Napier

Napier is een belangrijke havenstad en tevens de hoofdstad van de regio Hawke's Bay, dat in het oosten van het Noordereiland ligt. In de regio worden veel schapen gehouden. De meeste toeristen komen hier voor de Art Deco, maar Napier heeft ook diverse musea, het nationaal aquarium en een botanische tuin. Vanuit Napier verkennen toeristen Hastings, Havelock North, Wairoa en Cape Kidnappers, waar een grote kolonie jan-van-genten nestelt.

Informatie over Napier

Beste foto's & tips van Napier

'340210' door tblokzijl '340210' door tblokzijl

Nieuw-ZeelandNapier

Nieuw-ZeelandNapier

Jan van Gent

tblokzijl

Bij Napier ligt een hele grote Jan van Gent kolonie. Je moet eerst 10 km over het strand lopen voordat je bij de kolonie kan komen. Als je er bent dan weet je dat het lopen niet voor niets is geweest.

'65989' door Edith '65989' door Edith

Nieuw-ZeelandNapier

Nieuw-ZeelandNapier

Jan van Gent kolonie

Edith

Jan van Gent kolonie

'421154' door chateau '421154' door chateau

Nieuw-ZeelandNapier

Nieuw-ZeelandNapier

Stellers albatros.

chateau

Vanuit Napier hebben we een excursie gemaakt op zoek naar zeevogels. Na een half uurtje gevaren te hebben bleven we ergens een tijdje liggen. Nog zonder dat de kapitein voer (levertjes) in een soort netje in het water heeft gehangen krioelt het al van allerlei zeevogels. Nog nooit zoveel albatrossen bij elkaar gezien. Ook de vrij zeldzame Stellers albatros liet zich hier zien. Even openen aub.

Laat kaart zien