Caracol

Caracol is een oude Mayastad in het mid-westen van Caracol. Waarschijnlijk woonden er in het jaar 1200 vóór Christus al mensen. Het zou nog tot de zevende eeuw duren voordat Caracol uit zou groeien tot een belangrijke stad. De plaats ligt mooi omgeven door heuvels in het district Cayo.

Informatie over Caracol

Beste foto's & tips van Caracol

'349178' door nita92 '349178' door nita92

BelizeCaracol

BelizeCaracol

Tanager

nita92

Als ik me goed heb laten influisteren is dit een vogel uit de Tanager”serie”. Welke precies durf ik niet te zeggen, daar er wel zo’n 240 soorten van zijn. De vogel is nogal roodachtig van kleur en had een hele harem aan vrouwtjes bij zich. De vrouwtjes niet zo mooi gekleurd als hij natuurlijk, zij hebben bruinere veertjes. Dankjewel Els, het is inderdaad de Red trhoated Ant-Tanager

'369442' door nita92 '369442' door nita92

BelizeCaracol

BelizeCaracol

Stroomversnellingen

nita92

De weg naar de Mayaruines van Caracol is erg slecht en ligt diep in de jungle aan de grens met Guatemala. We worden in de auto flink door elkaar geschud een aantal uren en slechts het laatste stukje is een verharde weg. We rijden in konvooi onder begeleiding van een militaire truck, dit omdat er een tiental jaren geleden nogal wat overvallen op toeristen waren vanuit Guatemala. De laatste keer gebeurde dit in 2005, maar de autoriteiten nemen geen risico. Tijd om te stoppen is er niet, het konvooi rijdt in een razendtempo voort. Onderweg komen we prachtige stukken natuur tegen in de jungle, zoals deze rivier met lichte stroomversnellingen. De foto wordt gemaakt terwijl we op een brug een klein momentje stilstaan.

'352176' door nita92 '352176' door nita92

BelizeCaracol

BelizeCaracol

Caracol detail

nita92

in de jungle van het Nationale Park Chiquibul in Belize ligt de grootste archeologische Maya site van Belize. De stad Caracol bloeide op na vele oorlogen met o.m. Tikal in Guatemala . Het is een zeer groot complex, schitterend gelegen in de jungle waar je uren kunt dwalen. Op de foto zie je een klein detail van een van de vele tempels en ruines.

Laat kaart zien