Matanzas

Matanzas is een stad in het noorden van Matanzas, op zestig kilometer afstand van hoofdstad Havana. De stad ligt aan de Baai van Matanzas, waar in 1628 de slag in de Baai van Matanzas plaatsvond. Op deze plaats veroverde Piet Hein destijds de Zilvervloot. Vandaag de dag kijkt hij nog steeds uit over dit water, al is het wel in de vorm van een standbeeld.

Informatie over Matanzas

Beste foto's & tips van Matanzas

'397368' door Regien '397368' door Regien

CubaMatanzas

CubaMatanzas

Zapata Swamp

Regien

Het Zapata National Park bestaat uit zo'n 4000 km/2 moerasland dat uiteraard vele diersoorten herbergt. Het landschap is ook op zichzelf al de moeite waard. Vooral in de warme ochtendzon zijn de kleuren er fenomenaal.

'552872' door RobHoekstra '552872' door RobHoekstra

CubaMatanzas

CubaMatanzas

Miniatuur draakje

RobHoekstra

Deze green anole, of op zijn Nederlands Roodkeelanolis, is een bekend gezicht op het eiland Cuba. Ze kunnen zo'n 22 centimeter groot worden. Hier volgt nog wat extra info met dank aan Wiki: De anolis kan zoals bijna al zijn familieleden van kleur veranderen. Er zijn twee kleurfases te onderscheiden, de donkere en de lichte kleurfase. Als de leef- en omgevingsfactoren goed zijn, verkeren ze in de lichte kleurfase en zijn ze groen van kleur. Als gevolg van stress, lichtintensiteit en ziekte kunnen de dieren een bruine kleur aannemen. Bij ziekte of extreme stress ontstaat een donkere vlek achter de ogen. Zowel de mannen als de vrouwen hebben een beweeglijke keelzak. Deze is roze-rood gekleurd maar die van de mannen is beduidend groter.

'446866' door Dragonfly '446866' door Dragonfly

CubaMatanzas

CubaMatanzas

Het karretje dat op d

Dragonfly

Toen ik deze foto weer zag sprong er direct een liedje in mijn hoofd waarvan ik niet precies de tekst meer weet. Mijn vader zong het vroeger: Het karretje dat op de zandweg reed de .... was over de weg was breed De voerman lag ten rusten... Wie weet hoe het verder ging?

Laat kaart zien