image
Getty Images

Dit zijn de mooiste treinreis-foto's!

Met Columbus Travel maak je elke maand kans op fantastische prijzen. In augustus riepen we je op om foto's van je mooiste treinreizen wereldwijd te uploaden. En dit zijn de winnaars!

De trein is niet alleen een van de meest duurzame vervoermiddelen, het brengt je ook op bijzondere plekken die niet altijd bereikbaar zijn met de auto – laat staan met het vliegtuig. Onderweg kun je ontspannen achterover leunen en een variëteit aan landschappen aan je voorbij laten glijden: niet de bestemming, maar juist de reis staat centraal. Daarom gingen we in augustus op zoek naar de mooiste treinreizen, en de inzendingen boden volop inspiratie.  De mooiste foto's worden gepubliceerd in Columbus Travel editie 123, die eind oktober verschijnt en in het teken staat van Road & Rail. En dit zijn de winnende foto's!

1. De Belle Epoque-trein van Montreux naar Zweisimmen, Zwitserland - door Kathinka van Hemert

Kathinka van Hemert_Zwitserland_De Belle Epoque trein van Montreux naar Zweisimmen

Kathinka vertelt: 'De magische Belle Epoque-trein, die door het Zwitserse landschap van Montreux naar Zweisimmen rijdt, kent prachtige details. Belle epoque betekent 'het mooie tijdperk' en dat is in deze luxueuze trein op elk moment te beleven: een bijzondere reis door prachtige natuur.' 

Wij willen ook! Deze trein is een sieraad op zich en de details komen in deze foto prachtig tot hun recht. Het doorkijkje in de deur zorgt voor een natuurlijke omlijsting en door een 'passagier' in de foto op te nemen, komt het beeld echt tot leven. Gefeliciteerd met je Teufel REAL BLUE NC-koptelefoon, Kathinka! 

2. Treinreis door Nederlandse tulpenvelden - Ewold Kooistra

Ewold Kooistra_Treinreis door Nederland

Ewold dicht: 'De geur van de bloemen dringt de trein binnen en vervult de wagons met een bedwelmende zoetheid. Passagiers sluiten hun ogen en ademen diep in, hun zorgen vervagen in de bedwelmende bloemenaroma's. Kinderen drukken hun gezichten tegen het glas, hun ogen wijd opengesperd van opwinding terwijl ze proberen elke kleurschakering en elke unieke tulp te vangen die voorbijflitst.'

Zo poëtisch als je het omschrijft, zo poëtisch mooi is deze foto. De o zo bekende kleurschakeringen van de NS-sprinter vullen het kleurenpalet van het bloeiende landschap prachtig aan. Het kán bijna niet Nederlandser. Gefeliciteerd met de tweede prijs, Ewold! Je wordt beloond met het Columbus-boek '50 Ultieme Droomreizen'. 

3. El Chepe-trein van Chihuahua naar Los Mochis, Mexico - door Esther van der Stappen

El Chepe-trein van Chihuahua naar Los Mochis, Mexico - door Esther van der Stappen

Esther licht toe: 'Dit was de conducteur op de El Chepe-trein, die reist van Chihuahua naar Los Mochis in het noorden van Mexico. Deze route is zo'n 670 kilometer lang en rijdt over 37 bruggen en door 86 tunnels door de Copper Canyon. Hij vertrekt om 06.00 uur 's morgens en komt rond 21.00 uur aan - als er geen vertraging is. Het leukste is om een aantal dagen over deze reis te doen en te overnachten op een aantal plekken waar deze trein stopt. Deze trein beschikt over comfortabele stoelen en een restauratiewagen. Als je van Chihuahua naar Los Mochis reist, heb je aan de linkerzijde het beste uitzicht en van Los Mochis naar Chihuahua aan de rechterzijde.'

Echt een even-anders-dan-anders-foto waar we heel blij van worden. Ook al zie je niets van de omgeving, krijg je wel meteen een reisgevoel bij dit beeld. De conducteur is haarscherp tegen de bewegende achtergrond: erg geslaagd! Gefeliciteerd met je Columbus-boek '50 Ultieme Droomreizen' en de derde plek, Esther!

4. Rajasthan, India - door Marco Rutten

Rajasthan, India - door Marco Rutten

Marco vertelt: 'Door Rajastan reizen met de lokale trein is een gemakkelijke manier om grote afstanden af ​​te leggen, maar het duurt vaak lang en soms op zeer impopulaire tijden. Je kunt de meeste plaatsen ook met de bus bereiken, maar als het met de trein kan is dit zeker zo comfortabel en je ziet zoveel meer. Er zijn aparte treinwagons voor vrouwen, alhoewel de meesten met hun familie bij elkaar zitten. Op het perron bij een stop komen er tal van verkopers langs met chai, water en snacks, dus er is genoeg te zien uit het raam!'

Soms vertelt een foto meer dan duizend woorden. Deze foto heeft eigenlijk geen verhaal nodig: je kunt meteen het land en het type vervoermiddel aflezen. Het kader is heel mooi gekozen en het contact tussen de reizigers en de cameralens maakt het plaatje compleet. Gefeliciteerd met je vierde plek en het Columbus-boek '50 Ultieme Droomreizen', Marco!

5. Perurail van Ollantaytambo naar Aguas Calientes, Peru - door Jolien den Brabander

Ollantaytambo naar Aguas Calientes, Peru - door Jolien den Brabander

Jolien licht toe: 'Wat een trip! Eerst Machu Picchu bezichtigen bij het ochtendgloren en daarna terug met de panoramische Perurail van Ollantaytambo  Aguas Calientes. De panoramische trein rijdt langs het water en de bergen en door de enorme (dak)vensters heb je een schitterend zicht op de omgeving. Een echte aanrader!'

Machu Picchu is niet voor niets een van de zeven wereldwonderen, maar deze treinreis is wel de kers op de taart. Van ons mogen panoramatreinen overal rijden en zeker met dit soort landschappen is het ronduit genieten. Deze foto laat uitstekend zien waarom je deze treinreis absoluut niet wilt overslaan. Gefeliciteerd met de vijfde plek en met het Columbus-boek '50 Ultieme Droomreizen', Jolien!

Wil jij ook kans maken op een gave prijs? Deze maand zijn we op zoek naar foto's van je mooiste verre reis! Je maakt daarmee kans op wel een heel bijzondere prijs: twee vliegtickets van Cathay Pacific naar een bestemming in Zuidoost-Azië!

Kijk alle inzendingen nog eens terug:

 

Nog even terugblikken onze Nederland-fotowedstrijd in juli? Bekijk alle inzendingen én de winnaars!

Wil je op de hoogte blijven van meer van dit soort gave winacties? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.