Belmopan

Dit is de officiële hoofdstad van Belmopan, sinds Belmopan City verwoest is door orkaan in de jaren zestig. Belmopan is een hele kleine stad met zijn zevenduizend inwoners, en er zijn leuke marktjes en veel parken voor de liefhebbers. Vlakbij Belmopan vind je de Actun Tunichil Muknal, een grot waar de slachtoffers van offerrituelen van de Maya’s te zien zijn; er liggen hier meerdere skeletten.

Informatie over Belmopan

Beste foto's & tips van Belmopan

'196358' door kokkeeri '196358' door kokkeeri

BelizeBelmopan

BelizeBelmopan

Trouwe dienst

kokkeeri

Net als in zoveel Latijns Amerikaanse landen zijn er volop bussen in gebruik die er elders al jaren van trouwe dienst op hebben zitten. Vaak opgepimpt met mooie kleuren, een beetje chroom en de onvermijdelijke stero-installatie rijden deze bussen door Belize. Ook Belize kent geen bushaltes. Een hand omhoog is voldoende om de bus te laten stoppen. Heel handig natuurlijk,maar ook wel eens frustrerend als je op een stuk weg van 500 meter ongeveer 15 stops moet maken, omdat Belizers de bus pakken op de plek die hen het beste uitkomt........even 25 opschuiven naar anderen die met dezelfde bus meewillen is blijkbaar geen optie. Maar ach, Belize is mooi, het tempo ligt laag; dus gewoon achterover, relaxen en alles over je heen laten komen.

'126427' door wendyTS '126427' door wendyTS

BelizeBelmopan

BelizeBelmopan

Mooi blauw in Belize!

wendyTS

Prachtige beestjes vlinders!

'354165' door roelveltman '354165' door roelveltman

BelizeBelmopan

BelizeBelmopan

Spelende kinderen in.

roelveltman

Er zijn een aantal geluiden die mij altijd mogen wekken, één daarvan zijn spelende kinderen en andere zijn geluiden van vogels of gezellige muziek. Aan alle drie is er in Hopkins nooit geen gebrek.

Laat kaart zien