Maastricht

Maastricht is de hoofdstad van de provincie Limburg, gelegen in het uiterste zuiden van het land. De stad ligt aan de voet van de Sint-Pietersberg en wordt gescheiden door de Maas. De belangrijkste brug die beide delen van Maastricht met elkaar verbindt is de Sint-Servaasbrug. De stad verwierf grote bekendheid door een populaire politieserie die hier werd opgenomen en door het feit dat een van 's werelds beroemdste muzikanten hier vandaan komt: André Rieu. Eens per jaar verandert het Vrijthof in een grote openluchttheater wanneer hij hier een aantal concerten geeft.

Beste foto's & tips van Maastricht

'291168' door petra0212 '291168' door petra0212

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

De klok op het...vrij

petra0212

Kerstavond, niemand op straat, ja ik.. Het was ijskoud en daar zag ik de klok op het vrijthof . Een plek waar men vaak afspreekt "ik zie je onder de klok". Een klok die aangeeft dat de tijd geen pauze kent, een klok die Maatsricht heeft zien veranderen. Maar deze avond heeft er niemand afgesproken op deze plek. De straten zijn leeg, het feestgedruis op het vrijthof is voor 1 avond gestopt, de klokken van de St Servaas luiden de1e Kerst"mis" in. De straten liggen bedekt met een laagje sneeuw die alles "verlicht" en de geluiden dempt. Geen auto te zien op de anders zo volle straten. De klok tikt door en ik besluit de trein van 20.15 naar huis terug te nemen om ook Kerstmis te gaan vieren. ps de foto lijkt bewerk, maar wonderbaarlijk kwam hij zo op mijn chip. De sneeuw op de lichtjes en het gebruikte diafragma maken van deze foto een bijna "tekening".. Zalig Kerstmis allemaal.

'384895' door noiram '384895' door noiram

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Heksenhoek, Maastrich

noiram

Daar waar de Jeker zich in twee takken spitst in de binnenstad van Maastricht is een watermolen te vinden. Volgens de verhalen zou het gebouw, in mergel baksteen en hardsteen tegen de stadsomwalling aan gebouwd, ooit bekend hebben gestaan als de molen van Hex, waarmee de naam van deze buurt, Heksenhoek, is verklaard. Bij de renovatie en verbouwing tot woonhuis is deze fraaie gevelsteen ingemetseld.

'497730' door Lyske1980 '497730' door Lyske1980

NederlandMaastricht

NederlandMaastricht

Maastricht

Lyske1980

Als Noorderling heb ik helaas nog maar weinig gezien van het Zuiden in Nederland. In Maastricht was ik ooit twee keer eerder, maar deze mooie plek heb ik toen blijkbaar over het hoofd gezien. Ik vind het een prachtige stad met supervriendelijke mensen en het voelt voor mij echt als vakantie omdat ik het idee heb dat ik in het buitenland ben!