Kustgebied

Belize heeft een kustlijn van zo'n vierhonderd kilometer. Daarnaast liggen er in de Caribische Zee nog tal van eilandjes waar het prima toeven is. Langs de kust ligt het op een na grootste koraalrif ter wereld, het Barrièrerif van Kustgebied en er heerst een tropisch klimaat. Het meest populair zijn Kustgebied City op het vasteland en Caye Caulker en de Blue Hole in zee.

Informatie over Kustgebied

Beste foto's & tips van Kustgebied

'459173' door nita92 '459173' door nita92

BelizeKustgebied

BelizeKustgebied

Coral Reef Adventure

nita92

Coral Reef Adventure is een Amerikaanse documentaire onderwaterfilm uitgebracht in 2003 voor de IMAX theaters, Gedurende een 10 maanden expeditie verkent het fotografieduo Michele en Howard Hall de dalende gezondheid van onze natuurschatten onder water. Of je nu een duik liefhebber bent, graag snorkelt of gewoon een fascinatie voor de wonderlijke onderwaterwereld hebt, beelden van onderwater zijn altijd prachtig om te zien. Een trailer van de film kun je hier zien www.youtube.com/watch?v=2jePJIO_N3U. Een klein stukje van deze schatten kun je vinden in het tropische water van Belize. Een van de grotere riffen van de wereld. Op de foto harde en softkorals, waarvan de meest in het oog springende een hoornkoraal oftewel een gorgoon is. Een prachtig gevormde waaier van moeder natuur.

'358634' door nita92 '358634' door nita92

BelizeKustgebied

BelizeKustgebied

Strike a pose

nita92

We zaten in een kleinschalig hotelletje heerlijk aan een tropisch strand. Bij het ontbijt zagen we een dame dik in de make-up en de krulspelden. Daarom heen een hele crew van zo'n 15 mannen en vrouwen: visagisten, kappers, fotografen, kleders, draagjongens etc. Spannend wat gaat er gebeuren. Op ons terrasje hadden we uitzicht op een fotoshoot van een bekend bikinimerk. We hebben ons vermaakt, leuk om te zien, wat komt daar veel bij kijken. Bij elke foto welke gemaakt werd, werden de haren opnieuw geschikt, make-up bijgewerkt, bikini nog op zijn plaats etc. etc. Om het model zo mooi mogelijk uit te lichten werd er een groot reflectiescherm gebruikt. Op zoek naar wildlife in Belize hadden we dit niet verwacht :-)

'413565' door nita92 '413565' door nita92

BelizeKustgebied

BelizeKustgebied

Different world

nita92

Hoe kleurrijk is toch de onderwaterwereld. Als je visjes wilt gaan bekijken, dan is duiken in Belize in het prachtige blauwe water een absolute aanrader. Dit kleurrijke groepje met pruillipjes en grote ogen kwamen we daar ook tegen. Belize heeft het op een na grootste koraalrif ter wereld, er is genoeg te zien in dit kleine landje zowel boven als onder het wateroppervlak.

Laat kaart zien