Andorra image

Andorra


Reisgids

Andorra
Europa
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Andorra-vakantie: je gratis reisgids

Vanwege zijn ligging in de oostelijke Pyreneeën bestaat Andorra hoofdzakelijk uit ruwe bergen met een gemiddelde hoogte van 1996 meter. De hoogste top is de Pic de Comapedrosa (gelegen in het gelijknamige massief bij Arinsal in de parochie La Massana) met een hoogte van 2946 meter. De bergen worden van elkaar gescheiden door drie smalle valleien in een vorm van een Y; deze wordt gevormd door de Valira del Nord en de Valira d'Orient die in Escaldes-Engordany samenvloeien en zo de Valira vormen. Deze laatste rivier steekt in Sant Julià de Lòria de Spaanse grens over en mondt uiteindelijk uit in de Segre. De plek waar de Valira het land verlaat is met een hoogte van 840 meter het laagstgelegen punt van Andorra.

La Massana bevat de vijf hoogste toppen van het land. In Encamp bevinden zich de grootste meren. De meest ongerepte natuur is te vinden bij Grau Roig, eveneens in de parochie Encamp.

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Mirador Roc del Quer
Mirador Roc del Quer
Andorra
JolKetelaar
Verwennerij
Verwennerij
Andorra la Vella
ChristaThieme
Andorra la Vella
Andorra la Vella
Andorra la Vella
ChristaThieme

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Andorra van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Andorra dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site. 

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Munteenheid: Euro (EUR). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Stekker type CStekker type F
 • Tijdsverschil: 1 uur later
  De hoofdstad van Andorra is Andorra la Vella.
  Het oppervlak van Andorra is iets kleiner dan Texel.
  De gesproken taal/talen: Catalaans, Spaans, Frans.