Gerardhvb

'371305' door Gerardhvb '371305' door Gerardhvb

BhutanWangdue Phodrang

BhutanWangdue Phodrang

Bhutanese moeder met.

Gerardhvb

Foto genomen op weg naar Trongsa tijdens een korte wandeling bij het plaatsje Nubding om de benen even te strekken: een jonge Bhutanese vrouw met haar kind op haar rug.

'371304' door Gerardhvb '371304' door Gerardhvb

BhutanThimphu

BhutanThimphu

Gebedsmolens in...Thi

Gerardhvb

Bij de gebedswielen bij de ingang van de Memorial Chorten in Thimpu zitten veel van deze oude Bhutanezen die als dagtaak lijken te hebben de grote gebedswielen in beweging te houden

'371172' door Gerardhvb '371172' door Gerardhvb

BhutanBumthang

BhutanBumthang

Jambay Lhakhang Drup

Gerardhvb

Elke herfst na de oogst wordt in de Bumthang-vallei het Jambay Lhakhang Drup festival gehouden. Tijdens de festivals vinden dansen plaats, vaak door monniken, maar ook door leken, die met name dienen om verhalen te vertellen. De naam van de dans op de foto weet ik helaas niet meer.

'371168' door Gerardhvb '371168' door Gerardhvb

BhutanBumthang

BhutanBumthang

Vrouw in de Bumthang.

Gerardhvb

Deze vrouw zat aan de kant bij het Jambay Lhakhang festival in de Bumthang vallei, waarschijnlijk was ze net als alle anderen extra netjes aangekleed voor het festival

'371166' door Gerardhvb '371166' door Gerardhvb

BhutanThimphu

BhutanThimphu

Druk Wangyal Lhakhang

Gerardhvb

Vroeg in de ochtend bij de tempel Druk Wangyal Lhakhang op de Dochu-La pas op zo'n 3000 meter hoogte hebben we dit uitzicht op de toppen van de Himalaya.

'332813' door Gerardhvb '332813' door Gerardhvb

RuslandSint Petersburg

RuslandSint Petersburg

Malaja Neva rivier...

Gerardhvb

Bij de Universiteit van St.Petersburg op het Vasiljevski-eiland zag ik deze zonsondergang langs de Malaja Neva rivier, een zijtak van de Neva rivier die door St.Petersburg loopt.

'330335' door Gerardhvb '330335' door Gerardhvb

RuslandSint Petersburg

RuslandSint Petersburg

Russische bruiden

Gerardhvb

Loop je door St. Petersburg, heb je ineens grote aantallen bruiden achter je lopen... Bij navraag blijkt het niet om echte bruiden te gaan, maar is 25 juni een feestdag waarop iedereen zich verkleed en is hier een wedstrijd aan verbonden voor degene die zich mooist verkleed als bruid. Later kwamen we voor de Hermitage ook grote groepen mannen in marine-uniform tegen. Met Google heb ik nog niet kunnen achterhalen wat voor feestdag het nu eigenlijk was.

'330326' door Gerardhvb '330326' door Gerardhvb

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Oryx-gazellen

Gerardhvb

Deze oryxgazellen (of spiesbokken in het Afrikaans) zag ik bij de waterhole van Okaukeujo in Etosha, waar ze in de middag kwamen drinken (en afkoelen waarschijnlijk)

'330322' door Gerardhvb '330322' door Gerardhvb

GriekenlandVasteland

GriekenlandVasteland

Uitzicht op Kalambaka

Gerardhvb

Uitzicht vanaf het Megalo Meteoro klooster op de stad Kalambaka. De rotspilaren bij Meteora zijn in een ver verleden bij aardverschuivingen omhoog gekomen en door erosie verder gevormd. Op een aantal van de rotsen zijn kloosters gevormd, zoals het Megalo Meteoro, waar vandaan deze foto is genomen.

'311364' door Gerardhvb '311364' door Gerardhvb

NamibiëWalvisbaai

NamibiëWalvisbaai

Flamingo's in...Walvi

Gerardhvb

Door het voedingsrijke water zitten in het gebied rond Walvisbay veel watervogels en -dieren, waar onder één van de grootste groepen flamingo's van zuidelijk Afrika. Vliegend zijn ze met hun rode kleuren eigenlijk nog mooier dan in het water.

'292158' door Gerardhvb '292158' door Gerardhvb

NamibiëDiamanten-kust

NamibiëDiamanten-kust

Pelikaan

Gerardhvb

Een pelikaan vliegt met onze boot mee bij Walvisbay (in de buurt van Swakopmund aan de Atlantische Oceaan). De enorme spanwijdte is goed te zien, deze zou volgens de gids tot wel drie meter kunnen worden .

'291882' door Gerardhvb '291882' door Gerardhvb

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Olifant in Etosha

Gerardhvb

Deze olifant komt aanlopen bij een drinkplaats in de buurt van de zoutpan in Etosha. Hij leek wat humeurig want hij maakte even later met veel herrie en machtsvertoon ruimte bij de drinkplaats.

'291877' door Gerardhvb '291877' door Gerardhvb

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Zonsondergang...Okauk

Gerardhvb

Tijdens mijn reis door Namibië en Botswana hebben we heel veel mooie zonsondergangen gezien, maar deze bij de waterbron Okaukuejo in Etosha was de mooiste, zeker toen de giraffen wegwandelden en ik ze precies voor de ondergaande zon kon krijgen,

'291742' door Gerardhvb '291742' door Gerardhvb

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Wilde hond

Gerardhvb

In Chobe Nationaal park tijdens een game drive kwamen we een groep van zo'n 15 wilde honden tegen, waaronder deze. Ze hadden net gegeten en waren aan het spelen.

'291271' door Gerardhvb '291271' door Gerardhvb

Zimbabwe

Zimbabwe

Victoria Watervallen.

Gerardhvb

Het zal niet de eerste of laatste foto van de Victoria-watervallen zijn op deze site, maar toch. Dit zijn de Main Falls, het belangrijkste en grootste deel van de 1708 meter brede Victoria watervallen. Het mooiste en grootste deel daarvan ligt in Zimbabwe waar deze foto genomen is, de rest in Zambia. De foto is genomen eind oktober wanneer de hoeveelheid water welliswaar minimaal is, maar de watervallen nog steeds heel mooi. Deze minimum hoeveelheid water is maar 4% is van het maximum in apil. (Volgens onze gids is in april door de mist echter niets meer te zien van de watervallen.)

'291229' door Gerardhvb '291229' door Gerardhvb

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Struisvogel bij Kaap.

Gerardhvb

Op het Kaaps Schiereiland bij Kaapstad in het Cape Peninsula National Park kwamen we bij Kaap de Goede Hoop een groep struisvogels tegen, waaronder deze. Op de achtergrond de Atlantische Oceaan

'290843' door Gerardhvb '290843' door Gerardhvb

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Waterhole Okaukuejo i

Gerardhvb

Bij het kamp Okaukuejo in het Etosha nationaal park ligt een bron (waterhole) waar heel veel wild op af komt, omdat er niet veel andere waterbronnen in de buurt zitten. Ook midden van de dag kan het heel druk zijn, want dan zijn de roofdieren minder actief en komen dieren als zebra's juist drinken. Dit was één van de mooiste momenten tijdens mijn verblijf in Etosha.

'287049' door Gerardhvb '287049' door Gerardhvb

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Zonsopgang bij Duin 4

Gerardhvb

De meeste foto's en zonsopgangen bij de beroemde Duin 45 in Sossusvlei in Namibie zien er heel anders uit, maar bij ons was er een dichte mist uit zee tijdens de zonsopgang, volgens de gids door een windrichting die ongewoon was voor de tijd van het jaar. Het geeft het landschap iets heel mysterieus

'286994' door Gerardhvb '286994' door Gerardhvb

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Leeuwen en impala's

Gerardhvb

In Etosha zagen we deze leeuwen liggen die wel naar de op enkele meters voorbijtrekkende blackfaced impala's keken, maar geen moment in actie kwamen. (Stiekum zaten wij daar met onze camera's in de aanslag wel een beetje op te wachten.)

'269096' door Gerardhvb '269096' door Gerardhvb

LibiëZuid Libie

LibiëZuid Libie

Inwoner van de oude..

Gerardhvb

De stad Ghadames ligt in het zuiden van Libië in een oase in de Sahara. In de oude stad hebben alle daken punten op de hoeken. Deze dienden om het kwaad af te weren: zo kon de duivel niet op het dak gaan zitten.

'268176' door Gerardhvb '268176' door Gerardhvb

LibiëZuid Libie

LibiëZuid Libie

Akakusgebergte in de.

Gerardhvb

Het Akakusgebergte in Libië biedt volgens mijn reisgids de mooiste landschappen van dele Sahara en ik geloof het graag: de afwisseling tussen het Saharazand en het zandsteen is heel mooi. Dit is in Wadi Taswinat.

'262250' door Gerardhvb '262250' door Gerardhvb

LibiëNoord Libie

LibiëNoord Libie

Theater in Leptis...M

Gerardhvb

Libië heeft veel prachtige archeologische sites, maar de mooiste is Leptis Magna en daarvan is dit theater wat mij betreft weer een hoogtepunt. De 10000 toeschouwers hadden echter destijds niet het mooie uitzicht op de Middelandse Zee omdat het toneelgebouw veel hoger was.

'261944' door Gerardhvb '261944' door Gerardhvb

LibiëZuid Libie

LibiëZuid Libie

Woestijnmeer Um el-Ma

Gerardhvb

Dit is het woestijnmeer Um el-Ma, één van de ongeveer 20 meren midden tussen de zandduinen van de Sahara bij Ubari. Het is heel onwerkelijk te zien hoe deze meren in de woestijn ineens opdoemen. Het water komt waarschijnlijk uit ondergrondse rotsformaties

'235423' door Gerardhvb '235423' door Gerardhvb

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

Cascade of River...Na

Gerardhvb

Dit is de Cascade of River Namorona, een prachtige waterval aan de rand van het nationale park Ranomafana. Nationaal Park Ranomafana wordt doorstroomd door de Namorana-rivier en dit levert mooie watervallen op zoals deze.

Community updates

REACTIES, LIKES EN MAILS
14-08-2020 Sinds afgelopen woensdag hebben meerdere Communityleden problemen ondervonden met het plaatsen van reacties of het geven van likes. Inmiddels kunnen er weer reacties en likes geplaatst worden.
De automatische mailtjes met meldingen komen niet meer binnen. Onze webdeveloper is hiervan op de hoogte en probeert dit z.s.m. op te lossen.
Excuses voor het ongemak.

DRONEFOTOWEDSTRIJD
13-08-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl 
Bekijk hier alle inzendingen tot nu toe.

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

week 32 | Community toppers

5000 jaar geleden in Amesbury. Foto: Corriedewinter

1. Topreview: Marker Wadden door Neretslok
2. Topfoto & tip: 5000 jaar geleden in Amesbury door Corriedewinter
3. Topblog: Singapore citytrip door Kburgers1
4. Communitylid van de week: Agrotewal
5. Nieuwkomer: Merelboontje

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus. Bekijk hier alle inzendingen tot nu toe.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik