Donna

profiel Donna

Naam

Ineke Meijers

Reviews

0

Foto's & tips

506

Blogs

4

Lid sinds

27 December 2007

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Thailand

Fav. stad

Bangkok

Over mij

Sinds een aantal jaren zijn mijn man en ik besmet met het 'reisvirus' en proberen we regelmatig nieuwe landen te bezoeken. Wildlife staat voor ons bovenaan het lijstje, maar ook contacten met de lokale bevolking vinden we erg leuk!

De door mij geplaatste foto's mogen niet zonder mijn toestemming gebruikt worden!

Mijn Motto

'Flora en fauna, natuur en cultuur. Aanpassen aan de bewoners van het land dat je bezoekt.'

Over mijn camera

Merk

Panasonic

Model

Lumix FZ 200

Overige

Sony @100 Tamron 18 -200

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (506)

'405816' door Donna '405816' door Donna

Sri LankaSigirya

Sri LankaSigirya

Het mysterie van de..

Donna

Sigirya, de 'Leeuwenrots', een enome rots van 200 m hoog, midden in het landschap. In de 5e eeuw was de Leeuwenrots een koninklijk complex van de koning Kassapa, met het paleis bovenop de rots. Restanten van het paleis, de bijgebouwen, de baden en de tuinen zijn hier te zien. Maar het meest bijzondere zijn wel de fresco's van de Wolkenmeisjes, halverwege de rots. Deze muurschilderingen zijn, opmerkelijk genoeg, sensuele beeltenissen van vrouwelijk schoon. Wellicht beeldden ze de donkere wolkenmeisjes uit die om de door wolken omgeven berg Kailasa dansten, en wilde de koning met deze toespeling zijn koningsschap steunen? Waarom zijn de meisjes maar tot de taille afgebeeld, terwijl ze dansen; waarom worden de attributen van een bediende gedragen? Kortom, er zijn nog mysteries rond deze ' wolkenmaagden'! Van de 500 originele schilderingen zijn er nog 21 overgebleven. De rest is vernietigd door Boeddhistische monniken die naderhand op de Leeuwenrots verbleven.

'426191' door Donna '426191' door Donna

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

Even bijkletsen!

Donna

Een heerlijk tafereeltje, deze vrouwen die relaxed zitten te kletsen voor hun huisjes. Een beeld dat je veel ziet in Madagaskar, want het leven speelt zich vooral buiten af.

'436562' door Donna '436562' door Donna

IndonesiëKalimantan

IndonesiëKalimantan

Drukte

Donna

De Pasar Terapung in Banjarmasin is een drukke en kleurrijke drijvende markt, waar voornamelijk vrouwen in kleine bootjes en kano's fruit en groenten verkopen. Dit doen zij aan elkaar en aan handelaren die weer naar andere markten gaan. De markt begint al vroeg, nog voor zonsopkomst.

Laatste blogs (4)

Dat je niet altijd naar Afrika hoeft voor een safari heb ik afgelopen week ervaren! Door een knieoperatie was ik tot huis ėn tuin veroordeeld. Het was mooi weer dus geen straf, maar een uitgelezen m... Lees meer

.Once in a lifetime experience..... Het is 5 uur en de wekker gaat. Vandaag is de dag waar we al jaren naar uitgekeken hebben! We zijn in Bwindi Impenetrable Forest, Uganda, het leefgebied van de... Lees meer

Mijn fans (3)

Ik ben fan van (4)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (102)

'471797' door Doppie '471797' door Doppie

Nederland

Nederland

Een link plaatsen

Doppie

[b]Bij het bekijken van tips en blogs op deze site valt het mij op dat het veel mensen niet lukt een werkende link te plaatsen, bij deze een mini-cursus.[/b] Een link bestaat uit twee delen: * Het adres van de internet pagina, bv. http://www.columbusmagazine.nl * De tekst die je aan kan klikken, bv. Klik hier voor Columbus Stel je wilt een link plaatsen naar deze site. 1. Je typt de tekst 'klik hier voor Columbus'. 2. Selecteer nu deze tekst met je muis. 3. Klik op de knop 'Website link toevoegen' (naast de [b][u]U[/u][/b]) er verschijnt nu een klein venster waar je het webadres invult, in dit geval dus http://www.columbusmagazine.nl/ 4. Klik op OK en je link is geplaatst. [url="http://www.columbusmagazine.nl"]klik hier voor Columbus[/url] In je tekst wordt een stukje code geplakt, de daadwerkelijke werkende link zie je pas na het plaatsen van de tip. Als stap 3 niet lukt moet je je browser (tijdelijk) toestemming geven om scripts uit te voeren, Internet Explorer 8 vraagt dit via een gele balk bovenin. Een alternatieve methode is het rechtstreeks invoeren van de code, je typt dan: [url="http://www.columbusmagazine.nl/" target="_blank"] klik hier voor Columbus[/url] Let er wel op dat je niet tussendoor op ENTER drukt, je link werkt dan niet. Hierboven heb ik dat wel gedaan omdat je anders de code niet zou zien, maar de daadwerkelijke link. De code [b]target="_blank"[/b] laat ik over het algemeen weg, deze zorgt ervoor dat de link opent in een nieuw venster, iets wat bij veel mensen wordt geblokkeerd door een pop-up blocker.

'462946' door Wisseschout '462946' door Wisseschout

SurinameNickerie

SurinameNickerie

Salamander

Wisseschout

Veel mooie en kleurrijke salamanders gezien. Alleen fotograferen is een probleem. Wat zijn ze snel weg. Dan maar zo voorzichtig mogelijk proberen te besluipen. Gelukkig. Gelukt

'461859' door Petra61 '461859' door Petra61

LaosNoord Laos

LaosNoord Laos

Zware arbeid Laos

Petra61

In het noorden van laos wonen vele bergstammen. Zij werken intensief op hun rijstvelden. Toen we een dagje met de scooter zijn gaan rijden kwamen we regelmatig dit tafereel tegen. Zware handenarbeid in dikke, vette klei......

Community-updates

22-10-2021 Afgelopen week zijn er meldingen binnengekomen over het probleem dat er geen mails meer verstuurd worden, wanneer er een reactie wordt geplaatst onder een foto of op het individuele profiel. Het probleem is inmiddels opgelost. Alle mails zullen alsnog bij een ieder in de mailbox terecht komen, mocht je deze functie aan hebben staan. Excuses voor het ongemak!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

06-10-2021 Het maandthema van september - eilanden - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Deerik met je prachtige liefdesfoto uit Helgoland! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

WEEK 42 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Nederlandse bunkers. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Nederlandse bunkers door Mitevisuals
2. Review: Kroatië door Dorpie
3. Communitylid van de week: TravelsbyMonique
4. Nieuwkomer: Tamara_travelstheworld

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN OKTOBER: PORTRETTEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik