Normandie

Op 6 juni 1944 werd de Normandische kust bezaaid met schepen van de geallieerden en oorlogsschepen ter voorbereiding van bombardementen door de Duitsers. Vandaag de dag zijn er vele gedenktekens op de stranden langs de Normandische kust. Duitse bunkers, ladingen van pistolen en andere bewijzen van de hevige gevechten die hebben plaatsgevonden zie je nog terug. Een van de bekendste iconen van Normandie, de Mont-Saint-Michel, ligt ook in Normandië.

Informatie over Normandie

Beste foto's & tips van Normandie

'508957' door MiekeDeHaas '508957' door MiekeDeHaas

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Krijtrotsen op afstan

MiekeDeHaas

Ik vond het een super ervaring om de krijtrotsen van Normandië te fotograferen. Steeds zie ik weer wat anders. Je kunt de krijtrotsen op zo 'n verschillende manieren vastleggen. Wanneer het eb is, kun je uiteraard dichtbij komen en op afstand fotograferen. Eb is dan ook het meeste interessante. Het lopen over de glibberige stenen die bedekt zijn met wier, is een kunst. Een hele uitdaging met je fototoestel in de hand. De mensen op deze foto zijn schelpdieren aan het steken die vast zitten tegen de stenen. De foto is genomen bij Étretat.

'53380' door petervanderwaal '53380' door petervanderwaal

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Schelpen in formatie

petervanderwaal

In het plaatsje Pont en Bessin valt een groot deel van het met schelpen bezaaide strand droog bij eb. Deze schelpen rangschikken zich in bijzondere vormen door de stroming. Geheel openen !

'458250' door chateau '458250' door chateau

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Krijtrotsen 3

chateau

Vanuit Etretat zijn we het hele pad over de krijtrotsen afgewandeld. Zo nu en dan keken we de diepte in en zagen beneden in het water een paar kano's varen vlak bij de alleenstaande piek van deze mooie krijtrotsen. Dan besef je pas op wat voor reusachtige rotsen je staat. Aan het einde van de wandeling hadden we een mooi totaaloverzicht. Mooi om te zien hoe de aanrollende golven een apart patroontje vormen op het strand.

Laat kaart zien