image
Unsplash

De vijf mooiste en rustigste stranden in Europa

De temperatuur stijgt en dat betekent dat het aftellen naar de zomer is begonnen! Kijk jij al uit naar een heerlijke vakantie op een bestemming waar je in alle rust kunt genieten van zon, zee en strand? Dan is het handig om de toeristische hotspots te vermijden. We helpen je op weg met een overzicht van de vijf mooiste en rustigste stranden in Europa!

1. Porto Limnionas, Griekenland

Porto Limnionas, Griekenland. Foto: Getty ImagesPorto Limnionas, Griekenland. Foto: Getty Images

Porto Limnionas ligt op het Griekse eiland Zakynthos. Het ligt verscholen in een baai en is vrij lastig te bereiken. Er is geen zand, maar slechts een klein strookje kiezelstrand. Geen populaire hotspot voor toeristen, die hier dan ook vrijwel niet naartoe gaan. Je kunt hier dus in alle rust en stilte genieten. 

Op een klein restaurant na zijn hier geen faciliteiten. Neem dus wel je eigen spullen mee als je deze plek bezoekt, zoals strandlakens en een parasol. Wil je wat comfort? Dan kun je voor zo’n zes euro een ligbed huren bij het restaurant. 


2. Cala Mariolu, Sardinië

Cala Mariolu, Sardinië. Foto: Getty ImagesCala Mariolu, Sardinië. Foto: Getty Images

Op het Italiaanse eiland Sardinië vind je Cala Mariolu, een prachtige plek voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Het strand ligt heel geïsoleerd en is alleen met de boot of via een pittige wandeling te bereiken. Je moet er dus wat moeite voor doen, maar je krijgt er wel iets voor terug: een idyllische plek waar je in alle rust van de zon kunt genieten. Blijf je liever actief? Dan kun je hier ook snorkelen en duiken.


3. Stiniva, Vis, Kroatië 

Stiniva, Vis, Kroatië. Foto: Getty ImagesStiniva, Vis, Kroatië. Foto: Getty Images

Hoewel Kroatië een steeds populairder vakantieoord wordt, zijn er gelukkig nog steeds rustige plekken te vinden. Één daarvan is Stiniva op het eiland Vis. Dit kleine strand ligt in een baai omringd door rotsen. Het is alleen bereikbaar met de boot of via een korte maar vrij steile afdaling. Het water is helderblauw en heerlijk om in te zwemmen of te snorkelen. Er is een restaurant en een bar, waar je van een welverdiende versnapering kunt genieten. 

Ook interessant: Vakantie in Kroatië: 5x onthaasten met zon, zee en strand

4. Oludeniz, Turkije

Oludeniz, Turkije. Foto: Getty ImagesOludeniz, Turkije. Foto: Getty Images

De Turkse badplaats Oludeniz is nog vrijwel onontdekt door toeristen en daarom een heerlijk rustige plek om te vertoeven. Oludeniz betekent ‘dode zee’ en wordt zo genoemd omdat het water zelfs tijdens een heftige storm rustig blijft. Oludeniz grenst aan de Blue Lagoon, een prachtig gebied met parelwitte stranden, turquoise gekleurd water en groene heuvels. The place to be voor een relaxte vakantie, dus! 


5. Praia do Carreiro do Mosteiro, Berlanga, Portugal

Praia do Carreiro do Mosteiro, Berlanga, Portugal. Foto:Getty ImagesPraia do Carreiro do Mosteiro, Berlanga, Portugal. Foto:Getty Images

Ver weg van de populaire en drukbezochte Algarve in Portugal, ligt op ongeveer twaalf kilometer van het vasteland de eilandengroep Berlanga. De Berlanga Grande is het grootste eiland. Hier vind je het onbekende en ongerepte strand Praia do Carreiro do Mosteiro. 

Je bereikt deze mooie en rustige plek met de boot en kunt hier genieten van rust en een kristalheldere zee. Berlanga Grande en Praia do Carreiro do Mosteiro zijn unieke locaties voor een bijzondere strandvakantie weg van het massatoerisme. Fijne vakantie!


Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!