Zo regel jij luxe for less image
Lkoedam

Zo regel jij luxe for less

Voor de kust van het piepkleine Midden-Amerikaanse landje Belize liggen de mooiste bountyeilanden.Ze vormen de ideale uitvalsbasis voor duik- en snorkeltrips aan het Barrièrerif van Belize, het langste barrièrerif op het noordelijke halfrond.



Alle Luxe for Less-tips vindt je in editie 68 (Foto: Columbus © Malou van Breevoort)



SUPER-DE-LUXE



Hagelwit zand, begroeid met palmen en zwarte mangroven die als handen oprijzen uit het water. Overal een zacht ruisen, voeten in warm zand en uitzicht op zee − South Water Caye is een van de mooiste bountyeilanden voor de kust van Belize. En een van de weinige eilanden pal aan het Barrièrerif van Belize. Je loopt zo met je uitrusting het water in om je te begeven onder de tandbaarzen, adelaarsroggen en karetschildpadden. Overnachten doe je in ruime kamers of privécabins, vanaf € 275, inclusief drie maaltijden, gebruik van hangmatten, kajaks en snorkelspullen,

pelicanbeachbelize.com.



LUXE FOR LESS



Om je de koning(in) te rijk te rekenen op privé-eiland South Water Caye, hoef je er niet per se te overnachten. De eigenares biedt snorkeltrips van een halve dag aan voor slechts € 66. Toch onder de sterren slapen op je Caribische mini-eiland? Vaar naar Tobacco Caye, eveneens aan het Barrièrerif van Belize. Vroeger trok het tabakboeren, nu is het dé plek voor reizigers met een kleine portemonnee die toch het onbewoonde-eiland-gevoel willen ervaren. Je kunt er fantastisch snorkelen, je hangmat aan palmen knopen en slapen in eenvoudige, houten huisjes. Ook fijn is Half Moon Caye. Aan dit vuurtoreneiland heeft het afgelegen Lighthouse Reef zijn naam te danken. De hagelwitte stranden met palmen en mangroven zijn beschermd broedgebied van de roodpootgent en de zeeschildpad, en worden verder bevolkt door verschillende soorten leguanen, gekko’s en een handvol duikers die er overnacht tijdens hun trip naar het wereldberoemde Blue Hole. Kamperen is toegestaan met een vergunning.