Donna

'483424' door Donna '483424' door Donna

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Nature trail Doi...In

Donna

Het Doi Inthanon National Park ligt ten noorden van Chiang Mai en heeft een prachtige flora en fauna. In het park ligt de hoogste berg van Thailand, de Doi Inthanon, 2565 meter. Helemaal boven is het best wel koud, toen wij er waren 3 graden!, en voor de Thai is dit een van de weinige plekken waar ze rijp kunnen zien. Door het klimaat ontstaan er allerlei mossen die een prachtig effect geven aan de nature trail die je bij de top kunt lopen.

'462951' door Donna '462951' door Donna

LaosKuang Si

LaosKuang Si

Kuang Si Falls

Donna

De Kuang Si Falls liggen ongeveer 30 km van Luang Prabang en bestaan uit 3 gedeelten. Als je via bospaadjes naar de waterval loopt is het een verrassing om na de eerste watervalletjes dit mooie hoogtepunt van 60 meter te zien. Opvallend is het turquoise gekleurde water. Het is hier zo mooi, dat je er tijden door kunt brengen met alleen maar kijken....

'462852' door Donna '462852' door Donna

LaosVlakte der Kruiken

LaosVlakte der Kruiken

Kruiken in de mist

Donna

Het was erg mistig tijdens ons bezoek aan de Vlakte der Kruiken. Jammer, maar opeens een geluksmomentje! De zon breekt door en geeft door haar stralen door de mist een mystieke en spirituele sfeer aan deze bijzondere plek. Daar word je even stil van. Spinnenwebben met mistdruppels maken het compleet. De kruiken die verspreid liggen in dit gebied zijn ruim 2500 jaar oud en het is nooit duidelijk geworden waarvoor ze precies dienden. Het meest waarschijnlijk is dat ze gebruikt werden als urn voor overledenen. Hoe groter de urn hoe belangrijker de persoon.

'444532' door Donna '444532' door Donna

UgandaMurchison Falls NP

UgandaMurchison Falls NP

Nieuwsgierige giraffe

Donna

Het zien van zoveel giraffes in het Murchison Falls National Park is een geweldige ervaring. Wij kijken naar hen en zij kijken naar ons.... Het blijven prachtige dieren!

'443828' door Donna '443828' door Donna

UgandaMurchison Falls NP

UgandaMurchison Falls NP

Waterbok met jong

Donna

De waterbok is een in Afrika veel voorkomende soort antilope. Het dier is te herkennen aan een witte cirkel op zijn achterste (net een wc-bril volgens onze gids). Waterbokken zijn gek op waterrijke gebieden en je vindt ze dan ook meestal in de buurt van water. Ze bewegen zich meestal in kleine groepjes van een dominant mannetje met enkele vrouwtjes en jongen.

'443671' door Donna '443671' door Donna

IndonesiëKalimantan

IndonesiëKalimantan

Smooth coated otters

Donna

Dit zijn Smooth Coated otters. Deze otters hebben een korte, fluweelachtige vacht en worden wel 1,2 meter lang met een gewicht van 11 kg. Het voedsel bestaat voornamelijk uit vis, maar ook garnalen, krabben, insecten, kikkers, vogels en ratten. Ze leven in families, met vader, moeder en de jongen. De Smooth Coated Otters komen voor in Java, Sumatra, Borneo, z-w China, Nepal, Bhutan, India en Pakistan. Ze leven voornamelijk in grote rivieren, meren en moerassen. Voorwaarde is een oevervegetatie waarin ze zich kunnen verbergen en een hol kunnen maken. Ze staan op de rode lijst, dus worden met uitsterven bedreigd! Wij zagen deze otters aan de oever van de Mahakam rivier in Oost Kalimantan. Ondanks het slechte weer heb ik ze nog redelijk op de foto kunnen krijgen. Ze waren met een groep van zeker zeven otters. Bijzonder dat we deze hebben gezien!

'443573' door Donna '443573' door Donna

UgandaCentraal Uganda

UgandaCentraal Uganda

Beautiful eyes

Donna

Zo aandoenlijk, dat kleintje op de rug van haar zusje! En wat een mooie ogen. Ik heb bewust de foto zo gecropt dat de nadruk op de ogen komt te liggen. Ook zwart/wit geeft meer aandacht aan de ogen. Zo vind ik hem mooier, maar dat is natuurlijk altijd persoonlijk!

'443537' door Donna '443537' door Donna

UgandaCentraal Uganda

UgandaCentraal Uganda

Nieuwsgierige...kinde

Donna

Hello Mzungu! Hallo blanke! Als blanke in Uganda hoor je dit heel vaak uit de monden van de kinderen. Zij zijn nieuwsgierig en dat is ook in dit dorpje te zien. Allemaal komen ze naar je kijken!

'443493' door Donna '443493' door Donna

UgandaMurchison Falls NP

UgandaMurchison Falls NP

Haastige giraffes

Donna

Het Murchison Falls National Park heeft een grote populatie Rothschild giraffes, de meest bedreigde giraffesoort. Dit is een van de weinige plaatsen waar je deze giraffe nog in het wild kan zien. De Rothschildgiraffes zijn te herkennen aan tekening en kleur.

'443415' door Donna '443415' door Donna

UgandaOost Uganda

UgandaOost Uganda

Wassen met uitzicht

Donna

Deze familie is boven aan een van de Sipi watervallen druk bezig met de was. Ze staan echt bijna op het randje van de waterval! Vanaf deze plek is er een prachtig uitzicht over de vallei.

'443307' door Donna '443307' door Donna

IndonesiëKalimantan

IndonesiëKalimantan

Visser

Donna

Deze visser heeft zijn net uitgegooid in het moerassige gebied van de Barito rivier. Op de achtergond zie je de kraal van de 'zwemmende' buffels. Deze zwemmen overdag naar hun graasgebied en komen s' avonds weer terug naar de kraal.

'443198' door Donna '443198' door Donna

IndonesiëKalimantan

IndonesiëKalimantan

Leven langs de rivier

Donna

Als er een rivier is speelt het leven in Kalimantan zich ook langs de rivier af. Kleren wassen, mandi, vissen, de afwas, je komt van alles tegen. En iedereen maar zwaaien!

'443133' door Donna '443133' door Donna

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

Goed initiatief!

Donna

Deze kinderen waren met manden stucpoeder en bijbehorende materialen op weg naar een schooltje om dit op te knappen. Heel goed initiatief en ze hadden er ook nog veel lol in!

'443064' door Donna '443064' door Donna

IndonesiëKalimantan

IndonesiëKalimantan

Kwak

Donna

De kwak is een van de kleinere reigersoorten. De kruin van de volwassen vogel is glanzend zwart. De jongere vogels hebben een naar verhouding sober, bruingestreept verenkleed. De lichaamslengte bedraagt 58 tot 65 cm en het gewicht 500 tot 800 gram. Het verenkleed is bij beide geslachten gelijk. Deze solitaire jagende vogel heeft een uitstekend gezichtsvermogen en jaagt voornamelijk in het donker. Hij wacht doodstil in of langs het water op zijn prooi. Overdag verschuilen ze zich in dicht struikgewas. De vogel is deels trekvogel en heeft een bijzonder groot verspreidingsgebied. Hij komt in alle werelddelen voor, behalve Australië en Antarctica.

'443030' door Donna '443030' door Donna

FrankrijkRhone vallei en Provence

FrankrijkRhone vallei en Provence

Dambordje op lavendel

Donna

Deze vlinder heeft de naam dambordje, ontleend aan de tekening van de vleugels die enigszins op een dambord lijkt en bruin gekleurd zijn met grote en kleine witte vlekken. De rups is groen of grijsgroen. Deze soort komt voor in Centraal- en Oost-Europa en wordt als dwaalgast beschouwd in Nederland en België.

'442993' door Donna '442993' door Donna

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

Zonsopkomst Bromo

Donna

Al veel geplaatst, maar de zonsopkomst boven de Bromo blijft prachtig en surrealistisch. De vulkanen die deel uitmaken van het Bromo-Tenggermassief vormen samen het meest spectaculaire vulkaanlandschap van Indonesië. In de immense zandzee (8 bij 11 km) van het Bromo kratercomplex liggen drie vulkanen binnen een nog veel grotere vulkaankrater.(Vergroten is mooier)

'442910' door Donna '442910' door Donna

FrankrijkRhone vallei en Provence

FrankrijkRhone vallei en Provence

Straatje in de...Prov

Donna

Heerlijk die verstilde straatjes in de Provençaalse dorpjes! Hier kan ik geen genoeg van krijgen. Dit is een straatje in Nyons, het olijvenstadje in de Drôme Provençale.

'442879' door Donna '442879' door Donna

MadagaskarZuid Madagaskar

MadagaskarZuid Madagaskar

Speciaal vervoer

Donna

De weg van Tulear naar Ifaty is maar 25 km, maar deze Route Nationale is een en al woestijnachtig zand. Niet te doen met normaal vervoer, maar wel met deze hoog op de wielen staande 'vrachtbus'. Er wordt van alles meegenomen dat boven op wordt gebonden. Zakken houtskool, bossen riet voor dakbedekking etc. Prachtig om te zien. Links zie je nog een pousse pousse staan, een Malagassische riksja.

'442842' door Donna '442842' door Donna

FrankrijkRhone vallei en Provence

FrankrijkRhone vallei en Provence

Gordes

Donna

Gordes is een dorpje in het Franse departement Vaucluse. Het dorp ligt op een vooruitspringende rots van het Luberon-gebergte. Het dorp wordt door de Association des plus beaux villages de France beschouwd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk en trekt dan ook veel toeristen, vooral in de zomer.

'442752' door Donna '442752' door Donna

FrankrijkRhone vallei en Provence

FrankrijkRhone vallei en Provence

Rups Grote...Nachtpau

Donna

Dit is de rups van de grote nachtpauwoog. Deze vlinder komt voor in open gebieden met struiken en losse bomen. Ook is hij aan te treffen langs bosranden en in parken, tuinen en boomgaarden. Het is een warmteminnende soort die leeft in Midden- en Zuid-Europa. In Nederland wordt hij heel af en toe eens aangetroffen. Het betreft dan meestal vlinders die hier als zwerver toevallig terecht zijn gekomen. In zijn leefgebied heeft de grote nachtpauwoog 1 generatie per jaar. De vlinder vliegt er van maart tot juni. Zij vliegen 's nachts; soms vliegen de mannelijke vlinders overdag. De rups leeft in juni tot augustus op fruitbomen, sleedoorn, es en diverse andere loofbomen. Vroeger kon de grote nachtpauwoog schadelijk optreden in boomgaarden, maar hij is de laatste decennia sterk achteruitgegaan. De rups verpopt in een peervormige cocon, die hij veelal maakt op een boomstam of in de vork van twee takken. De pop overwintert.

'442686' door Donna '442686' door Donna

VietnamCan Tho

VietnamCan Tho

Vissersboten Can Tho

Donna

Langs de kust bij Can Tho liggen kleurige vissersboten te wachten om weer uit te varen. Met de ronde manden peddelen de vissers naar hun boten. De manden zijn van gevlochten bamboe en dichtgesmeerd met teer. (Vergroten is mooier)

'442658' door Donna '442658' door Donna

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

Hoogvlakte

Donna

Ook dit is Madagaskar. Dit is een hoogvlakte en het landschap is prachtig, maar wel een beetje desolaat. Een enkel boompje is te zien. Je ziet ook duidelijk de rode aarde waar Madagaskar bekend om is.

'442608' door Donna '442608' door Donna

MadagaskarZuid Madagaskar

MadagaskarZuid Madagaskar

Zonsopkomst Spiny...F

Donna

Het Reniala Private Reserve, oftewet Spiny Forest, is een klein beschermd gebied in het zuidoosten van Madagaskar en staat bekend om zijn unieke ecosysteem, dat alleen hier voorkomt. Er groeien hier meer dan 2000 planten, waaronder de hoge stekelplanten en baobabs (Reniala betekent Baobab in het Malagassisch) en er leven hier talrijke en zeldzame vogels.

'442544' door Donna '442544' door Donna

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Gierzwaluw

Donna

Deze gierzwaluw zat vorige week ineens in onze achtertuin. Waarschijnlijk een bijna volwassen jong dat nog moeite had met vliegen. Met zijn gevorkte staart en de lange vleugels lijkt de gierzwaluw enigszins op een zwaluw, maar toch is de vogel niet verwant aan de echte zwaluwen. Gierzwaluwen onderscheiden zich onder meer door de snellere vlucht op langere vleugels. De vleugels zijn in de vlucht opvallend stijf en worden licht naar achteren gebogen. De gierzwaluw heeft in tegenstelling tot de in Nederland voorkomende zwaluwsoorten een donkere onderzijde. Soorten als de boerenzwaluw, huiszwaluw en oeverzwaluw hebben allen een grotendeels witte onderzijde. Door de lange, stijve vleugels is de gierzwaluw in staat om snelheden tot zo'n 160 kilometer per uur te halen, terwijl de vogels toch wendbaar blijven. De wetenschappelijke naam van de gierzwaluw is Apus apus, wat 'zonder poten' betekent. De poten van de gierzwaluw zijn inderdaad vrij klein en niet bijzonder krachtig, maar toch kan de vogel deze prima gebruiken om bijvoorbeeld verticaal een nest in te kruipen. Er zat vorige week nog veel meer in onze achtertuin. Daarom heb ik er een blog over geschreven: Op safari in de achtertuin!

Community-updates

EDITIE 104 | NATUURREIZEN & WILDLIFE-TIPS

01-11-2021 Columbus Travel editie 104 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de beste wildlifetips en we nemen je mee naar Costa Rica, het Zwarte Woud, Kenia en Roemenië to name a few. En ook in deze editie vind je traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van AMeerakkerAGrotewalDeerikDreamer666
Ellen69 en Henk Vanetie. Bekijk de editie hier >

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

01-11-2021 Het maandthema van oktober - portretten - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Marco met je prachtige liefdesfoto uit Italië! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 47 | COMMUNITY-TOPPERS


Hoe geraak je in Brooks Falls. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Hoe geraak je in Brooks Falls door Dreamer666
2. Review: Fiordland in Nieuw-Zeeland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: Henk Vanetie
4. Nieuwkomer: Aylawilbrink

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

TEST JE WADDENKENNIS EN WIN EEN ZEILTOCHT

Waar de een al alle Waddeneilanden op z'n duimpje kent, heeft de ander nog nooit de oversteek gemaakt. In welke categorie val jij? Test hoeveel jij van het Waddengebied weet en wie weet sleep jij een zeilboottocht van Rederij Naupar in de wacht voor jou en je vrienden! Doe mee >

DOE DE ISRAËL-QUIZ EN MAAK KANS OP GAVE PRIJZEN!

Sifnos, Griekenland

Van inspirerende steden tot Bijbelse landschappen en van Tel Aviv tot aan de Rode Zee: in Israël raak je nooit uitgekeken. Ontdek hoeveel jij weet van dit eeuwenoude land en sleep een van de drie te gekke reisprijzen in de wacht! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik