Ruïnes van Lamanai

In Ruïnes van Lamanai staan nog veel originele Maya-tempels. Maya’s waren de oorspronkelijke bewoners van Ruïnes van Lamanai, Mexico, Guatemala en Honduras. De meest bekende en indrukwekkende Maya-tempels of tempelcomplexen zijn Lamanai, Altun Ha, Caracol, Cahal Pech en Xunantunich.

Informatie over Ruïnes van Lamanai

Beste foto's & tips van Ruïnes van Lamanai

'415817' door nita92 '415817' door nita92

BelizeRuïnes van Lamanai

BelizeRuïnes van Lamanai

De jungle neemt het..

nita92

In de jungle van Lamanai zie je nog veel herinneringen uit de Spaanse overheersing. Op de foto een suikerrietmolen voor de verwerking van suikerriet naar suiker. Een wurgvijg slokt langzaam maar zeker de oude molen op. Na een bloeiende periode in de 19e eeuw, daalde de productie tot aan de bouw van de suikerfabriek in Libertad. Suiker gewonnen uit suikerriet is nog steeds het belangrijkste exportproduct van Belize.

'399430' door RobHoekstra '399430' door RobHoekstra

BelizeRuïnes van Lamanai

BelizeRuïnes van Lamanai

Lamanai

RobHoekstra

Voor wie van oude culturen houdt, bijvoorbeeld de Maya cultuur, is Midden Amerika leuk. Mexico en Guatamala hebben de bekendste, mooiste en grootste tempel complexen maar ook de drukst bezochte. In Belize heb je Lamanai. Te bereiken per boot vanuit het meest saaie stadje ter wereld...Orange Walk. Lamanai ligt echt nog verscholen middenin het regenwoud. Je komt er weinig mensen tegen maar wel apen, slangen en mooie vogels. Qua bouwwerken niet te vergelijken met de mooie tempels in Mexico maar qua ligging en wildlife een topper.

'389549' door nita92 '389549' door nita92

BelizeRuïnes van Lamanai

BelizeRuïnes van Lamanai

Een van de ..

nita92

Wereldwijd zijn er 160.000 verschillende soorten vlinders. Dit is er een van:-). Het is me niet gelukt de juiste soort te vinden. Misschien dat iemand het weet. Anders is het gewoon een mooie vlinder toch.

Laat kaart zien