Picos de Europa NP

De Picos de Europa bestaat uit de bergmassieven Andara, Urrieles en Cornión en is gelegen aan de noordkust van Picos de Europa NP. Er zijn verschillende wandeltochten mogelijk, voor beginners en gevorderden. Het Picos de Europa NP was de eerste die de titel van Nationaal Park toegekend kreeg in Picos de Europa NP. De rotsen zijn bijna allemaal van kalksteen en veel toppen torenen boven de 2400 meter uit, wat zorgt voor veel spectaculaire vergezichten.

Informatie over Picos de Europa NP

Beste foto's & tips van Picos de Europa NP

'485592' door wisseschout '485592' door wisseschout

SpanjePicos de Europa NP

SpanjePicos de Europa NP

Eerst de kabelbaan en

wisseschout

In Funte De op 1000 meter hoogte pakken we de kabelbaan omhoog. Met mijn hoogtevrees geen feest. Eenmaal boven kun je kiezen uit verschillende wandelroutes. Beneden liepen we in t-shirt, boven met een warmte fleece, een jas en handschoenen aan. Flink veel eten en drinken en daar gaan we. We klimmen langs een heel smal paadje langs puinhellingen steeds hoger. Onze beloning is uiteindelijk na een heel eng stukje [ het stormde heel erg ] een prachtig uitzicht op de verre kustlijn.

'483429' door wisseschout '483429' door wisseschout

SpanjePicos de Europa NP

SpanjePicos de Europa NP

Wandelen in de Picos

wisseschout

In de Picos staan er veel wandelingen uitgezet. Gewoon de bordjes volgen dus. Het is allemaal makkelijk te vinden daar met een beetje goed boek. Wij hebben veel gehad aan de Michelin gids Noord- Spanje. De duur van de wandelingen staan er bij al moet ik zeggen dat er bij ons elke keer wel het dubbele in uren erbij kwam. Op de foto staan we heel hoog en viel het late avondlicht nog net het dal in

'457452' door vulture1960 '457452' door vulture1960

SpanjePicos de Europa NP

SpanjePicos de Europa NP

Picos de Europa

vulture1960

Prachtige wandeling gemaakt op de Picos. Om 2 meertjes heen. Alleen in het gezelschap van de koeien. Was ook prachtig weer. Onderweg bij een boerderij wat gedronken.

Laat kaart zien