Shetland eilanden image
Shetland eilanden image Shetland eilanden image

Shetland eilanden

Beste reistijd

Shetland eilanden
Antarctica
Vennix

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Shetland eilanden

Het weer op de Shetland eilanden

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor de Shetland eilanden te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is op de Shetland eilanden? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis.
 

Beste reistijd voor de Shetland eilanden

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Antarctica:De beste reistijd om de Shetland eilanden te bezoeken is november en december. De Shetland eilanden bezoek je in de zomer aangezien het in de winter stervenskoud is en 24 uur per dag donker. Bovendien is Antarctica in die tijd door pakijs onbereikbaar per boot. In de lente (november) maken pinguïns elkaar het hof. In de zomer (december en januari) broeden de vogels en is de temperatuur het prettigst. Bovendien zijn dan de dagen het langst. Aan het einde van de zomer (februari), is het walvisseizoen. Sommige plekken zijn alleen bereikbaar aan het eind van de zomer. Wij adviseren te gaan in het voorjaar wanneer het iets minder druk is en het zeker is dat je veel vogels zal zien.