Andorra beste reistijd

Het weer in Andorra

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Andorra te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Andorra? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Andorra

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Andorra:
De beste reistijd voor Andorra is mei en juni, september en oktober. Vanwege de ligging van Andorra in de oostelijke Pyreneeën op bijna 2000 meter hoogte zou je koele zomers verwachten; deze zijn echter verbazingwekkend warm met een gemiddelde van 25 °C in de maanden juli en augustus. Het hele jaar door heb je kans op neerslag, wat in de winter natuurlijk verandert in sneeuw. ’s Winters kun je prachtig skiën, de gemiddelde temperatuur is dan echter niet schokkend laag.


Reisadvies Andorra: is Andorra veilig? 
Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.

Feestdagen
8 september Nationale Feestdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Andorra

Meer Andorra inspiratie

'407307' door jacomien '407307' door jacomien

AndorraAndorra la Vella

AndorraAndorra la Vella

Zwart/wit

Zwart/wit en grijs... Bepaald niet kleurrijk was het op dat moment dat we deze berg op en langs reden. Koud en guur bovendien. De kachel aan en laagjes zomerkleren in de auto. Maar zo mooi ondanks.....!

'256481' door nelita '256481' door nelita

AndorraAndorra la Vella

AndorraAndorra la Vella

Andorra

Andorra is een belastingvrij paradijs. De hoofdstad Andorra la Vella wordt dan ook overspoeld door Spanjaarden die hier hun drank en sigaretten inslaan. Andorra zit niet bij de EU, dus officieel zou men bijna niets mee terug mogen nemen, maar aangezien deze kooplustigen een geweldige inkomstenbron vormen, wordt hier heel soepel mee omgegaan, zolang de auto maar niet door zijn vering gaat. Even buiten de bebouwde kom waan je je meteen weer in een echt hooggebergte. De rotsige bergen met hun steile wanden houden hier niet veel groen vast en ook de wind heeft hier grotendeels vrij spel. Hier vindt je vele karakteristieke dorpen waar de tijd lijkt te zijn stilgestaan. Het landje wordt ´s zomers vooral door wandelaars en bergbeklimmers en ´s winters door de wintersporters bezocht. (bron: Vuelta de Iberia). Scan 2003

'393119' door jacomien '393119' door jacomien

AndorraAndorra la Vella

AndorraAndorra la Vella

Heel donker

heel donkere wolken boven ons hoofd. Maar ook de blauwe lucht is alweer te zien dus het kan nooit lang duren. Een fikse regenbui en gelukkig was het weer over daarna. Na regen komt zonneschijn. Gaat het hier nu ook echt gebeuren?

Laat kaart zien

Laatste Andorra artikelen

Met onze reisgids Andorra ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.