AMostert

profiel AMostert

Naam

Amanda Mostert

Reviews

4

Foto's & tips

49

Blogs

6

Lid sinds

12 May 2010

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

Laos

Fav. stad

Sydney, Luang Prabang, Monterey

Over mij

En we zijn alweer even terug in Nederland.
Onlangs zijn we voor een tijdelijke periode (maart 2016 - juni 2018) verhuisd naar Monterey in Californie. Naast het werk proberen we hier zoveel mogelijk de mooie plekjes aan de westkust te bezoeken. In mijn vrije tijd werk als vrijwilliger bij het Monterey Bay Aquarium bij de zeeotters. En daarnaast probeer ik zoveel mogelijk bezig te zijn met mijn hobby's. Fotografie is er daar een van. Ik heb nog (steeds) geen cursussen gevolgd en is het meer ervaring opdoen door het te gewoon te doen. Wildfotografie heeft mijn voorkeur.

Mijn Motto

'Weg uit de perfectie, Back to basic, cultuur snuiven, respecteren van natuur en de mensen aldaar en proberen zoveel mogelijk van de wereld te zien!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

Eos 80D

Overige

Canon EOS 500D Casio Exilim 10.1 (pocket)

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (49)

'552580' door AMostert '552580' door AMostert

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Point Lobos State Par

AMostert

Californië heeft als staat veel diversiteit te bieden als het op wildlife en natuur aan komt. Denk aan de schitterende bekende parken als Yosemite met zijn beren (ja, ze zitten er echt) en Yoshua Tree park, met jawel de Yoshua bomen. Langs de Californische kust zijn ook een aantal juweeltjes te vinden. Zo heb je Point Lobos State Park. Gelegen een paar kilometer ten zuiden van Carmel langs de bekende highway 1. Het park biedt een diversiteit van flora en fauna. Zo zijn er diverse diersoorten te vinden in de categorie roofvogels tot groundhogs, slangen en zeehonden.

'552208' door AMostert '552208' door AMostert

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Fighting Elephant...S

AMostert

Als je over de bekende Highway 1, die langs de Californische kust kronkelt, rijdt is het absoluut de moeite waard om bij het Vista point te stoppen. Bij dit Vista Point liggen 10-tallen Elephant Seals lekker te genieten van het Californische zonnetje. 's winters komen de grote jongens ook aan land om hun vrouwtjes met pups te beschermen, wat in behoorlijke pittige gevechten kan leiden.

'554004' door AMostert '554004' door AMostert

Verenigde StatenLos Angeles

Verenigde StatenLos Angeles

Teeny tiny Hummingbir

AMostert

Ondanks dat de stad Los Angeles gigantisch groot en overbevolkt is, schuilen er toch van deze kleine prachtige gekleurde vogeltjes met hun propelortjes van vleugeltjes in deze megastad. Deze Allen's Humingbird kom je langs de gehele kust tegen van Californie, maar deze foto is genomen in L.A.

Laatste blogs (6)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (3)

'556913' door Aafke85 '556913' door Aafke85

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

De bergpapegaai

Aafke85

Hoewel de Kea (de enige bergpapegaai ter wereld) met uitsterven wordt bedreigd, kom je hem regelmatig tegen als je door Nieuw-Zeeland reist. Het is een prachtig beest om te zien, maar hij is wel wat vernielzuchtig. Hij staat er om bekend ruitenwissers van auto's kapot te maken en alles wat los en vast zit op te eten... Deze foto is gemaakt in Arthurs Pass National Park. Dit park wordt door veel mensen overgeslagen omdat het niet geheel op de route ligt. Het ligt midden in de Nieuw-Zeelandse alpen. Maar een bezoek zeker meer dan waard. Wij hebben hier de Avalanche peak beklommen. Een prachtige maar ontzettend zware dagwandeling waarbij je 1100 meter moet stijgen over een afstand van 2,5 km. Een behoorlijke klim dus. Ik heb een aantal keer op het punt gestaan om om te keren en weer te gaan afdalen. Maar na even rusten toch iedere keer weer doorgegaan. En wat was ik blij dat ik toch doorgezet heb! Een uitzicht zoals ik het nog nooit eerder heb gezien, een 360 graden view. Schitterend! En we hadden mazzel met het weer want het was super helder! Ook de Kea's wisten deze prachtige plek te vinden. Behalve dat het wandelen gratis is, kost het wel heel veel energie om er te komen. Maar het was zeker de moeite waard. Na van het prachtige uitzicht genoten te hebben moesten we nog wel even 1100 meter dalen, ook nog behoorlijk pittig.

'556657' door Showmeclaudia '556657' door Showmeclaudia

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Giraffe in en op de..

Showmeclaudia

Na een dag wildspotten in Etosha werden we op de terugweg naar onze lodge verrast door deze fotogenieke giraffe die zijn poten precies goed rond de wegmarkering plaatste. De dreigende lucht zorgt voor de prachtige kleuren, en nee, hier is geen photoshop aan te pas gekomen. De giraffe had het trouwens prima naar z'n zin zo midden op de weg. Wat wij de eerste minuten hilarisch vonden, maar daarna moest-ie toch echt plaatsmaken omdat de poort van het park om 19.20 uur dichtging en het inmiddels al na zevenen was...

'133326' door Marjan '133326' door Marjan

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Dwarsligger

Marjan

Ja, je denkt dat ze lekker op hun gemak aan het drinken zijn, maar niets is minder waar. Steeds steekt er wel eentje de kop omhoog om te kijken of er geen predator in de buurt is.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier