AMostert

'1103459' door AMostert '1103459' door AMostert

Verenigde StatenYosemite NP

Verenigde StatenYosemite NP

Hummingbird in...onde

AMostert

Na een lange dag te hebben rondgedwaald in Yosemite NPS even relaxen op de veranda van de B&B. Als je op de veranda zit blijft het altijd een leuke verrassing om deze kleine snelle fladderaars te zien. Over Yosemite heb ik al een eerdere review geschreven , maar zal hier ook weer een paar tips geven. - Het park is groot (heel groot) als je de toeristenmassa wilt vermijden zorg dat je ver weg blijft van de valley. - Vanuit Mariposa of Fishcamp (dorpjes buiten Y.NPS) is het altijd nog 1 tot 1.5 uur rijden voor je bij de ingang bent. Dus ga vroeg op pad. Aankomst ingang om 0900 uur staat er meestal al een file. - Hou de weersvoorspellingen in de gaten.

'568932' door AMostert '568932' door AMostert

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Majestic Pride

AMostert

Bald Eagle (Amerikaanse zeearend) Amerika's trots die ondanks zijn status bijna was uitgestorven. Gelukkig heeft de populatie zich hersteld en zijn ze in bijna heel Noord Amerika te vinden. Met een grotere populatie in de Noordelijke staten wat hun broedgebied is, zijn ze makkelijker te spotten.

'568613' door AMostert '568613' door AMostert

Verenigde StatenOregon

Verenigde StatenOregon

Neh, je bent nog te..

AMostert

Een Turkey Vulture op zoek naar een lekker mals hapje. Deze opruimers kun je bijna niet missen als je in de Verenigde Staten bent. Ze zijn bijna overal te vinden. Deze aaseters spelen een grote rol in de ecologische cirkel en zorgen ervoor dat al de dode dieren netjes worden opgegeten. Het is in onze ogen een vies klusje maar voor hun een heerlijk feestmaal.

'568559' door AMostert '568559' door AMostert

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Denali laat zich...ei

AMostert

Denali in zijn volle gloren! In meeste gevallen is ze omringt door een grijze massa van wolken en is de kans dat je Denali zo ziet kleiner dan dat je een Grizly beer voorbij ziet dartelen. Denali is met zijn 20,310 feet (6.190m) boven zeeniveau de derde in rij van de hoogste toppen (7 summits, the highest mountains on each of the seven continents) en is hiermee de hoogste berg van Noord amerika. Over de naam van deze gigantisch piek is een hoop te doen geweest. In 2015 is de naam van de berg terugveranderd van mnt McKinley naar haar oorspronkelijke naam 'Denali' wat vanuit de native taal (ruim vertaald 'the tall one' betekent). Als je op reis gaat naar Alaska is mijn advies: neem de tijd! De staat is gigantisch groot en heeft een diversiteit aan Nationale Parken. Plan je reis zorgvuldig en hou het weer goed in de gaten. Onze ervaring met Denali National Park is dat je met 3 dagen nog te weinig tijd hebt om het maximale eruit te halen. Als ik terug zou gaan dan zou ik ervoor kiezen om in het park te gaan camperen en vanuit de caming of met de bus (enige vervoersmiddel in het park, auto's ed. zijn niet toegestaan) op zijn minst een week te gaan rondtrekken over deze gigantische vlakten.

'565151' door AMostert '565151' door AMostert

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Kijk eens in mijn...b

AMostert

Wow, Ik was zeer verbaast toen ik die blauwe ogen zag. Zo helder en blauw wat mooi past bij de pacific oceaan waar deze aalscholvers (Brandt's Cormorant) leven. Deze foto is genomen is genomen in San Diego, maar deze blauwoogjes leven langs de gehele westkust waar ze naast visjes vangen, lekker chillen in het zonnetje op een verlaten steiger of rotswand.

'565033' door AMostert '565033' door AMostert

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Sunset over Monterey.

AMostert

45 minuten rijden vanaf Monterey ligt Fremont Peak State park. Dit Park heeft ook een Observatory die een aantal keer per maand open is. Vanaf deze Peak heb je heel mooi zicht over Monterey County en 's avonds is het er donker genoeg om de melkweg te bewonderen. Je kunt vroeg op de avond erheen gaan zodat je de sunset kunt zien of wat later als het al donker is. Tip, als je de sterren wilt fotograferen neem dan een compleet statief mee en niet zoals ik de quick release vergeten :-).

'565032' door AMostert '565032' door AMostert

Verenigde StatenYosemite NP

Verenigde StatenYosemite NP

Zicht over Yosemite..

AMostert

Iedereen die in Yosemite N.P. is geweest heeft de 'Half Dome' wel gezien. Die grote halve ronde rots. Meestal gezien vanaf Glacier Point of vanuit de Valley. Wij besloten het eens van de andere kant te gaan bekijken namelijk vanaf Clouds Rest. Clouds Rest is een smalle riggel (Arete) die zich in het park ten noord oosten op een hoogte van ongeveer 3000 meter bevindt. Een hike trail naar de top van Clouds Rest begint langs Tioga Road en is ongeveer 25km (heen en terug). Het is een pittige wandeling met rotsige switchbacks en twee beklimmingen, waarbij je merkt dat je op hoogte zit en sneller buiten adem bent. Eenmaal boven wordt je beloond met een verschrikkelijk mooi uitzicht over het park, de Valley en Half Dome (wat rook van de gaande bosbranden in het zuiden van het park) en je krijgt er gratis zweethandjes bij want wat is het riggeltje (1.5m) smal op zo'n hoogte! Je wilt spontaan de grond knuffelen als je daar staat of zit. Tip! bereidt je goed voor aan deze hike of andere hike's in Amerika. Kijk niet alleen naar het weer, maar neem ook voldoende eten en drinken mee. kleed je in laagjes en draag goede wandelschoenen en neem de tijd. Check de website van het betreffende park of de trails open zijn want "Nature rules" en kent geen genade.

'564015' door AMostert '564015' door AMostert

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Overleven als vogel i

AMostert

Het zijn barre koude winters en zwoele zomers in Alaska. Om als dier te kunnen overleven zul je je moeten aanpassen aan de omgeving. Zo ook de White Tailed Ptarmigan (vrij vertaald: sneeuw fazant). Deze fazant veranderd naar een volledig wit verendek in de winter en een bruin verendek in de zomer. Het zal wat zijn als je als fazant in je mooie bruine kleedje in de witte sneeuw rondhuppelt. Je kunt dan gelijk een neonbord met de tekst "dinner" boven je hoofd hangen.

'561714' door AMostert '561714' door AMostert

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Yosemite National Par

AMostert

Tunnel view een van de zoveel Vista points in Yosemite National park. Deze vindt je op de weg tussen de Valley en Glacier point vlak voor de tunnel. Yosemite kun je op twee manieren bezoeken. 1, zoals de meeste toeristen doen, alleen de Valley bezoeken en op de weg ernaartoe (of terugweg) een Vista point meepakken. of 2, de wandelschoenen aantrekken en de bergen intrekken door een van de zoveel mooie hiking trails te volgen. Mijn gevoelens over Yosemite N.P. zijn dubbel. Ja, het is een schitterend park, maar volledig plat gelopen door de toeristen. Ik heb beide opties gedaan en ik persoonlijk kies voor optie twee. Wees er wel vroeg bij! want op 0900 uur zijn de meeste parkeerplaatsen al bezet.

'560211' door AMostert '560211' door AMostert

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Step off the bus and.

AMostert

"Step off the bus and into the food chain" een gezegde in Denali N.P. (en daarbuiten) maar o zo waar. Denali N.P. en Alaska een staat van de V.S. met ongeveer 740.000 inwoners. Die leven in een wildernis met de daarbij behorende dieren als, beren, wolven, rendieren, elanden, vossen, roofvogels etc.dieren die wij in Nederland alleen maar kennen vanuit de dierentuin. Op deze foto sta ik, na een pittige hike een berg op, samen met mijn kleine vriend (Artic ground squirrel aka Burrito) het gigantische en weidse landschap te bewonderen en wat voel je dan klein. Je word helemaal door de inmensheid opgeslokt in deze verschrikkelijke mooie en ruige omgeving.

'556942' door AMostert '556942' door AMostert

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Happy Flipper in...Mo

AMostert

Als je gek op dolfijnen bent dan zit je aan de Californische kust helemaal goed! Als ik 's ochtends langs de kust (Pacific Grove naar Monterey) naar mijn werk fiets, dan zie je af en toe een dolfijntje gaan. Wil je de ze van dichterbij zien, dan is een walvistocht ideaal. naast het spotten van diverse walvissen en orka's zijn verschillende type dolfijnen in grote getalen aanwezig.

'556699' door AMostert '556699' door AMostert

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Goodbye Sailor

AMostert

San Diego een stad waar bijna 50.000 militairen en burgerpersoneel op de marinebasis zijn gestationeerd en vanuit alle hoeken van de U.S. komen. Door de grote marinebasis in de stad is er, net zoals in Den Helder, een marine museum. echter dit museum is op de USS Midway een vliegdekschip die het langst dienst heeft gedaan als schip. Naast het vliegdekschip staat dit monument wat symbool staat voor het afscheid nemen van je geliefde als deze voor maanden de zee op gaat.

'554004' door AMostert '554004' door AMostert

Verenigde StatenLos Angeles

Verenigde StatenLos Angeles

Teeny tiny Hummingbir

AMostert

Ondanks dat de stad Los Angeles gigantisch groot en overbevolkt is, schuilen er toch van deze kleine prachtige gekleurde vogeltjes met hun propelortjes van vleugeltjes in deze megastad. Deze Allen's Humingbird kom je langs de gehele kust tegen van Californie, maar deze foto is genomen in L.A.

'553939' door AMostert '553939' door AMostert

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

California Quail...re

AMostert

Als je goed oplet en een beetje geduld hebt dan zul je af en toe een Quail voorbij zien schieten. Deze schuwe vogeltjes (ong.25 cm hoog) houden zich voornamelijk schuil in dichtbegroeide struiken, maar af en toe maken ze een oversteek en rennen dan voor hun leven.

'552580' door AMostert '552580' door AMostert

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Point Lobos State Par

AMostert

Californië heeft als staat veel diversiteit te bieden als het op wildlife en natuur aan komt. Denk aan de schitterende bekende parken als Yosemite met zijn beren (ja, ze zitten er echt) en Yoshua Tree park, met jawel de Yoshua bomen. Langs de Californische kust zijn ook een aantal juweeltjes te vinden. Zo heb je Point Lobos State Park. Gelegen een paar kilometer ten zuiden van Carmel langs de bekende highway 1. Het park biedt een diversiteit van flora en fauna. Zo zijn er diverse diersoorten te vinden in de categorie roofvogels tot groundhogs, slangen en zeehonden.

'552208' door AMostert '552208' door AMostert

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Fighting Elephant...S

AMostert

Als je over de bekende Highway 1, die langs de Californische kust kronkelt, rijdt is het absoluut de moeite waard om bij het Vista point te stoppen. Bij dit Vista Point liggen 10-tallen Elephant Seals lekker te genieten van het Californische zonnetje. 's winters komen de grote jongens ook aan land om hun vrouwtjes met pups te beschermen, wat in behoorlijke pittige gevechten kan leiden.

'547249' door AMostert '547249' door AMostert

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Mooi maken

AMostert

Het paringseizoen is aangebroken. Snel even de veertjes poetsen en rechtleggen, want je weet het nooit of er zo een mooi pelikaantje naast mij komt zitten. Brown pelican op zijn mooist in zijn zoektocht naar een partner.

'518659' door AMostert '518659' door AMostert

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Vrolijk gekleurde...p

AMostert

Langs de Californische kust in de buurt van de Big Sur, Stond opeens ergens verscholen onder en tussen de dore takjes stond dit schattig gekleurd paddenstoeltje.

'335864' door AMostert '335864' door AMostert

NoorwegenJotunheimen NP

NoorwegenJotunheimen NP

De hooglanden van...N

AMostert

Met verbazing heb ik de smalle wegen van Noorwegen verkend.De onverwachte schoonheid van de natuur wat achter elke bocht weer verscholen zat bleef mij verrassen.Wat is het hier verschrikkelijk mooi! Als de weg omhoog kronkelt met de schitterende uitzichten over het eeuwige groen, de Fjorden en de watervallen begonnen mijn handjes wat klammig te worden, niet alleen van de hoogte en de smalle weg, maar van een nieuw adembenemend uitzicht.

'326603' door AMostert '326603' door AMostert

DenemarkenOost Jutland

DenemarkenOost Jutland

Oog in oog met een...

AMostert

Oog in oog met een Edelhert. Op de eerste dag van onze vakantie besloten we een stukje te gaan wandelen. nadat we een routekaart hadden gehaald bij de receptie van de camping zijn we op pad gegaan. Al snel kwamen we erachter dat hier herten rondliepen. onze wandeling werd een speurtocht naar hertjes en hebben er een aantal gespot, waaronder dit Edelhert. De reactie van zowel het hert als mijn vriend waren alsof ze allebei in de koplampen van een auto staarden en ik kon in die enkele seconden nog net op het knopje van de camera drukken :-)

'296373' door AMostert '296373' door AMostert

NederlandTilburg

NederlandTilburg

Het huisje van vrouw.

AMostert

De winter Efteling. ' s avonds als het donker is en een pak verse sneeuw is gevallen, een lekkere frisse neus halen door rondje in het sprookjesbos te wandelen. naast enkele half bevroren vingers en tenen was het het een sprookjesachtige belevenis.

'282818' door AMostert '282818' door AMostert

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Notre dame by night

AMostert

Op het plein voor de Notre Dame was het erg gezellig. jonge mensen die gezellig hier en daar op de randen en trappen zaten, vuurspuwers die hun show aan het geven waren. erg gemoedelijk allemaal.

'273179' door AMostert '273179' door AMostert

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Scherp contrast tusse

AMostert

Als je naar Labin gaat dan waan je in een spookstad. geen mens op straat hier en daar een verdwaalde kat. Bomen die groeien op plekken waar vroeger de woonkamer was. In dit dorpje staat oud en verval naast naast elkaar en blijkbaar wonen er toch mensen die hun huis nieuw leven hebben ingeblazen met een heerlijk zonnig kleurtje.

'273175' door AMostert '273175' door AMostert

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Rovinj

AMostert

Rovinj, een kustplaats aan de Adriatische zee. Je bent in Kroatië maar je hebt het gevoel dat je door de smalle straatjes van Venetië waant. De Italiaanse invloeden van vroeger zijn nog duidelijk zichtbaar.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier