image
Bas Meerwijk

Dit zijn de 22 beste dronefoto's van 2021

Normaliter bekijk je de wereld om je heen met beide benen op de grond. Maar kies je voor een andere point of view, dan kan dat tot verrassende uitzichten leiden! De dronefotografen die meededen met de Dronefotowedstrijd 2021 laten je de wereld vanuit een ander perspectief zien. Scroll gauw door en droom weg bij de mooiste dronefoto’s van het jaar!

Links: Op het oog - Sao Miguel, Azoren

Sommige plekken zijn vanaf de grond niet half zo mooi als vanuit de lucht. Zo ook dit prachtige kratermeer op het Portugese eiland São Miguel in de Azoren. Fotograaf: Aram Valken.

Rechts: Het onontdekte binnenland - Bali, Indonesië

Hoewel Bali bekendstaat als een van de meest toeristische eilanden van Indonesië, zijn er nog tal van onontdekte plekjes te vinden. Deze rijstvelden zijn totaal niet bekend bij het grote publiek. Fotograaf: Susanne Bastings.


Links: Adembenemend - IJsland

Fjaðrárgljúfur, een kloof in het zuiden van IJsland is al spectaculair vanaf uit uitzichtpunt (links op de foto), maar dat is nog niets vergeleken met het uitzicht vanuit de lucht. Fotograaf: Bjorn Snelders.

Rechts: Op glad ijs - Nederland

Kinderdijk is normaal al een van de drukstbezochte plekken in ons kikkerlandje en dat werd er niet minder op toen het begon te vriezen. Maar zo druk als het op het ijs was, zo rustig was het in de lucht. Fotograaf: Marleen Kuijpers


Links: Vuurbergen - Lanzarote

Bij de vulkaan El Cuervo - oftewel De Vuurbergen- aan de rand van Nationaal Park Timanfaya, op Lanzarote waan je je op een andere planeet. Fotograaf: Roy Mosterd.

Rechts: Op glad ijs - Nederland

In het kleine vissersdorpje Henningsvær, op de Lofoten in Noorwegen, vind je misschien wel het mooiste voetbalveld ter wereld. Zeker als je het vanuit de lucht bekijkt. Fotograaf: Jelle Canipel.


Links: Sprookjeskasteel - Duitsland

Zo zag je het sprookjesachtige Slot Neuschwanstein in Hohenschwangau, Duitsland nog nooit! Fotograaf: Marion Stoffels.

Rechts: Als een paal boven water - Nederland

Wie ooit op het strand bij Petten is geweest, kent het iconische palendorp. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe dat er van boven uitziet? Nou, zo dus! Fotograaf: Frank Leenen.


Links: Spaghettiweg - Zwitserland

Spaghettiwegen zijn er zat in de wereld, maar zo mooi als de Julierpas in de Zwitserse Alpen zie je ze zelden. Fotograaf: Remon Rijper.

Rechts: Een andere blik - Nederland

De Pyramide van Austerlitz ziet er vanuit de lucht - en zeker in winterse condities - compleet anders uit dan vanaf de grond. Fotograaf: Marleen Kuijpers.


Links: Bloemenzee - Nederland

Iconisch voor Nederland: de tulp. De eindeloze velden in Noord-Holland - we kunnen er stiekem toch geen genoeg van krijgen. Fotograaf: Tim Roosjen.

Rechts: De mist ingaan - Nederland

Normaliter zorgt mist niet voor de meest ideale condities voor fotografen. Maar de toren van Zuiderkerk in Enkhuizen wist toch een sprookjesachtig tipje van de sluier te geven. Fotograaf: Bas Meerwijk.


Links: Perfecte combinatie - Portugal

Het strand en een drone kunnen een perfecte combinatie vormen. De rust en ruimte van de uitgestrekte zandvlakte is zelfs van boven voelbaar. Maar wat schuilt er onder de oppervlakte? Fotograaf: Peter Orsel.

Rechts: Overmand door schoonheid - Vietnam

Vissers uit het Vietnamese Hôi An komen terug van het vissen in een thung chai, een typische ronde mandboot. Fotograaf: Frank Verburg.


Links: Alle kleuren van de regenboog - Nederland

Niet één, maar twee van de meest iconische kenmerken van Nederland tulpenveld en molen. Met zo'n uitzicht gaat Nederland nooit vervelen.  Fotograaf: David Schurink.

Rechts: Abstracte kunst - Nederland

Het Verdronken Land van Saeftinghe in Zeeland is een schitterend landschap met bijzondere meanders. Fotograaf: Henry Verhorst.


Links: Winter in de polder - Nederland

Sommige plekken zijn op z'n mooist als de zon opkomt. Zo ook De Zaanse Schans. En dat in de winter, Hollandser wordt het bijna niet. Fotograaf: Frank Leenen.

Rechts: Met de meeuwen mee - Frankrijk

Zoutwinning in het Franse Gruissan. De roze kleur spat weliswaar van het scherm, maar het zijn de meeuwen en hun schaduwen die de foto afmaken. Fotograaf: Saranda Hofstra.


Links: Branding - Nederland

Het strand van de Maasvlakte. Zo groen kan water in Nederland zijn. Fotograaf: Bas Nodelijk.

Rechts: Overbruggen - Nederland

De opkomende zon en hangende mist zorgen voor een magisch sfeertje boven de Waal in Nijmegen. In de verte zie je De Oversteek, de brug over de rivier. Fotograaf: Jeroen Megens.


Links: Zo ver je kunt kijken - Filipijnen

Het Filipijnse Siargao staat vol met palmbomen. Fotograaf: Remon Rijper.

Rechts: Oer-Hollands - Nederland

Wie zegt dat Nederland niet mooi is, heeft het nog nooit bekeken vanuit de lucht! Fotograaf: Aram Valken.

 

Kun je er geen genoeg van krijgen? Bekijk alle inzendingen van de Dronefotowedstrijd 2021 nog eens terug of beperk het tot de top 10 inzendingen

Wil je meer van dit soort tips? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief