Nederland image

Nederland



Reviews

Nederland
Europa
Menno Schaefer

Reisgids

Reistips

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Nederland Gelderland
Henk Vanetie was hier 17 Jan 2021
De Hatertse en Overasseltse Vennen in de buurt van Nijmegen. Een gebied wat erg goed ken, omdat ik hier regelmatig vertoef. Het is een gebied van Vennen en rivierduinen. Het gebied is voor archeologen een jong gebied (10.000 tot 110.000 jaar oud). Het ligt ten zuidoosten van Nijmegen. Het is een heerlijk wandel gebied waar verschillende wandelroutes zijn uitgezet 3,5 / 6,5 km . Ik loop hier wel meerdere malen per jaar en ieder seizoen is het anders. het gebied kenmerkt zich ook door de hoogteverschillen. Er zijn verschillende vondsten gedaan uit verschillende periodes van rond 8000 voor Chr. tot 1500 na Chr. Tot 1900 kende het vennengebied zijn eigen specifieke waterhuishouding, onafhankelijk van het regionale grondwater. Omstreeks 1900 veranderde dit. Zowel gemeenten als particulieren groeven sloten en greppels om het water af te voeren. in 1964 kocht Staatsbosbeheer dit natuurgebied. De ontwatering is nu gedeeltelijk ongedaan gemaakt door de aanleg van stuwtjes. Een andere oorzaak van verdroging zijn de vele bomen die hier groeiden. Zij verdampen enorm veel water. In 2013 en 2014 is daarom ongeveer 11% van het aanwezige bos gekapt. Sloten en dammen zijn gedempt of afgedamd. Toen ik bij de Hatertse Vennen kwam na de ontbossing was dat een bijzondere ervaring. Het leek een totaal ander gebied. Nu 7 jaar later is dit weer in ere hersteld en wordt het er wel beter op. Mijn mooiste ven is Uiversnest. Tip: parkeer je auto bij Dierboerderij De Diervoort (gratis).
Regio
  • Goede zandpaden
  • Makkelijk bereikbaar
  • Een divers gebied
  • In de lente vele soorten Libellen
  • Watervogels in de lente en zomer
  • Geen toiletmogelijkheden in het gebeid alleen bij St.Walrick
  • Sommige vennen drogen uit door de afgelopen droogte of zijn al uitgedroogd
  • Later in de ochtend -middag kan het druk zijn
Review geplaatst op 2021-01-19
10
Nederland
Henk Vanetie was hier 13 Dec 2020
NIJMEGEN - een stad die te weinig erkenning krijgt. Nijmegen de oudste stad van Nederland - Old City Young Vibe, de stad bruist van energie. Nijmegen heeft alles - cultuur - historie - architectuur - natuur - uitgaan - terrassen. Wist je dat Nijmegen de meeste m2 terras heeft per inwoner, meer dan bijv. Amsterdam. Wanneer je door Nijmegen wandelt wordt je heen en weer geslingerd van de Middeleeuwen naar de Romeinse Tijd tot aan de Tweede W.O. Nijmegen was rond de jaartelling een ideale uitvalsbasis voor de Romeinen. Dit vindt je terug in het Valkhof Park waar de geschiedenis van Nederland begon. Rond het jaar 100 na Chr. was er een volledige stad door de Romeinen neergezet met de naam Ulpia Noviomagus Batavorum en ontving Nijmegen van keizer Trajanus het stads- en marktrecht. Het bewijs dat Nijmegen de oudste stad van Nederland ligt in het Valkhof museum, ze zeggen dat de blokken van de Godenpijler het bewijs zijn voor de oudheid van deze stad. Een stad waar de Bourgondiër zeker aan zijn trekken komt. Nijmegen heeft een eigen bierbrouwerij De Hemel, gevestigd in een heel mooi pand de Commanderie van Sint Jan. Tevens kent Nijmegen vele mooie oude historische panden St. Nicolaaskapel, Bararossa ruïne, De Kruittoren, Het Waaggebouw . De grootste en oudste kerk van Nijmegen St. Stevenskerk met z'n 2 verschillende bouwstijlen. laten we het Kronenburgerpark ook niet vergeten. Dit is nog niet alles, Lange Hezelstraat de oudste "winkel"straat van Nederland. Teveel om op te noemen.
Budget-Reizen Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur Zon, Zee En Strand
  • Cultuur
Review geplaatst op 2020-12-15
8
Nederland Noord Holland
Agrotewal was hier 21 Oct 2020
De Balgzandpolder, is een uniek stukje Nederland. Het ligt zo'n 6 km ten Zuiden van Den Helder en je kunt er het hele jaar door kijken naar foeragerende trekvogels. Men heeft een kijkscherm geplaatst waar je onzichtbaar voor de vogels ze kunt observeren en vastleggen. Het ligt direct achter de dijk. Tegen de dijk aan vormen zich schorren, waar tal van wadvogels en steltlopers in het voorjaar broeden, zoals kluten. Zelfs de lepelaar heeft hier met succes jongen grootgebracht. Bij laagtij verzamelen zich op de slikken en platen duizenden vogels om te eten van de ontelbare waddiertjes. In juli komen duizenden bergeenden bijeen om te ruien. In het winterhalfjaar komen hier veel smienten en rotganzen, die bij hoogwater hun toevlucht kunnen zoeken in de Wieringerpolders. En wil je de vogels gadeslaan op ooghoogte en van een nog kleinere afstand dan kun je er ook een vogelkijkhut huren. In de wintermaanden kost het huren van de hut voor de hele dag slechts 30 euro een bijdrage die geheel ten goede komt aan landschapsbeheer. Het is de eerste vogelkijkhut speciaal voor het fotograferen van wad- en watervogels. Het adres is Oostoeverweg Den Helder. Je kunt parkeren bij het vogelkijkscherm. Verdere info kun je vinden op de website van Landschap van Noord- Holland. Ook voor het reserveren van de vogelkijkhut.
Regio
  • nog onontdekt
  • een unieke plek in Nederland
  • voordelig in de wintermaanden
  • een vogelkijkhut op ooghoogte met de vogels
  • een kijkscherm voor het bespieden van wad- en watervogels
  • je moet rekening houden met eb en vloed.
Review geplaatst op 2020-12-21
9
Nederland Nationaal Park Zuid-Kennemerland / Het Kraansvlak
Saskiahamminga was hier 11 Oct 2020
Afgelopen weekend bezocht ik Nationaal Park Zuid-Kennemerland bij Bloemendaal / Haarlem. Dit is een van de grootste duingebieden van Nederland. Je kunt hier prachtig wandelen en fietsen, en genieten van een afwisselend duinlandschap. Onderweg kom je kleine meertjes, stukken bos, steile duinen, open vlaktes en mooie uitzichtpunten tegen. Ook kun je hier veel dieren spotten, zoals damherten, konijnen en Schotse hooglander. Maar ook vogels en mooie duinbloemen en andere planten. Af en toe hadden we het gevoel in Schotland te lopen, zo mooi! Echt een aanrader, zo dichtbij huis.
Stad
  • Ook zeer geschikt om met kinderen naartoe te gaan
  • Natuurmonumenten heeft veel wandelingen beschikbaar (en organiseert activiteiten)
  • Na een wandeling door de duinen kun je ook nog strandwandeling meepakken
  • Je kunt hier damherten en Schotse Hooglanders spotten
  • Je kunt hier eindeloos wandelen en fietsen
  • Prachtige natuur
  • Parkeerterrein kan druk zijn heb ik begrepen (hadden wij nu geen last van).
Review geplaatst op 2020-10-14
10
Nederland
Henk Vanetie was hier 01 Sep 2020
NIJMEGEN - De Oudste Stad van Nederland. Ik schrijf deze review omdat ik een soort vertegenwoordiger ben voor de stad Nijmegen en zijn omgeving. Ik verzorg fotowandelingen in en rondom Nijmegen (www.fotowandelingnijmegen.nl) - Dit gewoon even ter info. Ik ben geboren en getogen in Nijmegen. Persoonlijk vind ik dat er te weinig aandacht wordt besteedt aan de Oudste Stad van Nederland in het algemeen. Nijmegen heeft zoveel te bieden en het is een mooie stad waar vele littekens te zien van het verleden. Romeinen, Stadsbranden, W.O. II en nog meer. Helaas zij er vele gebouwen verwoest en vergaan door W.O. II maar is nog altijd genoeg om te zien. Vele toeristen / Nederlanders bezoeken vaak Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Maastricht maar niet zo vaak Nijmegen. Nijmegen is een mooie stad met veel heel cultuur en geschiedenis. Nijmegen heeft een rijkdom aan levendige historie omgeven door een mooie natuur. Nijmegen is hip met leuke authentieke winkelstraat. Wist u dat Nijmegen de oudste straat van Nederland heeft ! De Lange Hezelstraat. St. Setvenskerk is wellicht de oudste kerk van Nederland. Het bekende Kronenburgerpark. het Valkhof park waar de Romeinen zich gehuisvest hebben. Wist u dat Nijmegen vroeger Ulpia Noviomagus Batavorum heette. In het valkhof park vind je de St. Nicolaaskapel , De Barbarossa ruïne Voor de Columbus community leden wil ik graag een (foto)stadstour organiseren om jullie Nijmegen te laten ervaren. Nijmegen heeft meeste m2 terras per inwoner.
Budget-Reizen Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur Zon, Zee En Strand
  • Nijmegenaren staan altijd klaar voor u
  • Vele bezienswaardigheden
  • Levendige historie
  • Cultuur
  • vele terrassen
  • Er staan ook wat lelijke gebouwen
Review geplaatst op 2020-09-01
8
Nederland
Neretslok was hier 01 Aug 2020
Het nieuwste stukje Nederland is puur natuur In het IJsselmeer, op een tiental kilometers ten noordwesten van Lelystad, ligt Nederlands nieuwste stukje land: de Marker Wadden. In enkele jaren tijd werd hier een complete kleine archipel onttrokken aan het woelige water en nu kan de natuur hier volkomen zijn gang gaan. Men kan deze archipel sinds kort bezoeken. Wij vertrokken met een driemaster uit de haven van Lelystad en na 3 kwartier legden wij op deze eilandjes aan. Een mooi landschap, duinen, een fraai strand met terras, wandelpaden, kreken, meertjes, vogelkijkhutten, een uitkijktoren en veel bloeiende bloemen en struiken. Het is er allemaal waar enkele jaren geleden nog slechts water was. De natuur heeft zich al bijzonder mooi ontwikkeld, vogels, insecten en vissen vonden hier een plek, en het zal natuurlijk alleen nog maar mooier en completer worden. De veerboot vaart twee maal per dag vanuit Lelystad, 10 uur en 13 uur en je blijft bijna 4 uur op de eilanden voor je weer vertrekt. Genoeg tijd om optimaal te genieten. https://www.natuurmonumenten.nl/flevoland/agenda/veerboot-naar-marker-wadden#2020-05-31T13:00
Budget-Reizen Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur Zon, Zee En Strand
  • Zowel voor vogelaars, als voor wandelaars en strandliefhebbers aantrekkelijk!
  • (N0g) betrekkelijk rustig
  • Je bent afhankelijk van een veerboot die op vastgestelde tijden vertrekt en je moet deze reserveren. Spontaan er heen is dus nog niet mogelijk.
Review geplaatst op 2020-08-09
10
Nederland T-gooi
Graaf was hier 01 Aug 2020
In Kortenhoef kun je een prachtige rondwandeling maken, vooral buiten de gebaande paden. Het is een officieel pad, maar sommige stukken heb je ook geen pad. Het is er ook erg rustig. Midden op de Kortenhoefsedijk kun je beginnen aan het Oppad, staat aangegeven met een bordje van Natuurmonumenten. Je loopt door prachtige natuur, legakkers, weilanden, langs kreken en sloten, en komt dan op de Emmaweg in 's Graveland uit. Hier loop je over de brug over het Hilversums kanaal en steekt de N201 over richting Loosdrecht. Na ongeveer 300 meter ga je dan rechtsaf de Kromme Rade op, weer een prachtig natuurpad door het plassengebied en langs de Vuntus. Op het einde kom je in oud Kortenhoef bij de Loenderveense Plas uit. Hier kun je nog even van het uitzicht genieten. Rechtsaf loop je terug naar Kortenhoef en kun je de N201 terug oversteken. De totale wandeling is 9 à 10 kilometer. Je kunt ook in de bocht van de Emmaweg in 's Graveland beginnen, hier kun je fietsen parkeren en een paar auto's. Je loopt dan de wandeling in de andere richting. Wil je nog even het mooie scheefgezakte oude schuurtje zien moet je aan het einde van het Oppad even rechts kijken, alvorens linksaf de Kortenhoefse Dijk af te lopen richting Loosdrecht via het Moleneind en bij de Plas linksaf de Kromme Rade op.
Regio
  • tamelijk onbekend, dus heerlijk rustig.
  • heerlijk wandelen door boerenland en natuurgebieden
  • Soms slecht begaanbaar in regentijden.
  • enkele stukken over de weg lopen.
Review geplaatst op 2020-08-26
8
Nederland Drenthe
Saskiahamminga was hier 01 May 2020
Afgelopen periode verbleven we onverwacht een paar dagen in een Natuurhuisje in Drenthe, vlakbij Norg. Onbekend gebied voor ons, maar wat hebben we genoten, en wat is Drenthe een verrassend mooie en veelzijdige provincie. Bekend om de mooie ongerepte natuur, de bossen en de heide, maar ook zeker geschikt voor een mooie kanotocht. Hier maakten we vanuit het dorpje Annen een kanozwerftocht over de rivier De Hunze. Je peddelt door smalle slootjes langs het prachtige natuurgebied ‘De Duunsche Landen’. En met een beetje geluk kun je zelfs een bever spotten... je kunt deze tocht reserveren via Breeman Recreatie in Annen.
Regio
  • Dichtbij huis, in eigen land
  • je kunt kiezen uit diverse types kano en kayak
  • Op zoek naar bevers
  • Mooie natuur
  • Ongerept en rustig
  • Je moet af en toe in en uit de kano om een ander slootje of andere rivier te bereiken
  • Je kunt typisch Nederlands weer hebben :-)
Review geplaatst op 2020-05-26
9
Nederland Np-alde-feanen
TravelGoom was hier 01 Apr 2020
Er heerst een heerlijke rust over het water dat zelfs op de grotere vlaktes als een spiegel blinkt. Er is geen wind bij ons vertrek voor de kanotocht door NP De Alde Faenen waar we in het dorpje Earnewald onze kano's hebben opgehaald. We varen het dorp uit en kruizen een kanaal waar het zomers druk kan zijn. Nu in de lente en een bewolkte lucht is het rustig en zo steken we over naar de smalle petgaten die verborgen tussen de bomen liggen. Daar gaat onze kanotocht door smalle stroken water en en verborgen lagunes die doen denken aan mangrove bossen ver bij ons vandaan. Ganzen, zwanen en heel veel futen kijken ons kort aan maar lijken niet te schrikken van het zacht glijdende kanogeluid. Omringt door bossen en oude stronken in het water dobberen we en luisteren naar niets. Alleen de vogels maken hier geluid. Eenmaal door de smalle stuken water, enkel voor kano's toegankelijk, komen we bij een eiland waar je kunt kamperen en zomers kunt zwemmen. Dan breekt van onder de bomen de watervlakte weer open en peddelen via breder water terug naar Earnewald. Wat een zalige kanotocht en wat een goed moment om niet bij het mooiste weer te gaan. Ga juist in de lente en wacht niet op de zomer. We huurden onze kano's bij Hollema in Earnewald. Ze hebben een kaart met deze kanotocht van ca. 9km waar je zo'n 2,5u over doet. Er zijn onderweg genoeg plekken om aan te leggen voor een pauze of picknick.
Highlight
  • Stilte en rust in het voorjaar, veel vogels
  • Gevarieerde kanoroute
  • Prachtig natuurgebied
  • In zomer drukker op het water
Review geplaatst op 2020-04-30
9
Nederland Drents-friese-wold
Karinm was hier 31 Oct 2019
De regio waar Drenthe, Friesland en Overijssel aan elkaar grenzen is een goed bewaard geheim. Je ervaart rust wanneer je hier verblijft, met een prachtig wandel- en fietsgebied binnen handbereik. Wij verbleven op de grens van Overijssel en Friesland in een alleraardigst tot vakantiehuis verbouwd kerkje, www.westerkerkje. nl Van daaruit hoef je maar de weg over te steken en je bent op Landgoed Eese, waar je op je wandeling grafheuvels vindt die meer dan 30.000 jaar geleden gebouwd zijn. Ook zijn er overblijfselen van karrensporen gevonden uit de Middeleeuwen, die aangeven dat hier een handelsroute was. Iets verder weg kun je heerlijk uitwaaien bij de heidevelden van het Drents-Friese Wold. Parkeer je auto op de parkeerplaats op de Canadaweg bij het Aekingerzand en loop zo de Kale Duinen op, waar je je route deelt met grazende schapen. Vlakbij is ook het museumdorp Orvelte, met oude boerderijtjes en een aantal bijzondere winkeltjes. En ook heel leerzaam om te bezoeken: Museum de Proefkolonie in Frederiksoord, waar verteld wordt over de tijd dat arme stedelingen naar Drenthe werden gehaald om te werken in de veenkoloniën om zo in hun levensonderhoud te voorzien; naderhand kun je een fietstocht of wandeling maken en zo de tijd van weleer beleven.
Regio
  • Gezellig museumdorp Orvelte
  • Leerzaam museum in Frederiksoord
  • Wandelen over de heide
  • Rust en ruimte!
  • Eigen vervoer noodzakelijk
Review geplaatst op 2019-12-29
8
Nederland De-zevenbergen
MarleenvM was hier 31 May 2019
Ten zuiden van Oss ligt het archeologisch monument De Zevenbergen. Dit gebied met grafheuvels, urnenvelden en vlakgraven stamt uit de bronstijd en vroege ijzertijd en worden tegenwoordig gescheiden door de snelwegen van knooppunt Paalgraven. Het is onduidelijk hoe groot het gebied oorspronkelijk is geweest. Door de vele graafwerkzaamheden zijn vele belangrijke aanwijzingen verdwenen. De eerste gedocumenteerde onderzoeken begonnen in 1837. De lijkurnen die toen zijn gevonden werden genoteerd en vervolgens in stukken geslagen. Tussen 1964 en 19969 is het terrein ook weer meerdere malen onderzocht en kreeg toen de status dat het wettelijk beschermt moest worden en de aanleg van de snelweg moest omgeleid worden. In 2011 heeft de gemeente Oss en een paar enthousiastelingen het initiatief genomen om het monument te herstellen. Alle bekende grafheuvels en palenrijen zijn op hun oorspronkelijke plaats gereconstrueerd door Archeologische Monumentenwacht Nederland. Ook de heidevegetatie draagt bij aan het beeld zoals archeologen denken dat het er ruim 2500 jaar geleden heeft uitgezien. Het beheer van het gebied rondom de heuvels wordt uitgevoerd door Stichting Landschapsbeheer Oss. Zij laten af en toe een kudde schapen los om de planten in bedwang te houden. De Zevenbergen is zelfs onder de Ossenaren niet erg bekend en dus een hele grote kans dat je er alleen bent.
Wandelroute Natuurgebied Cultuur Highlight
  • Uniek archeologisch monument
  • Uitgebreid infobord bij de ingang
  • Uitkijktoren aanwezig
  • Slecht bereikbaar
Review geplaatst op 2019-06-06
10
Nederland Brabantse-wal
Hansdewildt was hier 31 May 2019
Wil je met je kinderen of kleinkinderen eens een aantal dagen slapen op het water dan moet je dit echt eens een keertje proberen. Op de grens van Noord-Brabant en Zeeland ligt het plaatsje de Heen. Hier ligt de bakermat van de kampeervlotten. De vlotten liggen verscholen in het riet van de Steenbergse Vliet. Bij het huren van de vlotten zijn ook de bootjes inbegrepen. Ontzettend leuk voor de kinderen en ze zullen zich daar echt niet vervelen. Bij deze vlotten zie je direct al het monumentale sluizencomplex "Beneden Sas" Deze sluis is opgenomen op de monumentenlijst van de Europese Unie. Vanaf dit punt kan je ook u een wandeltocht maken door natuurgebied de Dintelse Gorzen. De kampeervlotten van De Heen liggen in het meest waterrijke deel van de Brabantse Wal, een bijzonder plekje in Nederland waar Brabant Zeeland kust. Een gebied met unieke natuur, bijzondere monumenten en culturele evenementen. De Zeeuwse kust met haar mooie brede zandstranden is vanaf hier goed bereikbaar. Een mooie omgeving en bijzondere ervaring voor het hele gezin.
Accommodatie Natuurgebied Attractie Rivier Highlight
  • Heel leuk voor het hele gezin
  • heerlijk fietsen daar
  • mooi wandelgebied
  • buiten de gebaande paden
  • leuk om te proberen
  • rustig
  • kleine kinderen moeten zwemvest aan voor de zekerheid
Review geplaatst op 2019-06-10
9
Nederland Utrecht
Saskiahamminga was hier 31 May 2019
Afgelopen weekend hadden we een logeetje en maakten we als uitje spontaan een boottochtje door de Utrechtse grachten. Wat leuk om je eigen stad weer eens op een hele andere manier te zien! De werfkelders langs het water, de terrasjes, de mooie historische panden en de bijzondere gevels. Op zondagochtend was het nog heerlijk rustig en zagen we de stad langzaam ontwaken. We voeren over de Oudegracht; de bekendste gracht van Utrecht van ongeveer twee kilometer lang, zagen jonge eendjes en jongens vissen op de kade. Zo zagen we de binnenstad van Utrecht weer eens met andere ogen. We huurden het bootje bij Rijnstroom, aan de rand van Utrecht, richting Bunnik. Vanaf hier kun je ook richting Amelisweerd en Rhijnauwen varen, waar je even aan land kunt gaan voor een pannenkoek bij het bekende pannenkoekenhuis. Zeker een aanrader, zo'n boottochtje!
Regio
  • De mooie historische binnenstad zien vanuit ander perspectief
  • Ga 's ochtends op tijd, dan is het nog lekker rustig
Review geplaatst op 2019-06-12
9
Nederland Naardermeer
Graaf was hier 01 May 2019
Rondje Naardermeer is een mooie wandeling van ca. 20 kilometer. Het is middels bordjes van Natuurmonumenten bewegwijzerd. Voor mensen in de omgeving van het Gooi, kun je een fiets op meerdere plaatsen langs de route stallen, wil je met de auto komen kun je het beste bij Stadszicht in Naarden parkeren (hier vertrekken ook de vaartochten van Natuurmonumenten). Je kunt de route ook lopen vanaf de trein station Naarden-Bussum, op internet kun je ook een mooi kaartje printen van deze NS wandeling. Er zijn maar een paar plekjes waar je echt het Naardermeer kunt zien, langs de noordkant zijn een paar uitzichtpunten, met bankjes, alleen in het voor en najaar kun je op meerder plekken het meer door de bomen zien. Aan de zuidkant kun je naar een vogelkijkhut lopen aan de rand van het meer. Aan de zuidwestkant, nabij de molen van Ankeveen, heb je verwilderde ondergelopen weilanden, welke nu een paradijs voor vogelspotters zijn geworden. Bij "de Machine" kun je ook wat drinken. Dit gebouw dateert nog uit de tijd (1883-1886) dat hier een stoomgemaal stond en ze hebben geprobeerd om het Naardermeer droog te leggen. Het Naardermeer is het oudste beschermde natuurgebied van Nederland. Deze prachtige rondwandeling is helemaal gratis.
Stad
  • rustig wandelen in de vrije natuur
  • Lekker weg in eigen land
  • weinig mogelijkheden om over het water te kijken
Review geplaatst op 2020-08-02
8
Nederland Utrecht
Baatjes was hier 31 Mar 2019
Afgelopen weekend heb ik de rondleiding 'Hofjes en Kameren, de verborgen parels van Utrecht' gedaan. Wat ben ik op leuke en mooie plekken geweest. Vanaf het drukke Domplein loop je al snel door allerlei hofjes en laat je de drukte van de stad achter je. Je komt op plekken die je zelf niet zo snel zou vinden. Door de verhalen van de gids begon de geschiedenis van Utrecht te leven. En een rijke geschiedenis is het geweest. Gelukkig hebben ze een aantal jaren na WOII er niet voor gekozen om de Nieuwe Gracht te dempen en er een snelweg door de stad van te maken. Zelf doe ik het veel te weinig maar ben je eens in een stad maak dan een rondleiding met een gids. Je leert er zoveel van.
Stad
  • Leuke tijdsbesteding
  • Je leert veel over een bepaald onderwerp
  • Je komt op mooie plekken
Review geplaatst op 2019-04-15