Griekenland image

Griekenland


Reistips

Griekenland
Europa
Mmackintosh

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Vakantieplannen voor Griekenland? Op onze website vind je de leukste bezienswaardigheden, activiteiten, bijzondere plekjes en routes buiten de gebaande paden. Van een stedentrip in Athene tot tips voor eilandhoppen door de archipel en de mooiste, onontdekte Griekse eilanden.

Zoek en vind het ware Griekse gevoel op Sifnos

Zoek en vind het ware Griekse gevoel op Sifnos - tip foto
Het eiland Sifnos, in de Cycladen, is nog niet door het massatoerisme ontdekt: win! Sifnos is maar half zo groot als Texel, maar heeft eindeloos veel te bieden. Het eiland is voor avonturiers: reizigers die houden van klimmen en klauteren, van stevig wandelen, lekker eten, boottochtjes maken en nieuwsgierig zijn naar cultuur (kies uit 235 kerken, 72 uitkijktorens en 65 historische duivenhuisjes). En bovenal is Sifnos voor liefhebbers van slow travel. Het is er lekker traag en stil. Doodstil. Heerlijk. Check onze 8 tips voor een vakantie op het Griekse eiland Sifnos.

Bezoek kloostercomplex Meteora vroeg in de ochtend

Bezoek kloostercomplex Meteora vroeg in de ochtend - tip foto
Het kloostercomplex Meteora in het Griekse binnenland bestaat uit nog zeven intacte kloosters op bouwtechnisch ogenschijnlijk onmogelijke rotsformaties. Toch waren Griekse monniken al in de veertiende eeuw in staat zich hier te vestigen en nog altijd worden de kloosters bewoond. Kom vroeg in de ochtend om de andere toeristen voor te zijn, of blijf juist hangen tot een betoverende zonsondergang.

Ontdek Epirus: de mooiste regio van het vasteland

Ontdek Epirus: de mooiste regio van het vasteland - tip foto
De mooiste regio op het vasteland van Griekenland is Epirus. Gelegen in het noordwesten is dit het meest bergachtige gebied van het land. Hier zijn de bergen steil en de kloven diep. De Vikos-kloof is zelfs de diepste canyon ter wereld! Kajak of raft over de Aoös- en Arachthos-rivier en kom langs verscholen dorpjes, kloosters of grotten.

Ga citytrippen én eilandhoppen in Athene

Ga citytrippen én eilandhoppen in Athene - tip foto
Poros, Spetses en Hydra zijn heerlijk ontspannen eilandjes die relatief snel te bereiken zijn vanuit de haven van Athene. In de zomermaanden vaart de ferry nog een stukje verder richting topbestemmingen als Naxos en Syros. Alle ferry's vertrekken vanuit de haven van Lavrio. Zo ga je voor een stedentrip naar Athene en ervaar je het Griekse eilandleven in één reis.

Hike door de kloof met kloosters

Hike door de kloof met kloosters - tip foto
De Loúsioskloof in het onherbergzame binnenland van de Peloponnesos is een van de spectaculairste kloven van Griekenland. Met een lengte van circa vijf kilometer en driehonderd meter diepte is het natuurgeweld overdonderend. Maar daar blijft het niet bij: op de steile kliffen staan vele middeleeuwse kloosters en kerken!

Ga eilandhoppen naar Naxos

Ga eilandhoppen naar Naxos - tip foto
Plannen om te eilandhoppen in Griekenland? Sla Naxos, het grootste eiland van de Cycladen, dan niet over. Het eiland, met zijn charmante hoofdstadje, afgelegen strandjes en gezellige bergdorpjes, is gemaakt voor slow travel.

Ontdek de mooiste, onontdekte Griekse opgravingen op Peloponnesos

Ontdek de mooiste, onontdekte Griekse opgravingen op Peloponnesos - tip foto
Oud Messinia op het schiereiland Peloponnesos is uitzonderlijk goed bewaard gebleven en juist daarom is het zo bijzonder (en fijn!) dat het zo onontdekt is. Deze archeologische vindplaats, gesticht in het jaar 369 voor Christus en volgens locals de geboorteplaats van de god Zeus, telt onder meer twee amfitheaters, een stadion en een tempel. Deze zijn nog goeddeels intact of goed gerestaureerd. Zo duik je volledig in de Klassieke Oudheid, zonder de drukte die daar vaak bij komt kijken.

Maak op Santorini een zonsondergang mee zonder mensenmassa's

Maak op Santorini een zonsondergang mee zonder mensenmassa's - tip foto

Santorini is een van de drukbezochtste eilanden van Griekenland. In de zomer is het eigenlijk nergens echt rustig. En als je pas laat in het seizoen gaat, in november bijvoorbeeld, heb je juist kans dat alles dicht is. De weg-van-de-massawindow is dus redelijk klein. Toch kun jij met deze tips het authentieke Santorini ervaren:

  • Vermijd de twee hoofddorpen, Oia en Fyra, en verken de kleinere dorpjes: Emporio (Tip: cafeetje Old Barber Shop) en Megalochori.
  • Reserveer een tafeltje bij Metaxi Mas voor de beste smaken van het eiland. De setting is net zo betoverend als het diner: tafeltjes op een pleintje voor de kerk met een waanzinnig uitzicht.
  • Pak een openluchtfilmpje mee in Santorini Cinema in de buurt van Kamari. Zorg ervoor dat je een uur voor aanvang in de rij staat.
  • Geniet van de zonsondergang vanaf de rand van de caldera. Terwijl de meesten zich verdringen in Oia en Fyra, plof jij neer op de traptreden van het ertussenin gelegen Imerovigli.

Fiets door Kalamáta: het grootste fietsgeheim van Griekenland

Fiets door Kalamáta: het grootste fietsgeheim van Griekenland - tip foto
Bijna niemand weet dat je in en rondom Kalamáta, op de Peloponnesos, waanzinnig kunt fietsen. Kalamáta fiets je uit, zo de Griekse natuur in. Een veertig kilometer lange route gaat van Kalamáta naar het kustdorpje Petalidi. Het eerste gedeelte van je fietstocht kom je langs de eindeloze stranden. Stop waar je wil: maak een plons in het verfrissende water of geniet van een drankje in een gezellige taveerne. Het tweede gedeelte van de route laat je de kust achter je en fiets je langs olijfbomen, bloemen en smalle riviertjes. Hier vind je alle tips en tricks voor Kalamáta!

Beklim de Godenberg Olympus (of blijf hangen in het dorp)

Beklim de Godenberg Olympus (of blijf hangen in het dorp) - tip foto
Wie de Griekse Olympus wil beklimmen, start de wandelroute vrijwel altijd in het veertiende-eeuwse dorp Litochoro in de voetheuvels van de Godenberg. Of je nu je zinnen hebt gezet op een flinke hike of op een knusse stadswandeling, Litochoro is het meer dan waard om je veters voor te strikken. Deze levendige plaats bestaat uit een labyrint van geplaveide straatjes,  maisonnettes in Macedonische stijl, tavernes en bedrijvige winkeltjes waar lokale producten worden verkocht. 
Columbus Travel special: reisfotografie

Til je reisfoto's naar een hoger niveau

Columbus Travel special: reisfotografie

€ 7,50

Je vakantiefoto's verbeteren? Probeer deze persoonlijke praktische tips van Columbus Travel-oprichter en -fotograaf Louise ten Have

Bestel