Perth

In tegenstelling tot de meeste andere bekende steden ligt Perth aan de westkust van Perth, aan de Indische Oceaan. Perth is de hoofdstad van de staat Western Australia en wordt gezien als een van de meest leefbare steden ter wereld. De stad telt vele musea en parken, waaronder de Harold Boas Gardens en Queens Gardens. Bezoek ook de Swan Bells en de City Hall van Perth.

Informatie over Perth

Beste foto's & tips van Perth

'249336' door ilse87 '249336' door ilse87

AustraliëPerth

AustraliëPerth

Wave rock

ilse87

Wave Rock is één van de bekende natuurverschijnselen in Western Australia. De rots heeft deze naam gekregen omdat het lijkt alsof het een enorme oceaangolf is die plotseling is versteend. Deze rots is ongeveer 110 meter lang en 15 meter hoog. Door de holle zijwand lijkt de rots op een golf. Dit effect wordt nog vergroot door de verticale lijnen die veroorzaakt worden door het regenwater dat van de rots afsijpelt. Toen wij er kwamen waren er bijna geen bezoekers dus hadden we de rots voor ons alleen en konden we lekker "surfen".

'349476' door meeko '349476' door meeko

AustraliëPerth

AustraliëPerth

Rottnest Island!

meeko

Vanaf Fremantle, gelegen bij Perth, neem je een van de ferry's naar Rottnest Island, een eiland gelegen voor de kust. Bij aankomst op het eiland zijn we naar de fiestverhuur gelopen, we moesten nog even wachten, want ze waren nog gesloten, no worries mate! Daar hebben we fietsen gehuurd en met een plattegrond zijn we het eiland rondgefietst. Erg leuk om te doen en we waren ook heel erg blij dat al vrij snel de zon is gaan schijnen, want dan zijn de vele uitzichten die je vanaf dit eiland hebt fantastisch mooi. Door die zon krijg je de vele gradaties blauw in het heldere water nog veel beter te zien, schitterend!

'392594' door wendyvrieling '392594' door wendyvrieling

AustraliëPerth

AustraliëPerth

Quokka op Rottnest...

wendyvrieling

Een rat of een mini kangoeroe? Een quokka, een bijzonder dier op Rottnest Island, een eiland voor de kust bij Perth. Rottnest Island, een heerlijk fietseiland.

Laat kaart zien