Geenhagelslag

'508571' door Geenhagelslag '508571' door Geenhagelslag

NederlandKinderdijk

NederlandKinderdijk

Reflectie

Geenhagelslag

Een afspraak ging aan het eind van deze dag niet door. We hadden heerlijk een aantal uur extra om te besteden. Perfect om eens een keer naar Kinderdijk te gaan. Ik heb in mijn leven nog nooit de molens gezien en ik kan ze nu van mijn NL bucketlist afschrijven. Werkelijk een prachtig stukje Nederland. Bijkomend voordeel was dat we aan de eind van de dag kwamen waardoor we in het schemerlicht prachtige foto's hebben gemaakt. Er stond geen wind dus de reflecties waren (bijna) kraakhelder.

'506331' door Geenhagelslag '506331' door Geenhagelslag

Duitsland vakantieSaksen-Anhalt

Duitsland vakantieSaksen-Anhalt

Stadt aus Eisen

Geenhagelslag

Stel je een groot gat voor. Deze kuil is gegraven door grote machines die het kostbare bruinkool naar boven moesten halen. De bruinkoolwinning heeft het landschap in Oost-Duitsland decennia lang bepaald. De kuil is inmiddels helemaal gevuld met water met daarin een schiereiland die als openluchtmuseum en festivalterrein is ingericht. Op het terrein staan in totaal vijf grote machines met namen als ‘Big Wheel’, ‘Gemini’ en ‘Mosquito’. Ze staan opgesteld rond een arena waar 25.000 man in kunnen. Jaarlijks worden hier meerdere festivals georganiseerd en de arena heeft de groten der aarden gehuisvest zoals Metallica. Tijdens deze optredens is de sfeer ‘s avonds van een kwaliteit die zijn weerga niet kent. De bruinkoolmachines worden prachtig aangelicht. Overal staan moving heads die op de muziek hun stralen de lucht in sturen en er hangen grote discobollen aan de machines. Op de Gemini machine staan grote vlammenwerpers die vlammen wel 15 meter de lucht in vuren. Zelden hebben we op z’n gave plek gefeest! Maar ook buiten de optreden is deze plek prachtig om te bezoeken want je kunt de machines zo aanraken. De naam van deze plek... Ferropolis.

'506147' door Geenhagelslag '506147' door Geenhagelslag

Verenigde StatenGeorgia en Tennessee

Verenigde StatenGeorgia en Tennessee

Nostalgie

Geenhagelslag

Iedereen kent ze wel. De blauw grijze Greyhound bussen uit de Hollywood films. Tijdens mijn trip van Nashville naar Memphis kwam ik dit klassiek tussenstation tegen die rechtstreeks uit de film kan komen. Fantastisch om even rond te lopen en te ervaren.

'505925' door Geenhagelslag '505925' door Geenhagelslag

SpanjePicos de Europa NP

SpanjePicos de Europa NP

Berghut

Geenhagelslag

De Picos de Europa zijn een fantastisch wandelgebied. Eén van de wat makkelijker routes start in Cain de Valdeon. De route is redelijk vlak en loopt door een prachtige valley. De route is 10.2 km lang maar hou er rekening mee dat je ook nog terug moet lopen. Op een gegeven moment kwamen we dit plaatje tegen. Is dit niet een huisje waar je een nacht zou kunnen doorbrengen?

'505901' door Geenhagelslag '505901' door Geenhagelslag

SpanjeBilbao

SpanjeBilbao

Zubizuri

Geenhagelslag

De voetgangersbrug Zubizuri over de Nervion rivier in Bilbao is een architectonische beauty. Zubizuri betekent witte brug. Het is een boogbrug die licht gebogen is waardoor je zo'n mooie spektakel krijgt. Op de achtergrond zie je Metropolitan Isozaki.

'505846' door Geenhagelslag '505846' door Geenhagelslag

Verenigde StatenChicago

Verenigde StatenChicago

Crown Fountain

Geenhagelslag

Ik ben verliefd geworden op Chicago. Een van de redenen is de hoeveelheid street-art die er in de stad te zien is. Iedereen kent natuurlijk de Cloud Gate in Millennium Park maar in hetzelfde park staat nog veel meer. Zo ook dit pracht stuk: de Crown Fountain. Het bestaat uit 2 metershoge glazen blokken torens die 's nachts ook prachtig verlicht zijn. Op de blokken worden inwoners uit Chicago getoond. Het water dat uit de mond van de vrouw stroomt staat voor leven. Het is een zeer grappige verwijzing naar mythologische wezens die doorgaands water in een fontijn laten vallen.

'505829' door Geenhagelslag '505829' door Geenhagelslag

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

Gaztelugatxe

Geenhagelslag

San Juan de Gaztelugatxe is een klein eiland voor de baskische kust. Boven op staat een klein kerkje. Voor de ingang hangt het touw van de kerkklokken en je mag een wens doen als je de bel klingelt. De tocht er naar toe is prachtig maar pittig in de zomer. Rondom is veel natuurschoon en er zijn veel vogels en kleine reptielen te bewonderen.

'505728' door Geenhagelslag '505728' door Geenhagelslag

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Kiss of Death

Geenhagelslag

Op de begraafplaats van Pouble Nou in Barcelona vind je dit in mijn ogen prachtige standbeeld. Het brengt verschillende reacties teweeg. Vrienden van mij vonden het namelijk afschuwelijk. Ik heb het beeld gegoogled om meer over haar betekenis te weten te komen en www.kuriositas.com zegt het volgens mij heel mooi: 'It attracts and repels at once, the urge to touch combines with the desire to flee'.

'505600' door Geenhagelslag '505600' door Geenhagelslag

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Torre Agbar

Geenhagelslag

Geopend in 2005 is de Torre Agbar het 3 na grootste gebouw van Barcelona. Het is vernoemd naar de eigenaar Aguas de Barcelona, het Spaanse waterleidingbedrijf dat in de toren gevestigd zit. Vooral in de avond is het gebouw prachtig wanneer het wordt aangelicht met duizenden LED lichten in 40 verschillende kleuren. Een waar spektakel. Ik heb alleen gehoord dat dit is gestopt sinds juli 2015 wegens bezuinigingen. In de volksmond heeft het gebouw ondertussen hele andere namen gekregen en ik denk dat jullie deze wel kunnen raden. Het gebouw staat in de wijk Poble Nou en vanaf hier kun je nog meer prachtige architectuur als je deze wijk in loopt. Ga ook naar de semi openlucht-vlooienmarkt Mercat dels Encants die ernaast gelegen is.

'505551' door Geenhagelslag '505551' door Geenhagelslag

Verenigde StatenGeorgia en Tennessee

Verenigde StatenGeorgia en Tennessee

I have a dream!

Geenhagelslag

Op de laatste rustplaats van Dr. Marting Luther King staat tegenwoordig in Memphis het National Civil Rights museum. Het oude Lorraine motel is omgetoverd tot een bijzonder museum. Enerzijds een eerbetoon aan de inspirator mr. King en anderzijds schijnt het een licht op de jarenlange onderdrukking van de Afro-Amerikaanse bewoners. Er wordt duidelijk uitleg gegeven over hoe de slaven vroeger naar Amerika werden vervoerd. Je ziet de kamer waar mr. King zijn laatste minuten heeft doorgebracht en je kunt naar de locatie waarvan men vermoedt de plek te zijn waar de schutter heeft geschoten. A must see als je in Memphis bent. Ik verzeker je dat je met een andere blik naar buiten komt.

'505485' door Geenhagelslag '505485' door Geenhagelslag

Duitsland vakantieLeipzig

Duitsland vakantieLeipzig

Volkerenslag

Geenhagelslag

Een groot bombastisch gebouw doemt op aan het eind van een lange straat met aan weerszijden plataanbomen. Naarmate je dichterbij komt stijgt het bouwwerk hoog boven je uit en je vraagt af welke godsdienst hier vereerd wordt. Het gebouw lijkt rechtstreeks uit een Indiana Jones film te komen. De Volkerenslag (1813) was het begin van het einde van Napoleon. Voor het eerst streden bijna alle Duitsers gezamenlijk tegen een overheerser. Ter ere hiervan werd dit monument opgericht en het mocht er niet uit zien als een standaard monument. Dit is zeker gelukt. Helaas konden we er niet in omdat we na openingstijden aankwamen maar het uitzicht boven aan de trap over Leipzig is prachtig.

'505256' door Geenhagelslag '505256' door Geenhagelslag

Verenigde StatenChicago

Verenigde StatenChicago

Koffie in de ochtend

Geenhagelslag

Kennen jullie het moment dat je 's ochtends nog niet helemaal wakker bent? Je staat op en als eerste moet er een kop koffie gedronken worden. Dit beeld ben ik geschoten tijdens mijn eerste kop koffie op mijn eerste ochtend in Chicago. De eerste indrukken van de stad verwerken en kijken wat je die dag wilt gaan doen. Het was nog vroeg in de morgen en de laaghangende zon gaf lange schaduwen aan de beroemde rails van de L-Train. De zon (en koffie) gaven mij meteen zin in de dag! En die werd het...

'505177' door Geenhagelslag '505177' door Geenhagelslag

Verenigde StatenGeorgia en Tennessee

Verenigde StatenGeorgia en Tennessee

Met recht music city

Geenhagelslag

Het is niet voor niets dat Nashville de naam Music City heeft gekregen. De stad heeft letterlijk honderden kroegen waar je vanaf de middag muziek kunt luisteren. Alle stijlen zijn vertegenwoordigd, van rock naar blues, van jazz tot pop maar bovenal country music. Ga naar het Ryman Auditorium of naar het Johnny Cash museum. De stad voelt aan als een dorp en het is heerlijk rondlopen. Op de foto de downtown Nashville genomen vanaf de John Seigenthaler brug.

'505146' door Geenhagelslag '505146' door Geenhagelslag

SpanjePicos de Europa NP

SpanjePicos de Europa NP

Levensverhalen?

Geenhagelslag

Op het heetst van de dag houdt deze man zijn siesta in een plaatselijke kroeg. Een graag geziene vaste klant die door het personeel in de watten wordt gelegd. Je vraagt je af welke verhalen hij heeft? Wat zijn de avonturen die hij in zijn leven heeft meegemaakt? Je komt er niet achter, de taalbarriere houdt ons tegen. Je droomt er wel over weg. Maar het leven heeft zeker zijn tekenen achter gelaten...

'505127' door Geenhagelslag '505127' door Geenhagelslag

SpanjePicos de Europa NP

SpanjePicos de Europa NP

Walking on the moon

Geenhagelslag

De Picos zijn kaal en onherbergzaam op grote hoogte. Deze foto is genomen tijdens een daghike vanuit Fuente Dé. Het begin is druk met dagjesmensen die met de kabelbaan naar boven zijn gegaan maar naarmate je hoger komt zie je deze niet meer en waan je je op de maan. Zelfs Cabana Veronica (berghut) lijkt op een vliegende schotel. Neem wel water, een pet en zonnebrand mee want de wind en zon hebben vrij spel waardoor je snel verbrand.

'504750' door Geenhagelslag '504750' door Geenhagelslag

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Warme zwoele...zomera

Geenhagelslag

In Landgoed Beekhuizen in Nationaal Park de Veluwe Zoom vind je dit idyllische stroompje. In de ochtend heeft het geonweerd waardoor het de hele dag al zwoel en vochtige aanvoelde. In het begin van de avond resulteerde dat in nevel dat opsteeg uit de rivier met dit prachtige resultaat! Een perfect einde van een heerlijke wandeling.

'504699' door Geenhagelslag '504699' door Geenhagelslag

Duitsland vakantieLeipzig

Duitsland vakantieLeipzig

Leipzig Street life

Geenhagelslag

Als je in Leipzig bent neem dan tijd om de atmosfeer van de stad in je op te nemen. Ga zitten op een willekeurig terras buiten het centrum en zie het normale langs je heen gaan. Vrienden spreken af, mensen lopen naar hun werk, gasten drinken een biertje op het terras. Neem diep adem en probeer dit straat leven vast te leggen in een foto. Deze foto is het resultaat van zo'n middag terras hangen op een druk kruispunt. Meer tips op de bijbehorende blog http://www.columbusmagazine.nl/europa/duitsland/leipzig/reisreporter/blogs/7724.html

'504678' door Geenhagelslag '504678' door Geenhagelslag

Duitsland vakantieLeipzig

Duitsland vakantieLeipzig

Street art achter op.

Geenhagelslag

Achter op het Marriott hotel in Leipzig staat een gigantische tekening over de stakingen in Leipzig die uiteindelijk leidde tot de val van de muur. Prachtig eerbetoon aan deze acties zodat dit nooit vergeten wordt. Meer tips op de bijbehorende blog http://www.columbusmagazine.nl/europa/duitsland/leipzig/reisreporter/blogs/7724.html

'503611' door Geenhagelslag '503611' door Geenhagelslag

Verenigde StatenChicago

Verenigde StatenChicago

Oud & Nieuw Chicago

Geenhagelslag

Na een paar dagen in het centrum van Chicago te hebben rondgehangen ben ik op dag 4 de buitenwijken ingegaan. Daar vond ik in China town de 'St. Charles Air Line Bridge' die je prachtig kan fotograferen vanuit Ping Tom Memorial Park. Je bent dan een prachtig contrast tussen het moderne down town en de 'oude' industrie'.

'503600' door Geenhagelslag '503600' door Geenhagelslag

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

Hohe Sneeberg...uitki

Geenhagelslag

Een door rijp omgeven wonderland boven op de hoogste berg van de Bohemen. Zowel in de zomer als in de winter een must om naar boven te wandelen. De berg heet Decínský Snezník.

'503598' door Geenhagelslag '503598' door Geenhagelslag

TsjechiëBohemen Noord

TsjechiëBohemen Noord

Winter in Decínský...

Geenhagelslag

Tijdens een mistige ochtendwandeling sloeg de mist neer op de bomen. Rijp in volle glorie waardoor wij ons echt waanden in een winter wonder land.

'503512' door Geenhagelslag '503512' door Geenhagelslag

Duitsland vakantieDresden

Duitsland vakantieDresden

Kunsthofpassage in...

Geenhagelslag

Fantastische passage in Dresden waar het bruist van de creativiteit. Op deze gevel heeft men een afwatering aangebracht die bij regen ook nog muziek maakt. Maar er is nog meer te zien.

Community updates

REIZIGER VAN DE WEEK
20-11-2020 Verdien jij ook een rugzak van Eastpak? Elke week geven we een Eastpak-rugzak cadeau aan iemand die een reisdroom heeft waargemaakt: de Reiziger van de Week. Ben jij de volgende gelukkige? Je hebt nog t/m maandag 23 november 23:59:59 om jezelf of iemand anders te nomineren voor de huidige nominatieronde! Stuur hier je nominatie in.

DE GROTE NATUUR QUIZ
06-11-2020 Test je kennis van de natuur tijdens de online Grote Natuur Quiz op 26 november en neem het live op tegen natuurliefhebbers uit heel Nederland. Natuurlijk maak je ook kans op verschillende leuke prijzen!
Koop nu je ticket in onze webshop. (Met je deelname steun je het Wereld Natuurd Fonds!)

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
06-11-2020 Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

week 47 | Community toppers

Svartifoss "De Zwarte Waterval". Foto: HenkVanetie

1. Topreview: Indonesië • Makassar door Graaf
2. Topfoto & tip: Svartifoss "De Zwarte Waterval" door HenkVanetie
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Antwan
5. Nieuwkomer: FBNN

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik