Dresden

De hoeveelheid en prachtige cultuur van Dresden zal je doen verbazen. Van de barokke kunst van de Zwinger tot aan de Frauenkirche, maar ook de kastelen aan de rivier de Elbe. Cultuursnuiven doe je hier. Dresden is de hoofdstad van de deelstaat Saksen in het oosten van het land.

Informatie over Dresden

Beste foto's & tips van Dresden

'503512' door Geenhagelslag '503512' door Geenhagelslag

DuitslandDresden

DuitslandDresden

Kunsthofpassage in...

Geenhagelslag

Fantastische passage in Dresden waar het bruist van de creativiteit. Op deze gevel heeft men een afwatering aangebracht die bij regen ook nog muziek maakt. Maar er is nog meer te zien.

'494511' door danielkers '494511' door danielkers

DuitslandDresden

DuitslandDresden

Dresden Neumarkt

danielkers

Tijdens een avondwandeling door Dresden viel de zon heel mooi op één van de gebouwen. De foto is genomen op de Neumarkt in het centrum van Dresden.

'494428' door danielkers '494428' door danielkers

DuitslandDresden

DuitslandDresden

Staatsopera Dresden

danielkers

De staatsopera Dresden, de Semperoper. Deze is tijdens de 2e wereldoorlog compleet verwoest tijdens het bombardement van Dresden in de nacht van 13 op 14 februari 1945. In 1977 is men met de wederopbouw begonnen. De Semperoper is op 13 februari 1985 heropend. Het is een prachtig bouwwerk, vooral wanneer je in de avond door de stad loopt dan zijn alle gebouwen prachtig verlicht. Dit geeft een prachtig sprookjes-effect.

Laat kaart zien

Laatste Dresden artikelen

Kostbaarste schat óóit gevonden! Hier ligt hij

Een team van Duitse historici en schatzoekers weet het zeker: ze hebben naar eigen zeggen de legendarische, Russische amberzaal gevonden. De geschatte waarde ervan? € 225 miljoen! Hier ligt hij.

Een team van Duitse historici en schatzoekers weet het zeker: ze hebben naar eigen zeggen de legendarische, Russische amberzaal gevonden. De geschatte...