AnsvH

'1115147' door AnsvH '1115147' door AnsvH

DenemarkenKopenhagen

DenemarkenKopenhagen

Stedentrip naar...Kop

AnsvH

Er zijn maar weinig hoofdsteden die zo relaxt zijn als Kopenhagen. Het is een verrassend leuke stad, overzichtelijk, rustig, leuke mensen, mooie architectuur (zowel oud als ultramodern), op cultureel gebied is er veel te zien en te doen, het water is overal en daar wordt ook veel gebruik van gemaakt. Gewoon een stad waar ik zeker nog eens naar terug wil!

'1115099' door AnsvH '1115099' door AnsvH

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Mont St. Michel

AnsvH

De Mont Saint-Michel, de drukst bezochte toeristenattractie van Frankrijk... Inderdaad, platgelopen door toeristen maar toch, hij blijft indrukwekkend! Tegenwoordig ook de gehele dag te bezoeken omdat er een weg naartoe is aangelegd. Maar als je buiten het toeristenseizoen reist en een beetje vroeg opstaan niet erg vindt, dan kun je alles zien voordat andere toeristen arriveren. Het is ook de moeite waard om 's-avonds, tegen zonsondergang, terug te gaan. Je wordt dan beloond met de meest prachtige zonsondergangen.

'1115025' door AnsvH '1115025' door AnsvH

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Giverny, huis en tuin

AnsvH

Het huis en de tuin van de Franse schilder Claude Monet is weliswaar een zeer populaire toeristische attractie, maar als je het vroeg in de ochtend bezoekt (voordat busladingen met toeristen arriveren) kun je je nog een beetje voorstellen hoe het er 100 jaar geleden uitgezien moet hebben. Het huis alleen al is een droom maar als je door de tuin dwaalt, zie je veel schilderijen van Monet in levende lijve voor je ogen. De tuin bestaat uit 2 delen, is supermooi en in elk jaargetijde zonder meer de moeite van het bezoeken waard! Heb je de tentoonstelling Monet, Tuinen van verbeelding gezien in het Kunstmuseum van Den Haag? Dan heb je een goed idee gekregen wat je in de echte tuin gaat zien, waterlelies, blauwe regen, een en al bloemenweelde.

'565605' door AnsvH '565605' door AnsvH

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Bruisend deel van...H

AnsvH

Wanneer je in Hamburg bent moet je naar de levendige Sankt Pauli-Landungsbrücken aan de Elbe vanwege het schitterende uitzicht op zowel de stad en de haven en met name de architectuur van de vele gebouwen. Je kunt er talloze rondvaarten nemen, door de oude Elbe-tunnel lopen en de nabije vismarkt bezoeken. Vergeet ook niet naar de spectaculaire Elbphilharmonie te gaan. Neem de megalange roltrap naar de 8e verdieping voor een spectaculair uitzicht op haven en stad!

'565558' door AnsvH '565558' door AnsvH

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Speicherstadt

AnsvH

Wanneer je naar Hamburg gaat mag een bezoek aan Speicherstadt absoluut niet ontbreken. Ga er vooral ook 's-avonds naartoe wanneer alle oude gebouwen prachtig verlicht zijn.

'565557' door AnsvH '565557' door AnsvH

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Speicherstadt

AnsvH

Hamburg is een grote havenstad maar je voelt je er heel snel thuis. Het ontbreken van wolkenkrabbers e.d. geven de stad een heel ander gevoel. Het is voor een citytrip geen doorsneestad en dat maakt het bijzonder! Hoe dan? Ga zelf eens kijken!

'562807' door AnsvH '562807' door AnsvH

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Roze/rode...zonsonder

AnsvH

In de heuvels ten noorden van Los Angeles zijn de zonsondergangen ook spectaculair. Met name in het voor- en najaar kleurt de hemel roze/rood en maakt het landschap bijna sprookjesachtig.

'562655' door AnsvH '562655' door AnsvH

Verenigde StatenLos Angeles

Verenigde StatenLos Angeles

Relaxed suppen in...M

AnsvH

Hoewel Los Angeles beroemd is vanwege zijn stranden en surfcultuur kun je er ook allerlei andere watersporten beoefenen. Suppen is een leuke en laagdrempelige watersport om mee te beginnen en op een warme dag is het heerlijk ontspannend!

'562653' door AnsvH '562653' door AnsvH

CubaHavana

CubaHavana

Ultieme ontspanning

AnsvH

Als je als toerist een boot wilt huren op Cuba kom je al snel op een luxe jacht uit. Deze Cubaanse visser vaart op een snikhete dag lekker met zijn bootje voor de kust van Havanna. Alleen het zicht al gaf ons een beetje het Hemingway-gevoel.

'562117' door AnsvH '562117' door AnsvH

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Californian Sunset 2

AnsvH

Zonsondergangen zijn overal mooi maar de 'sunsets' in Californië kunnen wel heel spectaculair zijn. Een klein uurtje voor zonsondergang trekken veel mensen naar het strand om de adembenemende zonsondergang te aanschouwen: knalgeel, vlammend rood en spectaculair oranje. Veel extremer krijg je het niet!

'562084' door AnsvH '562084' door AnsvH

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Californian Sunset 1

AnsvH

Zonsondergangen zijn overal mooi maar de 'sunsets' in Californië kunnen wel heel spectaculair zijn. Een klein uurtje voor zonsondergang trekken veel mensen naar het strand om de vlammende zonsondergang te aanschouwen.

'561944' door AnsvH '561944' door AnsvH

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

London Bridge

AnsvH

Hoe oud of jong je ook bent, iedereen die in een lift kan stappen, kan genieten van het geweldige uitzicht vanaf de loopbruggen van London Bridge. Kies een mooie, heldere dag uit en je wordt ruim beloond!

'561943' door AnsvH '561943' door AnsvH

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Panoramisch uitzicht.

AnsvH

Koop een toegangskaartje voor London Bridge (eventueel van tevoren via internet boeken), neem de lift naar boven en dan wacht je een fantastisch panoramisch uitzicht over London!

'561941' door AnsvH '561941' door AnsvH

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

London Bridge vanaf d

AnsvH

London Bridge, gefotografeerd vanaf een hop-on/hop-off boot op de Thames. Je kunt bij verschillende locaties langs de Thames een kaartje kopen en eens een andere blik op London werpen.

'561872' door AnsvH '561872' door AnsvH

CubaMatanzas

CubaMatanzas

Straatbeeld Cuba

AnsvH

Waar je op Cuba ook rijdt (stad, platteland), dit is een normaal straatbeeld: paard en kar, voor vervoer van goederen en personen, en als 'winkeltje'.

'561870' door AnsvH '561870' door AnsvH

CubaHavana

CubaHavana

Vintage auto huren in

AnsvH

Overal op Cuba zie je deze oldtimers rijden, soms letterlijk aan elkaar geplakt met ducttape of ijzerdraad, simpelweg omdat het voor de Cubanen moeilijk is aan reserve-onderdelen te komen door de jarenlange economische boycot. Maar wat zijn de Cubanen trots op hun auto's, en met recht!

'561868' door AnsvH '561868' door AnsvH

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Kleurrijk Trinidad

AnsvH

Kleurrijk Trinidad is een waar openluchtmuseum. De prachtige kleuren van de koloniale huizen en gebouwen met schitterend gesmeed traliewerk voor de ramen en deuren zijn een lust voor het oog. Een eldorado voor fotografen! Vanaf de kerktoren heb je een prachtig uitzicht over de stad, de zee en de heuvels in het achterland.

Community-updates

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 olumbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

02-09-2021 Het maandthema van augustus - landschappen - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Esthers met je prachtige foto van Mont Saint Michel! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 37 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Uitzicht op het Krka nationaal park. Foto: Antwan
1. Topfoto & -tip: Uitzicht op het Krka nationaal park door Antwan
2. Review: De Wadden door Ciska van Geer
3. Communitylid van de week: Deerik
4. Nieuwkomer: Gerda Vonk

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN SEPTEMBER: EILANDEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN OVERNACHTING OP DE WADDEN

Wat is het Wad voor jou? Deel je foto’s en video's van je favoriete plekken, wandelingen, dieren, (vakantie)huisjes, restaurants en andere parels in het Waddengebied. Elke maand geven we een Natuurhuisje op de Wadden cadeau aan de beste inzending. Doe mee >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik