Belize image

Belize


Populaire bestemmingen

Belize
Noord en Midden Amerika
Pimwestenberg

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Belize

Belize kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Belize naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Belize. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Reisinspiratie

Van onze community

Gevlekte adelaars rog.
Gevlekte adelaars rog.
Caye Caulker
Hestermaasdam

Praktisch

 • Er komt in Belize veel criminaliteit voor. Ga daarom niet de straat op als het donker is en reis liever niet alleen. Neem alleen een gids die betrouwbaar is en de juist papieren heeft. De bendes zijn zowel in de grote steden als de afgelegen en dichtbeboste gebieden te vinden, dus wees altijd alert. 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

 • Munteenheid: Belizaanse dollar (BZD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  1 mei – Dag van de arbeid

  10 september – Nationale dag
  Herdenking van de slag bij St. George’s Caye in 1798.

  21 september – Onafhankelijkheidsdag
  Op 21 september in 1981 werd Belize onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.

  12 oktober – Columbus dag
  Op deze dag wordt de ontdekking van het Amerikaans continent tijdens de reis van Columbus in 1492 herdacht.

  19 november – Garífuna dag
  Op deze dag vieren de Garifuna (een etnische groep) hun aankomst in Belize in 1832. Dit wordt vooral in het zuiden van het land gevierd.

  24-25 december – Kerstmis

  Goede Vrijdag en Pasen vallen ieder jaar op een andere datum.
   

 • Belize – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Belize, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Belize gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type BStekker type G
 • Tijdsverschil: 7 uur vroeger
  De hoofdstad van Belize is Belmopan.
  Het oppervlak van Belize is 60% van Nederland.
  De gesproken taal/talen: Engels.