Kirstenvr

'478312' door Kirstenvr '478312' door Kirstenvr

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Deventer op Stelten

Kirstenvr

Mocht je dit weekend nog geen plannen hebben kan ik het zeer aanraden om een bezoekje aan Deventer te brengen. Dit weekend wordt hier namelijk het jaarlijks terugkerend festival gehouden van "Deventer op Stelten". Drie dagen lang biedt Deventer hoogstaand buitentheater, verrassende kunst en cultuur, theater op stelten en spektakel op hoog niveau. De sfeer is altijd helemaal top en de theater groepen dragen prachtige kostuums. Mocht je meer willen weten kijk dan eens op deze website: http://www.eventindeventer.nl/deventeropstelten/ Het festival is dit jaar van 1 t/m 3 juli.

'477925' door Kirstenvr '477925' door Kirstenvr

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Toetanchamon, zijn...

Kirstenvr

In Brussel is recent een tentoonstelling geopend die echt de moeite waard is om te bezichtigen. In de tentoonstelling zijn meer dan 1000 voorwerpen, schatten en het graf van Toetanchamon te zien. Het zijn allen perfect gemaakte replica's die zijn vervaardigd onder wetenschappelijk toezicht. De tentoonstelling geeft een mooi beeld weer van vroeger. Het voordeel, van het feit dat het replica's zijn, is dat niet alles weggestopt is achter glas maar dat je juist heel dichtbij de voorwerpen kunt komen. Tenslotte kan ik je aanraden in de ochtend te gaan omdat het 's middags nogal druk kan zijn. De tentoonstelling loopt tot 6-11-2011 Op de website kun je meer informatie vinden: http://www.kingtutbrussels.be/

'310208' door Kirstenvr '310208' door Kirstenvr

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Traditionele...Kleder

Kirstenvr

Dit mannetje loopt, samen met enkele collega's, over het grote plein in Marrakesh. De man draagt de traditionele klederdracht van Marroko. Het is een Marrakesh natuurlijk al snel een toeristisch bedoeling maar dat neemt niet weg dat de kostuums nog steeds prachtig zijn,:-)

'306121' door Kirstenvr '306121' door Kirstenvr

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

Schuilen in de Regen

Kirstenvr

Aan de blik van de vrouw te zien is ze niet in de beste stemming vandaag! Het regent hard en de straten, vol kuilen, stromen langzaam vol met water. ...De foto is genomen in Essaouira, een kustplaatsje 200 km boven Agadir.

'303635' door Kirstenvr '303635' door Kirstenvr

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Aid Ben Haddhou

Kirstenvr

De prachtige stad van Aid Ben Haddhou in Marroko, het is alsof je in een filmset loopt van Aladdin. Het is een bijzondere stad omdat slechts nog een gedeelte van de stad bewoond is. In sommige huizen kun je dan ook gewoon naar binnen wandelen..ook zijn hier films opgenomen zoals de Gladiator.

'303067' door Kirstenvr '303067' door Kirstenvr

Marokko

Marokko

Mmmm Lekker.....

Kirstenvr

Een bekend straatbeeld in Marokko zijn de zwerfkatten die je overal rond ziet lopen. Ook in Essaoira (een plaatsje aan de westkust) komen ze in grote getalen voor...grappig vond ik te zien dat overal waar vlees buiten hing katten aan het bedelen waren voor een stukje vlees. Op de foto een perspectief vanuit zo'n hongerige kat...wachtend op een 'vallend" stukje vlees...

'301879' door Kirstenvr '301879' door Kirstenvr

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

Regen

Kirstenvr

Dit jongetje was niet blij met de regen in Essaouira-Marroko. Spelen zat er even niet meer in en ook zijn vader vond het geen goed idee dat hij aan het rondrennen was in de grote plassen op straat.

'287792' door Kirstenvr '287792' door Kirstenvr

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Op de weg naar...Phar

Kirstenvr

Op de weg naar het dorpje Pharping (vlak bij Kathmandu) kwam ik dit groepje monniken tegen! Ontzettend enthousiast en tegelijkertijd heel verlegen...maar het resultaat is een vrolijke foto. Ik kan trouwens iedereen aanraden het dorpje pharping te bezoeken, geen toeristen, prachtige uitzichten en vriendelijke mensen met veel kloosters die jou overnachtingen aanbieden. Helemaal top!

'281726' door Kirstenvr '281726' door Kirstenvr

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Sadhoe

Kirstenvr

Deze sadhoe is een hindoeïstische asceet of yoga-beoefenaar die de eerste drie hindoestaanse levendoelen: k?ma (plezier), artha (rijkdom), dharma (juist handelen) heeft opgegeven...tenminste dat zou zo moeten zijn volgens zijn geloof! Geld voor deze foto wilde hij echter wel :-)

'278433' door Kirstenvr '278433' door Kirstenvr

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Akha Jongetje

Kirstenvr

Dit jongetje kwam ik tegen tijdens mijn reis naar Thailand! Een verlegen jongetje, die nadat ik hem een zakje met ballonnen gaf, zich absoluut geen houding wist te geven. Na het voorbeeld te hebben gegegeven van het opblazen van een ballon was het jongetje opeens wild enthousiast. Samen met wat vriendjes rende hij achter de ballon aan langs alle mensen af en door de straten van het dorp!

'278238' door Kirstenvr '278238' door Kirstenvr

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Paleis van de Schone.

Kirstenvr

Het paleis van de schone kunsten is een Museum in Antwerpen in de wijk Zuid. Deze avond waren ze bezig met een lichtshow..erg mooi om te zien omdat het paleis zo'n imposant gebouw is!

'475211' door Kirstenvr '475211' door Kirstenvr

Nepal

Nepal

Pak je backpack en...

Kirstenvr

Veel mensen bezoeken tijdens hun reizen door ontwikkelingslanden projecten, scholen weeshuizen of vrijwilligersorganisaties! Vaak heb je nadat je het bezocht hebt het voornemen terug te komen om hulp te bieden middels donaties/spulletjes etc....helaas komt hier vaak weinig van terecht! Maar gelukkig is er nu een website die dit probleem oplost: http://www.stuffyourrucksack.com/ Op de website kunnen reizigers aangeven wanneer ze leuke/interessante projecten zijn tegen gekomen die nog wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken! Op de website kun je allerlei adresjes per land toevoegen met een shopping-list van spullen die ze in een bepaald project/weeshuis/schooltjes/natuurbehoud etc. gped kunnen gebruiken. Kortom heb je nog wat plek vrij in je koffer voordat je op reis gaat, check de website en kijk of er nog een leuk adres bijstaat want ze zullen ontzettend blij zijn met jou bijdrage!

'251293' door Kirstenvr '251293' door Kirstenvr

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Sandboarding Lancelin

Kirstenvr

Deze actiefoto is genomen in het plaatsje Lancelin (iets boven Perth, WA). Tevens ook een leuke tip om het eens te proberen. In de local shops kun je een board huren en dan maar gewoon proberen! Toen ik er was met mijn vriend hadden we het geluk het rijk alleen te hebben in de eindeloze zandbergen!

'250538' door Kirstenvr '250538' door Kirstenvr

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Bijzonder...Natuurver

Kirstenvr

Op de foto zijn stromalieten te zien...dit bijzondere natuurverschijnsel is ontstaan doordat micro-organisme over de tijd zijn samengekomen en zijn verhard tot deze stukjes rots. Stromalieten zijn tevens een van de oudste fossielen ter wereld (3,5 MILJARD jaar geleden ontstaan). Shark Bay, WA is een van de weinige plekken waar je ze kan bewonderen!

'474877' door Kirstenvr '474877' door Kirstenvr

Nederland

Nederland

Four Square

Kirstenvr

Misschien dat een aantal van jullie het kennen, het nieuwe social media medium: Foursquare! Foursquare lijkt een beetje op twitter maar nu gaat het puur om de lokatie waar je bent. Op het moment dat je op een leuke plek komt (bijv. restaurant, leuke club, bijzonder museum, natuurgebied, standbeeld etc) dan check je in op foursquare via je mobiele telefoon (of later op internet). Vervolgens komt het op de website van foursquare dat je er geweest bent en waar het precies is.Op deze manier ontstaat er online een gigantische database over heel de wereld, aan plekken/locaties die de moeite waard zijn (of juist niet) te bezoeken. Zo kun je tips erbij zetten, zien wie er nog meer is geweest enz. Voor meer info: http://foursquare.com/

'244907' door Kirstenvr '244907' door Kirstenvr

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Een verdrietig...jong

Kirstenvr

Dit jongetje kwam ik tegen tijdens mijn reis in Thailand. Op de een of andere manier leek het jongetje heel erg verdrietig maar ik kwam er niet goed achter wat er aan hem scheelde...

'241804' door Kirstenvr '241804' door Kirstenvr

AustraliëPerth

AustraliëPerth

Flying in WA

Kirstenvr

Met een vriendje die zijn pilotenopleiding in Australie doet heb ik af en toe het geluk een vluchtje mee te mogen! Tijdens deze vlucht vlogen we ten zuiden van Perth langs de kust. Ontzettend mooie stranden, blauwe zeeen en met wat geluk af en toe wat walvissen en/of dolfijnen spotten! Gaaf aan deze foto vond ik het ontzettend mooie landschap met de reflectie van het stuur in de ruit!

'237973' door Kirstenvr '237973' door Kirstenvr

IndiaGoa

IndiaGoa

Een meisje van het...

Kirstenvr

Dit meisje kwam ik tegen op het platteland in Goa. Ik was hier aan het rondtouren om even weg te zijn van alle toeristen bij de stranden. Het meisje eerst heel verlegen (zie foto) ging later nogmaals op de foto maar nu met een big smile!

'473948' door Kirstenvr '473948' door Kirstenvr

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Singapore Zoo

Kirstenvr

Wanneer je een keer in Singapore bent, is de Singapore Zoo een echte aanrader! Ik heb inmiddels aardig wat dierentuinen gezien maar de Singapore Zoo springt er echt bovenuit! Het is prachtig opgezet in een groot jungle-achtig natuurpark. De aankleding in de dierentuin is tot in de puntjes verzorgt en zelfs de afgewaaide bladeren van de bomen worden direct opgeruimd. De dieren hebben over het algemeen ruime verblijven en je komt als bezoeker onzettend dichtbij de dieren. Omdat er ontzettend veel groen is in de dierentuin is er ook veel schaduw wat in Singapore zeer aangenaam is. Kortom een bezoekje waard! (zie evt. ook de website: http://www.zoo.com.sg/)

'221279' door Kirstenvr '221279' door Kirstenvr

IndiaGoa

IndiaGoa

Prachtig Rijstveld

Kirstenvr

Op een of andere manier trok dit rijstveld mijn aandacht toen ik hier langskwam op de scooter. Ik vond het erg indrukwekken te zien hoe de beide heren te werk gingen op het veld met de middelen die ze hadden. Bovendien had ik vrijwel altijd alleen nog maar vrouwen gezien op de rijstvelden. Ook de lijn met palmbomen is een typisch beeld uit Goa en komt zo mooi terug op de foto.

'221278' door Kirstenvr '221278' door Kirstenvr

IndiaGoa

IndiaGoa

Sunset

Kirstenvr

Dit is de zonsondergang in Benaulim-Goa. Het is een ontzettend rustig strand en daardoor tevens een romantisch strand. Aan de rand van het strand zitten veel kleine cafe's waar je heerlijke een drankje kan doen.

'473658' door Kirstenvr '473658' door Kirstenvr

IndiaGoa

IndiaGoa

De Landhuizen van...C

Kirstenvr

Wat echt de moeite waard is om in Goa te bezoeken zijn de landhuizen van Chandor. De huizen stammen af van de tijd van Kolonialisme waarbij de Portugezen in Goa waren. De huizen zijn op dit moment gewoon bewoond alleen alle spullen uit die tijd staan er nog. Je belt gewoon aan en bewoners van het huis laten je vervolgens met veel trots het huis zien. De spullen die je daar ziet zouden in Nederland achter glas staan in een museum terwijl het bij hun nog steeds in dagelijks gebruik is. Ik vond het ontzettend bijzonder om het te zien (en ook bizar omdat er gewoon nog mensen wonen)... Tenslotte is het een attractie die door toeristen nog niet zo ontdekt is. De kosten om de huizen te bezoeken bestaan uit een vrijwillige donatie. Zie de wesite voor meer info: http://www.hinduonnet.com/fline/fl2406/stories/20070406000506500.htm

'221226' door Kirstenvr '221226' door Kirstenvr

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Kindje met Syndroom..

Kirstenvr

Dit meisje met het syndroom van down woont in een kindertehuis in Kathmandu. Ze was ontzettend sociaal en probeerde zoveel mogelijk voor de andere kindjes te zorgen. Ontzettend aandoenelijk om te zien.

'213492' door Kirstenvr '213492' door Kirstenvr

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Lepra Patienten

Kirstenvr

Deze 2 vrouwen hebben beide Lepra gehad. Je ziet dat vingers, neus en ogen zijn aangedaan door de ziekte. Een misvatting over lepra is dat het zeer besmettelijk is. Er zijn verschillende vormen van lepra en slechts 1 daarvan kan besmettelijk zijn wanneer je zelf een verminderde weerstand hebt. Wanneer patienten medicijnen slikken zijn ze zowiezo niet meer besmettelijk en wordt de ziekte genezen....al hoewel de schade permanent is. Doordat zenuwen worden aangetast hebben ze vaak geen gevoel meer in handen en voeten en zijn veel lepra patienten blind/slecht ziend. Deze 2 vrouwens waren ontzettend verlegen maar vonden het toch een grote eer op de foto te gaan. Ze zijn opgevangen door de organisatie New Saddle die henn een slaapplek aanbied en voedsel.