en diverse gebouwen. Er zijn ook veel kunstwerken, sculpturen en reliquieen. Een locatie voor diensten, retraites, overnachtingen en religieuze optochten. Naast gelovigen kunnen langeafstandswandelaars en pelgrims in de abdij overnachten. We zijn hier op het bordes van La Basilica Maggiore della Madonna Assunta (onderdeel vd Abdij), net komt er een processie van monniken aanlopen. Al met al de tocht en de abdij een plek in Toscane waar ik me nederig en rustig voelde. Bijzondere plek. Naast de autoroute, de Abdij is de omgeving zoals het Nationaal park de moeite waarde te bezoeken.

'549530' door Mireille '549530' door Mireille

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Roadtrip naar de...Fr

Mireille

We zijn met familie reünie in een villa in Toscane, vandaag besluiten we een roadtrip te doen de bergen in - Alpe di San Benedetto - eigenlijk zijn we in Monte Penna onderweg naar een Abdij. De Abdij - Il Santuario Francescano della Verna, onderdeel van een pelgrims route van Rome (Vaticaan) naar Florence (Cammino di Francesco ). Langeafstandswandelaars en pelgrims kunnen in de abdij overnachten. Deze foto is op een steile kronkelige weg, landelijk en mooi. Onderweg boerderijtjes, vergezichten over bloeiende brem, schapenkuddes, slaperige dorpjes, afwisselend grillige en glooiende berglandschappen. De weg SP208 van Bibbiena. Opvallend het is hoog zomer en we komen bijna geen anderen tegen.

'538474' door Mireille '538474' door Mireille

TaiwanTaipei

TaiwanTaipei

Op reis met James

Mireille

Ben je in Taiwan en je zoekt een betrouwbare manier om zelfstandig rond te reizen, dagtrips of om een meerdaagse trip te doen, dan is hier je man. James, met wat van zijn collegas, van JJTours - Go Taiwan rijden ze in hun (luxe) taxis in Tapei (airco en wifi). Zij maken op maat trips volledig aan jouw wensen afgestemd. Ook komen ze zelf met leuke tips en adviezen. Ze spreken Engels, al is het niet veel. Ondanks dat en google translate ging het converseren prima met veel humor. Ik heb met James (en nog 2 collegas) meerdere dagtrips gemaakt. Fantastisch! Ze zijn zorgzaam, vrolijk en gaan uit hun weg je een top dag te bezorgen. Theeplantages, meren, tempels, oude mijnen en spoorlijnen uit Japanse tijden, pittoreske kusten, hoge bergen, Aboriginal dorpen, bizarre landformaties. Zelfs een Harry Potter café! Zodoende heb ik veel geleerd van de cultuur, lokale gerechten geproefd, over tradities gehoord en de lange Japanse kolonisatie. Bovenal als vrouw alleen reizend voelde ik me veilig. Mijn advies is; Geef al bepaalde locaties door voor je dagtrip bij het contact. Daar kan dan op gebouwd worden. James is te bereiken op tel nr: +886913660725 (inclusief Whatsapp en Line) email: a123077091@gmail.com en Facebook: https://www.facebook.com/James%E5%8F%B0%E7%81%A3%E5%8C%85%E8%BB%8A%E5%84%AA%E9%81%8A-436031136549341/?fref=ts&ref=br_tf

'538453' door Mireille '538453' door Mireille

EcuadorOriente

EcuadorOriente

Muziekavond in de...A

Mireille

In Ecuador gingen we vanaf Tena een jungletocht doen - het Amazonoerwoud in was een grote wens van mij. Eerst met een laadbak auto glibberend en butsend over slechte natte modderwegen, dan een stuk lopen, daarna een stuk op paarden. We kwamen uiteindelijk aan bij de familie Santiago een gezin met 11 kinderen, Quechua indianen. Een primitief klein huis op palen gemaakt van hout en riet, geen lopend water of elektra. Met ons was eten uit de 'stad' mee gekomen om deze 2 toeristen te eten te geven, bizar eigenlijk. Gelukkig aten we met zijn allen ervan naast allerlei jungle producten en rupsen. S'avonds was er entertainment werd ons mee gedeeld, en wat bleek de Santiago's waren een muzikaal gezin. Aandoenlijk hoe de kinderen zich in het net omklede, zelfs de schoenen gingen aan. In hun gemeenschappelijke kleine kamer werden de instrumenten prachtig bespeeld én ze zongen in hun eigen Quechua taal. Met het plezier, ook een serieuze bedoening. Door de teksten..., spannend? Daarna werd er voor ons gedanst met provisorisch gemaakte rokjes van bananenbladeren. We namen nog een 'geroosterde rups' als snack. Het was duidelijk voor hen ook vermakelijk en voor ons een bijzondere jungel ervaring in de Amazone. Een lief gezin en hartverwarmend hoe ze met ons omgingen. Foto is van de analoge tijd, derhalve ingescand.

'450667' door Mireille '450667' door Mireille

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Lombo Das Tercas,...M

Mireille

December 2012: Als gevolg van het noodweer in het noordoosten van het eiland konden we niet verder tot aan de 'Boca da Encumeada' - een bergpas (die het zuiden van het Noorden van het eiland verdeeld -op 1007meter hoogte). Het was de bedoeling naar de Pico Grande te gaan. Ander plan dus, want we waren op de "Paul da Serra" hoogvlakte en moesten door de wegafzetting eerder afslaan en langs een zeer steile bochtige weg afdalen richting "Ponta do Sol" aan zee. De foto laat de steile 'Lombo Das Tercas' vallei zien waarvan we zijn afgedaald. De rollende wolken en de wind jaagden de wolken heen en weer over de berg kam en door de bomen.

'450627' door Mireille '450627' door Mireille

Italië

Italië

Basilicata

Mireille

Tijdens onze roadtrip door zuid Italie, Puglia en Basilicata zijn we nu in Basilicata (de 'wreef' van de laars). Een regio die bekend staat om haar mooie heuvels en de glooiende landerijen. Een zeer rustig niet toeristisch gedeelte van Italië. We zijn onderweg van grottenstad Matera richting het spookdorp Craco. Het glooiende heuvel landschap is prachtig en we komen meerdere schappenkuddes tegen. Terwijl ik deze foto nam van de kudde hield deze hond ons goed in de gaten (zonder te blaffen) kwam en spoedig kwam ook de herder in beeld. Het voorjaar (maart) is een mooie tijd om hier rond te reizen.

'450556' door Mireille '450556' door Mireille

Italië

Italië

Matera

Mireille

3e straat rechts, 5e links, bij de kerk scherpe bocht naar rechts, 2e links en dan het 6e huis...ja, dat is mijn huis! Zo stel ik het me voor. Matera heeft een moderne boven- en een oude beneden-stad (de Sassi) die je hier op de foto ziet. De uniekleuren vind ik zelf zo fotogeniek. Hoe verder je kijkt zie je steeds meer, autos, kerken, pleintjes en zelfs mensen. Matera (Basilicata regio) was ons hoogtepunt van onze Zuid Italië reis. Een fascinerende grottenstad van zeven verdiepingen hoog/diep waar een 'moderne' nieuwe stad bovenop is gebouwd. Matera ook bekend als "la Città Sotterranea" (Onderaardse stad). Het ravijn met de oude stad “Sassi” was tot 1952 nog redelijk primitief bewoond. Veel Sassi woningen zijn nu van binnen ‘gemoderniseerd’, en nog steeds bewoond. De Sassi met haar 155 rotskerken zijn UNESCO beschermd en decor voor talrijke films geweest o.a "The Passion of Christ". De oude stad dateert uit de de Romeinse tijd, 3e eeuw voor Christus. Een bijzondere en aparte stad die zeer zeker de moeite waard is uitgebreid te bezoeken.

'441393' door Mireille '441393' door Mireille

ItaliëPuglia

ItaliëPuglia

Coastal drive

Mireille

Roadtripping in Puglia, de schilderachtige kust van Otranto tot Castro in het uiterste zuiden van Puglia, diep in 'de hak'. Een gedeelte van de Adriatische kust nog onbedorven door toerisme en wonderschoon. Dit is maart 2014

'380343' door Mireille '380343' door Mireille

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

Une orange pressée...

Mireille

Bij de haven van Essaouira heb je het wijde plein 'Place Moulay Hassan ' hier staan verschillende stalletjes waar vers citrus sap geperst wordt. Verse jus d'orange of een mengsel met grapfruit en/of citroenen. De sinasappels worden in een lange sliert geschild en de slierten als slingers opgehangen aan grote haken langs het stalletje. Bewijs dat het vers is en er goed zaken gedaan worden? Het sapje was verrukkelijk! Deze aardige meneer was wel in voor een praatje, hij vertelde dat het bord achter hem reklame is voor Earth Cafe en dat zijn tentje niet zo hete.

'380340' door Mireille '380340' door Mireille

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

Bijpraten

Mireille

Zittend op een terrasje in de medina van Essaouira, rondkkijkend, genietend en nippend aan aan een loei hete nus-nus (half koffie half melk). Het is januari 2013 en nog aangenaam van temperatuur om buiten te zitten, ook een voordeel in dit jaargetijde zijn er nog niet zo veel toeristen zijn. In vroege avond heerst er gemoedelijk en gezellig sfeer van af en aan lopende mensen, ontmoetingen en een even bijpraten.

'367829' door Mireille '367829' door Mireille

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Feestelijk Baile de..

Mireille

Deze foto laat de vreugde en feestelijkheid van 'Baile de Magos' goed zien. In de nacht van 2-3 mei wordt er gefeest, gezongen, gedanst en muziek gemaakt met elkaar. iedereen schuift bij elkaar aan aan tafels of gezamenlijke bandjes. Vrouwen pakken twee lepels en gaan er ritmisch mee klapperren terwijl ze uit volle borst mee zingen. De hele binnenstad van Santa Cruz is een vrolijke boel en iedereen is in lokaal klederdracht. Ook wij kregen kostuums, die geleend werden van het stadhuis. Zo gaaf mee te maken!

'367828' door Mireille '367828' door Mireille

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Baile de Magos 2

Mireille

Een paar dagen geleden postte ik een foto ook van 'Baile de Magos' het grote feeest in de nacht van 2-3 mei wordt gevierd in Santa Cruz, Tenerife. Het volksfeest ter ere van de stichting van Santa Cruz (3 mei 1494) waar iedereen in klederdracht samen feest, muziek maakt, zingt ,danst, eet en drinkt in de straten van de oude binnenstad. De klederdracht is veelal ‘Campesinos’ (Boeren) of ‘Romeros’ (pelgrims naar Rome) In deze foto heeft ht echtpaar het sierlijke 'Romeros; kostuum aan. Wat een feestvreugde waar wij gastvrij in mee mochten genieten.

'367692' door Mireille '367692' door Mireille

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Op reis lees een boek

Mireille

Wanneer je reist verdiepen de meesten van ons in onze bestemming en is de voorpret en het nagenieten even belangrijk. Persoonlijk kan ik zeggen dat ik op zoek ga naar boeken die zich afspelen in het land of de stad van mijn bestemming(en). Het geeft je ideeen, weetjes en verfrist je geheugen mbt de geschiedenis. Je bent er ook even, even helemaal weg....Zelfs nog jaren later ben ik een echt "armchair traveller" tussen mijn reizen door. Foto gemaakt met mijn mobiel en bewerkt met het programma pixlr-o-matic.

'367598' door Mireille '367598' door Mireille

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Baile de Magos

Mireille

In de nacht van 2-3 mei wordt het 'Baile de Magos' feest gevierd in Santa Cruz, Tenerife. Het volksfeest ter ere van de stichting van Santa Cruz (3 mei 1494) waar iedereen in klederdracht samen feest, muziek maakt, zingt ,danst, eet en drinkt in de straten van de oude binnenstad. De klederdracht is veelal ‘Campesinos’ (Boeren) of ‘Romeros’ (pelgrims naar Rome) het laatste een meer sierlijk kleurig kostuum. Ook wij moesten in klederdracht (Campesinos!) en daarna stortte we ons in de feestelijkheden. Zo bijzonder om mee te maken en alle gastvrijheid te ervaren. Bij deze dames werden uitgenodigd voor wijn en lekkere hapjes, ook wilde ze voor mij poseren. Hun costuum is ook een Campesino.

'367552' door Mireille '367552' door Mireille

Marokko

Marokko

Romeinsepoorten van..

Mireille

Tegenlicht opname van Volubilis. In de namiddag kijkend over de ruine stad. Ik sta bij de 'Tangerpoort' en in de verte zie je de 'Triomphboog' en door de linker kleinere poort zie je nog net de 'Basilica'. Aan weerszijden van de 'hoofdstraat' verschillende voormalige huizen met hun nog redelijk intacte mozaïekvloeren. Volubilis heeft haar gloriejaren gehad van de 3e tot 40 eeuw na christus. Volubilis ligt niet ver van Meknes. Dit is in februari, mooie tijd van het jaar en wandelend door deze ruine stad die geen schaduw heeft is goed te doen. Ik vond het wonderschoon en interessant.

'480310' door Mireille '480310' door Mireille

Nieuw-ZeelandNapier

Nieuw-ZeelandNapier

Art Deco Napier

Mireille

Napier wordt ook wel de Art Deco City genoemd, daarom is het des te leuker om in stijl te slapen in “The Masonic” een Art Deco hotel uit de jaren 30. In 1931 vond de grote Hawkes Bay aardbeving waardoor heel Napier verwoest werd. De stad is opnieuw opgebouwd in de architectuurstijl van die tijd – Art Deco. Er zijn weinig plekken op de aarde waar er zo’n grote concentratie Art Deco gebouwen bij elkaar is als in Napier. “The Masonic” ligt strategisch in het centrum aan de boulevard (Marine Parade) en nabij de lokale Visitors information Centre. Voor meer info, fotos en evt boekingen van het hotel raadpleeg hun [url="http://www.masonic.co.nz/" target="_blank"]website[/url] Uit ervaring kan ik zeggen dat het genieten is in deze veelzijdige stad. Meerdere Art Deco sightseeing tours zijn te doen, wandelend of lekker decadent al rijdend in een auto uit dat tijdperk. Ik heb een geweldige paar uur met ‘Bertie’ en zijn rode Buick gehad, hij haalt je helemaal in jaren 30 stijl en kledij op vóór je hotel. Shoppen kan ook want er zijn verschillende Art Deco winkels met kleding, juwelen, porselein en meubels uit de jaren 30. Maar er is meer: De prachtige Jan van Genten kolonie bij Cape Kidnappers is te bezoeken op meerdere manieren, via het strand of ‘boven’ langs over privé landerijen. De [url="http://www.gannetsafaris.co.nz/ " target="_blank"]laatste[/url] heb ik gedaan, geweldig mooi over de schapenfarms. Tevens zijn rondom Napier de oudste en beste wijnbereiding huizen, zodoende is een wijntour en proeverij de moeite waard. Meer informatie, tours en activiteiten bij [url="http://www.napiercity.co.nz/" target="_blank"]Napier Visitors Information Centre [/url]aan 100 Marine Parade. Meer info over Art Deco Napier is te vinden onder [url="http://www.artdeconapier.com/" target="_blank"]deze link[/url]

'479527' door Mireille '479527' door Mireille

Marokko

Marokko

Magnifique locatie in

Mireille

Tafraoute gelegen in het Anti Atlas gebergte (Zuid Marokko) in de Ameln vallei is geweldige ervaring. De tocht erheen is al spectaculair, vanaf Agadir brengt de geasfalteerde weg je over een spectaculaire bergpas: Vergezichten, ruige rotspartijen, diepe dalen, argaan bomen waarin geiten op de takken van de argaan-vruchten smullen, herders met schapen en geiten, brem en cactussen, spectaculaire rotspartijen en roze/terracotta dorpjes tegen bergwanden geplakt en in valleien. Daarnaast bloeien de amandelbomen rijkelijk in februari-maart. We verbleven in een heerlijk hotel net buiten Tafroute, opgezet en gerund door de Nederlandse Liesbeth van Woerden.[url="http://www.chezamaliya.com/" target="_blank"] “Kasbah Auberge Chez Amaliya”. [/url]In één woord ‘fantastisch’ in elk opzicht. Het gastvrije onthaal door het hotelpersoneel en Liesbeth was een super welkom na onze lange autotocht uit Rabat. Het hotel heeft 14 zeer goed verzorgde kamers + badkamer + airconditioning rondom een binnenplaats met zwembad en diverse zitplekken waar je van de zon en de omgeving kunt genieten. Wat wil je nog meer ontbijten in de zon in februari! In het warmere seizoen is het mogelijk om in de openlucht te slapen, nl op het platdak van het hotel. Binnen is een grote receptie hal, bar, eetkamer en Marokkaanse zitkamer, geniet van deze ambiance met je boek en een drankje en smullen van de heerlijke aangeboden maaltijden. Het hotel is ook goed toegankelijk voor minder validen. Liesbeth is een bron van tips om de omgeving te verkennen, tochten te nemen of het met de auto is, wandelend, hiken of met de mountainbike. Het hotel heeft een handige zakformaat plattegrond inclusief wegen en bezienswaardigheden. Mountainbikes zijn te huur en lunchpakketjes kunnen verzorgd worden (ook een ezel is te huur!). Wandelingen met een gids zijn mogelijk. De verschillende excursies worden op haar website beschreven. Deze omgeving is geroemd om de vele bijzonder hikes en wandelingen, als ik de websites, boeken en verhalen moet geloven een wahalla voor de sportievelingen onder ons reizigers. Vanaf Agadir volg de borden vliegveld en daarna de borden Ait Baha en dan de borden Tafraoute. Reken voor deze route ongeveer 3,5 uur. Je gaat over de Jebel Lekts (Jebel = berg) en via de Tizi Mlil pas. Net voordat je in Tafraoute arriveert zijn er borden met “Kasbah Auberge Chez Amaliya” volg deze. Ongeveer 4 km voor Tafroute is het hotel - een groot oker- geel gebouw van lokale architectuur met de Marokkaanse en Nederlandse vlag.

'339705' door Mireille '339705' door Mireille

Groot-BrittanniëBelfast

Groot-BrittanniëBelfast

Hen Party

Mireille

Nou bij elkaar waren het wel net een stel kippen (Hens), Wat een gekakel en gegiebel na al behoorlijk wat drank achter de kiezen. De dames gaan uit "For a night on the tiles" oftewel feesten met de aankomende bruid. De volgende dag zaten er verschillenden op de trap van het hotel - blote voeten,mascara uitgelopen en een wezenloze blik in de ogen. Hetwas vast een wilde nacht geweest!

'479123' door Mireille '479123' door Mireille

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Verwen en...bezienswa

Mireille

[b]Schoonhoven zilverstad maak er een bijzonder langweekend van. [/b]Bij “[url="http://www.villavoorncamp.nl/NL/index.html" target="_blank"]Villa Voorncamp[/url]” laat je je heerlijk verwennen in een zeer goed verzorgde Bed & Breakfast. De dag begint met een tot in de puntjes verzorgd ontbijt.Voor een lunch pakket en fietsen kan gezorgd worden. Op één dag bezoek Schoonhoven en de nabij gelegen dorpjes Nieuwpoort en Groot Ammers. In Schoonhoven mag natuurlijk het Zilver museum niet ontbreken, bovendien zijn er diverse juweliers met zilversmederij ateliers die te bezoeken zijn. In een van de mooie grachtenpanden aan de Haven nr 1 is [b]"Rikkoert" (Schoonhovens Silverhuys en het EDELambachtshuys)[/b] wat vroeger een synagoge was. Zelfs de ‘Mikwa’, het religieuze reinigingsbad is nog te bezichtigen. Naast hun atelier is op de 1e verdieping een Museumgallerij met antiek Schoonhovens zilver (1600-1930) ( http://www.rikkoert.nl/rikkoert/excursies) S’avonds is het tijd om je smaakpapillen te verwennen. Doe dat in de recent opnieuw geopende “[url="http://www.brasseriespringer.nl/" target="_blank"]Brasserie Springer[/url]” waarbij de ambiance en inrichting geïnspireerd is door impressionisten ook bijdraagt aan je genot. De prijs kwaliteit verhouding is zeer goed en de gerechten waren verrukkelijk! De andere dag kan ik de molenroute van de Alblasserwaard aanbevelen, bij de VVV en bij de B&B is een kaart met de route aanwezig. De route is 58 km en is fietsend of met de auto te doen. Naast de vele molens is de omgeving erg mooi en we zagen diverse grote vogels, waaronder buizerds. Het is een afwisselende route over dijken, de lek, liefelijke dorpjes, boerderijen en natuurlijk de [url="http://www.kinderdijk.nl/" target="_blank"]Kinderdijk [/url]met haar 19 molens die op de UNESCO werelderfgoed lijst staat. In ieder jaargetijden is de [url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/nederland/zuid-holland/reisreporter/fotos/338893.html" target="_blank"]Kinderdijk[/url] ook voor ons Nederlanders een prachtig gebied om doorheen te wandelen. Heb je dat gedaan ga dan het [b]"Grand Cafe Buena Vista"[/b] in. Het ligt naast de Kinderdijk VVV en heeft iets weg van een kruising tussen een Winkel van Sinkel en een museum. Je blijft iets nieuws ontdekken terwijl je aan je koffie of lunch zit! (http://www.grandcafebuenavista.nl/)

'338935' door Mireille '338935' door Mireille

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Schimmen

Mireille

Slechts schimmen zijn zichtbaar in de dichte mist. Naarmate de middag vordert wordt de mist alleen maar dikker. Van de vele molens aan de Kinderdijk zijn maar enkele vaag te defineren. Je waant je alleen zo omhuld door mist en orientatie en afstand is slecht in te schatten. Ineens worden andere schimmen in de mist ook duidelijk...een mede wandelaar.

'338893' door Mireille '338893' door Mireille

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Misty day

Mireille

Op reis in eigen land - Weekendje weg, 20 november 2011. We rijden de toerische molen route in Zuid Holland vanaf Schoonhoven. We zien bar weinig de hele dag.... maar gaan toch wandelen over de "Kinderdijk" tussen de andere ingepakte Japanners, Italianen en Engelsen. Allemaal schimmen in een mistige landschap. Het is door en door nat koud. Pas wanneer je voor de molen staat is er plots zo'n mysterieuse verschijning in de mist.

'479069' door Mireille '479069' door Mireille

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

Rust in een oude finc

Mireille

Ibiza is een mooi eiland en er is nog veel meer te beleven dan het party eiland waar het om bekend staat. Er zijn verschillende echte Spaanse dorpen, eettentjes tussen de ibicencos, ongerept platteland en mooie stranden. Wie op zoek is naar een weekje rust in een heerlijk appartement op Ibiza is Finca 'Cas Felius' aanbevelingswaardig. Niet echt goedkoop maar wel van alle gemakken voorzien en privacy. Zwembad is eveneens aanwezig. De locatie is centraal op het eiland en in de campo ( platteland). Ivm de locatie en mocht je nog wat willen zien van het eiland is een autotje huren wel handig. De eigenaars zijn goede bekenden in onze familie. Betrouwbaar dus. Voor meer info en contact details zie de website van [url="http://finca-cas-felius.com/casfelius_index_eng.html" target="_blank"]Finca 'Cas Felius'[/url]

Community updates

WINNAAR GRIEKSE GEHEIMEN
23-10-2020 De afgelopen maanden vroegen we Columbus-fans om hun Griekse reisgeheimen met ons te delen. Dat hebben we geweten! Wat een geweldige tips hebben jullie ingestuurd! De stemronde is afgelopen en de winnaar is bekend! Nieuwsgierig wie de winnaar is geworden? Laat hier je felicitaties achter >

ONZE NIEUWSTE EDITIE #94
23-10-2020 Vandaag valt Columbus-editie 94 op de mat bij abonnees, met een nieuwe rubriek over de Columbus Community. Met aandacht voor bijzondere Communityleden, hun reiservaringen en beste fotografietips. Vanaf nu in elke Columbus-editie!

REIZIGER VAN DE WEEK
16-10-2020 Ben jij de volgende Reiziger van de Week? Elke week zet de Columbus-redactie een reiziger in het zonnetje: iemand die een reisdroom heeft waargemaakt. Deze Reiziger van de Week  ontvangt een Osprey-tas cadeau en een ereplekje op deze webpagina en in ons blad. Je mag jezelf of iemand anders nomineren. Verras ons!

9-10-2020 De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

week 42 | Community toppers

Migratie wapitiherten Foto: Dreamer666

1. Topreview: Diepholzer Moor, Duitsland door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Migratie wapitiherten door Dreamer666
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Wisseschout
5. Nieuwkomer: Fulltimetravels.nl

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Op dit moment is er geen fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik