Nederland image

Nederland


Reistips

Nederland
Europa
Menno Schaefer

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Vakantie in Nederland in de planning? Op onze website vind je de leukste bezienswaardigheden, activiteiten, bijzondere plekjes en routes buiten de gebaande paden. Van sterren kijken aan de Groningse Waddenkust tot safari's op de Veluwe. En van kanotochten in de Biesbosch tot wandelen in het Toscane van Limburg: ontdek je eigen land!

Vaar door het hart van Friesland

Vaar door het hart van Friesland - tip foto
In het hart van Friesland ligt het waterrijke laagveengebied de Alde Feanen. Dit uitgebreide netwerk van sloten en meren leent zich perfect voor vaar- en zeiltochten. Op palingvissers na kom je haast niemand tegen. Als je een ‘vaarhuis’ huurt, laat je de moderne wereld ver achter je en bepaal je zelf waar je aanmeert. Meer weten? Lees ons reisverslag Genieten op z'n Fries: ontdek de Alde Feanen.

Onthaast in het achterland van Groningen

Onthaast in het achterland van Groningen - tip foto

Het onbekende Groningen ligt niet op je te wachten aan de kust, maar landinwaarts. Wandelen en fietsen kan hier overal. De landschappen zijn uitgestrekt en sereen. Voor een unieke overnachting klop je aan bij Frits, die zijn pittoreske achtertuin in de buurt van Warffum beschikbaar stelt als Campspace (kleinschalig kampeerterrein). Je bent vanaf hier in een mum van tijd in Nationaal Park Lauwersmeer, een vogelparadijs en Dark Sky Park, met een van de mooiste sterrenhemels van Nederland. Dit is een van onze favoriete natuurgebieden in eigen land; check onze 4 redenen waarom het Lauwersmeer het bijzonderste nationaal park van Nederland is.

Trek je terug in Drenthe

Trek je terug in Drenthe - tip foto
Oer. Zo zou je de afwisselende wildernis van Drenthe het beste kunnen omschrijven. De natuur in deze dunbevolkte provincie is bij uitstek geschikt voor mensen die back to basics willen gaan. Als je op meerdaagse trektocht gaat met Cabiner loop je van hut naar hut en kun je dagenlang lopen zonder ook maar één geasfalteerde weg over te steken.  

Waan je in het buitenland in Overijssel

Waan je in het buitenland in Overijssel - tip foto
Als natuurliefhebber haal je je hart op in de Weerribben. De stilte, de natuurpracht en de afwezigheid van andere bezoekers – op de kanaaltjes van dit moerasland waan je je onmiddellijk in het buitenland. 

Struin door een filmische wildernis in Flevoland

Struin door een filmische wildernis in Flevoland - tip foto
Flevoland is niet alleen de jongste maar ook de meest onderschatte provincie van het land. Slechts weinig mensen weten dat de provincie ontzettend veelzijdig is. Van stranden tot uitgestrekte loofbossen en van bloembollenvelden tot de Grote Vijf, je komt ze allemaal tegen. Boven aan je lijstje horen de Oostvaardersplassen te staan. Ga vroeg en je hebt deze filmische wildernis voor jou alleen. 

Ga op safari in Gelderland

Ga op safari in Gelderland - tip foto

Wil je De Hoge Veluwe op unieke wijze ervaren? Ga dan op pad met Teamtripper. Je krijgt de beschikking over een terreinwagen met daktent, en gaat met een wildlifegids op pad naar wilde dieren. Je blijft overnachten in een landschap waar je je, met een beetje fantasie, op de Afrikaanse savanne waant. Lees voor meer details ons reisverslag Op safari in de Veluwe.

Neem de trein in Utrecht

Neem de trein in Utrecht - tip foto
Dwars door Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug loopt een van de bijzonderste stukjes spoorlijn van ons land: de treinroute van Baarn naar Maarn. Een route midden in de natuur, geliefd vanwege het prachtige uitzicht op onontdekte landgoederen en buitenhuizen. Meer weten? Lees ons reisverslag Van Baarn naar Maarn: de mooiste treinroute van Nederland op de Utrechtse Heuvelrug.

Verdiep je in de oorlogsgeschiedenis in Noord-Holland

Verdiep je in de oorlogsgeschiedenis in Noord-Holland - tip foto
Grote delen van de zesduizend kilometer lange Atlantikwall, een verdedigingslinie die van de Noordkaap tot aan de Golf van Biskaje liep, zijn afgebroken. Maar in Nederland zijn langs de hele kustlijn en op de Waddeneilanden nog de nodige restanten te vinden. Noord-Holland had met Den Helder en IJmuiden twee voor de Duitsers belangrijke speerpunten. Wie geïnteresseerd is in oorlogsgeschiedenis én geweldige natuur is aan de Noord-Hollandse kust aan het juiste adres.

Ontdek de jungle van Zuid-Holland

Ontdek de jungle van Zuid-Holland - tip foto
Nationaal park De Biesbosch, op de grens tussen Zuid-Holland en Noord-Brabant, is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Beste manier om deze oer-Hollandse ‘jungle’ te verkennen? In een Canadese kano. De kans dat je vanuit je kano een bever spot is vrijwel nihil, maar hun aanwezigheid is alom merkbaar. Langs de kanoroutes zie je vraat- en glijsporen en heuse burchten. 

Wandel door het bijzonderste stukje Zeeland

Wandel door het bijzonderste stukje Zeeland - tip foto
De Zeeuwse band BLØF bezong zijn geboortegrond treffend. In Aan De Kust prijzen ze onder andere het unieke landschap, plat en zilt. Voor een unieke wandelervaring verken je samen met een gids het Verdronken Land van Saeftinghe.

Verken ‘de Brabantse Sahara’ in Noord-Brabant

Verken ‘de Brabantse Sahara’ in Noord-Brabant - tip foto
De Loonse en Drunense Duinen in Noord-Brabant is met zijn circa 3 km² oppervlakte de op een na grootste zandverstuiving in Nederland. Dit deel van het nationale park wordt ook wel de Brabantse Sahara genoemd. Wat deze zandverstuiving vooral bijzonder maakt, zijn de door het zand ingestoven eeuwenoude eiken.

Kijk uit over ‘het Toscane van Limburg’

Kijk uit over ‘het Toscane van Limburg’ - tip foto
Door de zachte glooiing in het landschap, de vele wijngaarden en de rij smalle naaldbomen, die verdacht veel lijken op de kenmerkende cipressen, wordt de omgeving van het schilderachtige Eys liefkozend ‘het Toscane van Limburg’ genoemd. In de directe omgeving kun je naar hartenlust wandelen, fietsen en fijnproeven. 
In Eigen Land: de Wadden

101 tips voor de Wadden weg van de massa

In Eigen Land: de Wadden

€ 4,99

Maar liefst 156 pagina’s reisinspiratie voor de Waddeneilanden en de Waddenkust van Noord-Holland, Friesland en Groningen.

Bestel