Spanje image

Spanje


Populaire bestemmingen

Spanje
Europa
iStock

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Spanje

Spanje kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Spanje naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Spanje. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Ideaal voor

Bergen

Reizen met kinderen

Lekker eten & drinken

Kunst & cultuur

Wat zegt de community

(40)
Bekijk reviews >

1. Ga hiken in het achterland van Catalonië

De meeste bezoekers aan Catalonië zijn niet weg te slaan uit Barcelona en de al even verleidelijke costa’s.

2. Ontdek een van de mooiste kloven van Europa

De Congost de Mont Rebei, op de grens tussen Catalonië en Aragón, is de enige natuurlijke canyon in de Prepyreneeën.

3. Ga op zoek naar oppergodin Mari in Baskenland

Nabij de pieken van Urkiola, een nationaal park in het hart van Baskenland, kom je talloze herdershutten tegen. Deze huisjes van steen en mos zijn nog steeds in gebruik.

Beste reistijd

Jaarlijks komen er zo’n dertig miljoen toeristen af op Spanje. Als jij jezelf niet tot de massatoeristen rekent, is het cruciaal om rekening te houden met de beste reisperiodes. Spanje is een groot land en kent dus verschillen. Over het algemeen is het in Spanje zeer goed toeven in mei, juni en september. In augustus hebben de Spanjaarden zelf vakantie en is het echt te druk aan de kust en in de bergen. 

Reisinspiratie

Van onze community

klassiek vindt modern
klassiek vindt modern
Valencia
MarcoPhotoWorld
klassiek vindt modern
klassiek vindt modern
Valencia
MarcoPhotoWorld
Ruzie
Ruzie
ainsa
Agrotewal

Praktisch

 • Er zijn voldoende betaalbare vluchten te vinden naar Spanje. Onder andere Vueling en Transavia bieden goede deals aan. Als je er de lange reis voor over hebt, kun je ook met de trein gaan. Het binnenlandse treinnetwerk is uitgebreid, aangenaam en betaalbaar. Een auto is vooral handig als je het binnenland wil verkennen. Vanaf het vasteland kun je vanuit Valencia, Dénia en Barcelona met de boot naar Ibiza-stad, en vervolgens naar Palma de Mallorca en Menorca reizen. 
   

 • Check het actuele reisadvies voor Spanje van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Spanje dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Munteenheid: Euro (EUR). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari Nieuwjaarsdag, 6 januari Driekoningen, maart/april Pasen, 1 mei Dag van de arbeid, 15 augustus Hemelvaart van Maria, 12 oktober Spaanse nationale feestdag, 6 december Dag van de Constitutie, 25 december Kerstmis

  Elk dorpje of stad wel eigen feesten. Tip: informeer bij de lokale gemeente of het toeristenbureau naar de lokale feestdagen. Dit zijn de grootste en bekendste: Las Fallas (eind februari tot half maart in Valencia), Aprilfeesten (ongeveer twee weken na Pasen in Sevilla), La Tomatina (op de laatste woensdag in augustus in Buñol) en de San Fermínfeesten (6 tot 14 juli in Pamplona).

 • Stekker type CStekker type F
 • AANTAL INWONERS 47 MILJOEN (2019)
  GROOTTE 12X NEDERLAND
  REISDUUR 2 UUR, 30 MINUTEN