Taiwan image

Taiwan


Reisgids

Taiwan
Azië
Mark

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Het is een van de meest dichtbevolkte landen ter wereld en alsnog voor de helft bedekt met bossen. Taiwan noemt zich formeel de Republiek China, wat vroeger bekend stond als Formosa. China ziet het land nog steeds als (opstandige) provincie, maar de Taiwanezen voelen zich volledig onafhankelijk. Taiwan beschikt over een zeer vriendelijke bevolking, goede infrastructuur, interessante cultuur en veel natuurschoon zoals bergen, watervallen, stranden en bamboebossen. Taiwan bestaat uit een hoofdeiland met de hoofdstad Taipei en meerdere kleine eilandjes. Aan de westkust bevindt zich een smalle strook vruchtbare grond waar negentig procent van de bevolking woont. Het oosten bestaat vooral uit rotsachtig kustgebied.

Tussen de twee kusten ligt een gebergte met de berg Yu-Shan als hoogste punt. Deze berg is wel 3952 meter hoog. Er zijn meerdere nationale parken te bezichtigen in Taiwan. De meest bekende is Taroko National Park met een kloof die is ontstaan door de Liwu Rivier. De kloof en de omgeving zijn een bron van marmer. Ook bevindt zich in dit park de Mount Jade waar jade gedolven wordt die alleen op Taiwan voorkomt. Het grootste meer van het land, Sun Moon Lake, is een populaire bestemming bij toeristen met de prachtige uitzichten over de omringende bergen. De eilanden van Penghu zijn erg mooi vanwege de gouden stranden. Wil je meer buiten de gebaande paden blijven, dan is een bezoek aan Orchid Island en Green Island een goed idee. Onder andere in het Yangmingshan National Park zijn er meerdere natuurlijke warmwaterbronnen te vinden waar je heerlijk kunt uitrusten. Ga ook zeker de oostelijke kustlijn bekijken met de prachtige kliffen en natuurgebieden.

Aangezien veel Taiwanese mensen een Chinese afkomst hebben, lijkt de cultuur erg op die van de Chinezen. Eten is erg belangrijk voor de Taiwanezen. Overal zijn vele restaurantjes en snackwinkeltjes te vinden. Een bezoek aan een van de avondmarkten is zeker een aanrader. Hier kan je allerlei heerlijke hapjes verkrijgen. Ook wordt er veel thee gedronken in theehuizen. De officiële taal in Taiwan is Mandarijn. 

Wat zegt de community

(5)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Bijzondere kuststrook
Bijzondere kuststrook
Noord Taiwan
RobHoekstra
Taipei 101
Taipei 101
Taipei
Marcelsamson
Change of Shift
Change of Shift
Taipei
AnitaOedit

Praktisch

 • Er geldt een positief reisadvies voor Taiwan

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

 • Munteenheid: Taiwanese dollar. De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1-2 januari – Nieuwjaar

  15 februari – Dood van de Boeddha
  Op deze dag wordt het overlijden van de Boeddha herdacht.

  4/5 april – Qing Ming
  Op deze dag worden de graven van de voorouders van de bevolking bezocht en onderhouden.

  8 april – Geboorte van Boeddha
  De geboorte van Boeddha wordt op deze dag herdacht.

  1 mei – Dag van de Arbeid

  28 september – Dag van de Leraar
  Herdenking van de geboortedag van Confucius.

  10 oktober – Herdenking Revolutie
  Er vond in China op 10 oktober 1911 een opstand plaats gericht tegen het Qing keizzerrijk, die op deze dag wordt herdacht.

  25 oktober – Bevrijdingsdag
  In 1945 eindigde op 25 oktober de Japanse overheersing met de Japanse overgave tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  Er worden ook nog Chinese feestdagen gevierd, maar die vallen ieder jaar op een andere datum omdat ze vastgesteld worden aan de hand van de maankalender. 

 • Taiwan – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Taiwan, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Taiwan gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type B
 • Tijdsverschil: 7 uur later
  De hoofdstad van Taiwan is Taipei.
  Het oppervlak van Taiwan is iets kleiner dan Nederland.
  De gesproken taal/talen: Mandarijn.