Belize

Van over de hele wereld komen duikers en snorkelaars naar Belize. In de oogverblindend blauwe zee kan je namelijk schitterende koraalriffen bekijken. Het land heeft zelfs het langste barrièrerif van het noordelijk halfrond en er zijn wel 500 soorten vissen gevonden. Met een beetje geluk kom je er schildpadden, zeekoeien, dolfijnen of walvishaaien tegen. Ook het Blue Hole is een adembenemend natuurfenomeen. Dit is een 130 meter diepe onderwatergrot midden op zee waar duikers een kijkje kunnen nemen tussen de stalactieten en stalagmieten.

Daarnaast zijn er ook nog prachtige witte stranden met palmbomen te vinden, wat het land een paradijs voor strandliefhebbers maakt. De Maya’s hebben in het landschap en in de cultuur van het land hun voetsporen achtergelaten. Zo zijn er vele archeologische vindplaatsen te bezoeken waar je meer te weten komt over de klassieke Mayacultuur. In het westen van Belize vind je de stad Caracol met indrukwekkende ruïnes midden in de jungle. Ook de plek Altun Ha is erg mooi. Vanaf de ‘Temple of the Masonry Altars’ heb je een mooi uitzicht over de piramides.

Voor de kust liggen honderden kleine eilanden, cayes genaamd, waarvan er vele onbewoond zijn. Ga vooral naar de zuidelijke eilanden waar er minder toeristen komen. In de jungle van Belize, die een groot deel van het land beslaat, vind je veel wildlife. Je kan er slingerapen, krokodillen, Midden-Amerikaanse tapirs, en misschien zelfs wel de zwavelborsttoekan spotten. Met wel meer dan 500 soorten vogels is het land ook een ideale bestemming voor vogelaars.

Belize is dan misschien niet het goedkoopste land van Midden-Amerika, maar het is een geweldig land waar je heerlijk kan uitrusten, perfect kan duiken en snorkelen, genieten van het lekkere eten en kennis kan maken met de zeer vriendelijke bevolking. Het land is verder het enige land in Midden-Amerika waar Engels de officiële taal is, hoewel er nog veel Spaans wordt gesproken.
 

 

Informatie over Belize

Alle highlights van Belize

Beste foto's & tips van Belize

'28644' door wendyTS '28644' door wendyTS

BelizeEilanden

BelizeEilanden

Blue hole

wendyTS

Foto van de jacht van Hakim, gemaakt vanuit de helikopter met een camera van Hakim.

'513573' door hestermaasdam '513573' door hestermaasdam

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Gevlekte adelaars rog

hestermaasdam

Een dag mee op een zeilboot naar koraalrif, Er gaat een gids mee als we gaan snorkelen, die er een hoog tempo op na houdt. krijg bijna niet de kans om foto's te maken maar doe het toch. Ben hier waarschijnlijk maar 1 keer!

'413495' door sidonius '413495' door sidonius

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Naar de haaien

sidonius

Ik dacht dat het een lokkertje was, de aankondiging bij een snorkeltochtje om te zwemmen met haaien en roggen. Totdat we stopten bij het rif, het rond de boot ineens wemelde van de haaien en pijlstaartroggen en de gids - na het voeren van verse vis aan de beesten - er vanaf de boot gewoon tussen sprong. En ons gebaarde om met snorkel en al hem te volgen. Slik... Maar er gebeurde hem niets, de Amerikaanse meiden in ons bootje sprongen hem onder luid gegil (oh my God!) na en dus deed ik dat ook. Kuddedieren als wij zijn. De pijlstaartrog over zijn glibberige vel geaaid, maar de haaien toch maar met rust gelaten. Die zwommen enthousiast om ons heen, de gids bleef hen vis voeren vanuit een grote schelp. Toch maar weer in ons bootje geklommen om van bovenaf de haaien te fotograferen. Jammer dat er niemand een foto van mij heeft genomen tussen die beesten, mijn man was niet mee gegaan met dit tripje... NB deze verpleegstershaaien worden ruim 4 meter lang en kunnen 110 kilo wegen en ze eten vooral macrofauna zoals kreeftachtigen, week- en manteldieren en andere vissen. Gelukkig maar.

Praktische informatie over Belize

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  februari t/m april
 • Internet extentie
  bz
 • Hoofdstad
  Belmopan
 • Aantal inwoners
  330.000
 • Oppervlakte
  60% van Nederland
 • Reistijd
  11:50
 • Talen
  Engels
 • Religie
  rooms-katholiek (50%), protestants (27%)
 • Tijdverschil
  7 uur vroeger
 • Tijdsverschil
  7 uur vroeger
 • Telefooncode
  501
 • Voltage
  110/220 Volt
 • Reisadvies
  Het reisadvies is positief, je wordt echter wel aangeraden waakzaam te zijn.
 • Visum
  Geen visum nodig
 • Douane
  Geen visum nodig
 • Prikken
  DTP, Hepatitus-A, gele koorts
 • Aanvlieghaven
  Belize City (TZA)
 • Nationale feestdagen
  21 september Onafhankelijkheidsdag
Laat kaart zien
Zo regel jij luxe for less

Voor de kust van het piepkleine Midden-Amerikaanse landje Belize liggen de mooiste bountyeilanden.Ze vormen de ideale uitvalsbasis voor duik- en snorkeltrips aan het Barrièrerif van Belize, het langste barrièrerif op het noordelijke halfrond.

Voor de kust van het piepkleine Midden-Amerikaanse landje Belize liggen de mooiste bountyeilanden.Ze vormen de ideale uitvalsbasis voor duik- en snork...

Belize - Het grootste kleine geheim van Midden-Amerika

Hoe komt het dat de meeste mensen nog nooit van Belize hebben gehoord? Dit minilandje in Midden-Amerika is enkele van de meest bijzondere culturen en natuurlijke attracties ter wereld rijk. Je vindt er honderden bountyeilandjes en het op één na langste koraalrif ter wereld. Plus krioelende jungle en...

Hoe komt het dat de meeste mensen nog nooit van Belize hebben gehoord? Dit minilandje in Midden-Amerika is enkele van de meest bijzondere culturen en...